I ett par intervjuer inför släppet av sin nya bok, i vilken Ayaan Hirsi Ali granskar invandringens effekt på Europa och i synnerhet säkerheten för europeiska kvinnor, går hon till attack mot svenska politiker.

I början av januari uppmärksammade Samhällsnytt att Ayaan Hirsi Ali snart släpper en ny bok med titeln Prey: Immigration, Islam, and the Erosion of Women’s Rights. I denna tar Hirsi Ali upp det tabubelagda ämnet om den storskaliga invandringen av företrädesvis unga män från misogyna kulturer och effekten detta fått i form av vågen av sexuellt våld och trakasserier i Europas städer.

I en intervju med danska Jyllands-Posten prisar Hirsi Ali den danska statens tyngdpunkt på värderingar och normer medan hon anklagar svenska politiker för inkompetens och att vara verklighetsfrånvända.

Hon konstaterar också att Sverige gärna framhåller sig som en moralisk supermakt men att man i verkligheten sviker såväl det egna samhället som invandrarna och i synnerhet kvinnorna. Detta görs då svenska makthavare inte vill se verkligheten för vad den är och man heller inte vill erkänna att invandringen har förändrat Sverige på flera punkter.

Brist på moral

En brist på moral från den moraliska supermakten, slår hon fast. Hon menar även att identitetskulturen som är så stark i Sverige gör det svårt att tala om problematiken.

I ytterligare en dansk intervju säger Hirsi Ali att kvinnor i Europa som inte skyler sig i offentligheten lever i fara.

Kritik mot Reinfeldt

Sverige får också kritik för Fredrik Reinfeldts tal om ”öppna hjärtan” och Tyskland för Angela Merkels ”Wir schaffen das” (Vi klarar det) när man samtidigt var oförberedda på konsekvenserna 2015 då migrantkrisen var ett faktum och gjorde europeiska kvinnor till ”fritt byte”.

Vidare är hon kritisk till västvärldens feminister som gör allt i sin makt för att bortförklara de importerade problemen och ser det som rasism att tala om verkligheten.

I en intervju med Tucker Carlson på Fox News pekar hon ut Sverige som ett extra svårt fall:

Boken släpptes för ett par dagar sen.