putin-skatteverket

Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0 / faksimil Youtube

Inrikes

Avslag hos Skatteverket för ”Vladimir Putin”

Publicerad 9/11/2021
Annons

Att döpa sin nyfödde son till Vladimir Putin är ingen bra idé. Det anser Skatteverket som avslår föräldrarnas namnförslag.

Då nyblivna föräldrar anger namn på sina barn prövar Skatteverket dessa var för sig men i bland även i sin helhet. Enligt myndigheten får förnamn inte ”väcka anstöt, eller kan antas leda till obehag för den som ska bära namnet” alternativt anses vara olämpliga av någon annan anledning. Förnamn får heller inte ha en tydlig ”efternamnskaraktär”.

I enlighet med dessa regler avslogs ”Vladimir Putin” som förnamn på den nyfödde pojken.

”Skatteverket beslutar att avslå er ansökan om att ert barn ska förvärva förnamnet Vladimir Putin.”, skriver myndigheten i sitt beslut och nu måste föräldrarna komma in med en ny ansökan.

Hallå (Ja Hallå)

Bland de namn som underkändes i fjol finns de som kategoriseras som klädesplagg, djur, grönsaker och fotbollslag. Några exempel: ”Moshpit”, ”Kniven”, ”Dragonslayer”, ”Gomorron”, ”Hallå (Ja Hallå)” och ”Traktor destruktor”.

Strandhäll (S) välkomnar beslutet

Twitter skriver Annika Strandhäll (S), tidigare socialförsäkringsminister, ”tack och lov för Skatteverket”. Hon möter kritik från personer som anser att det inte är något som angår myndigheter.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1034”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons