Monbijouskolan-bombskydd
Inrikes

Barn i Malmö lekte med sprängdeg i sandlådan

Publicerad 8/9/2019
Annons

Den ökande förekomsten av sprängmedel i den gängkriminella världen skapar farliga situationer för tredje man. Tidigt på fredagen fick det nationella bomskyddet i Malmö rycka ut i full mundering för att ta hand om sprängdeg som barn hittat och lekte med i sandlådan.

Det var den andra utryckningen på två dagar till samma plats, Monbijouskolan, i samma typ av ärende. Polisen misstänker att det inte bara handlar om slarv från de kriminella gängens sida, utan att någon medvetet har placerat ut sprängmedlen så att barn ska få tag på dem. Man undersöker nu om det finns någon hotbild mot skolan.

LÄS ÄVEN: Småbarn förda till sjukhus med frätskador – frätande medel upptäckt i sandlåda

Polisen rubricerar tills vidare de båda händelserna som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Tidigare händelser
Samhällsnytt har tidigare rapporterat om hur barn fick frätskador efter att någon placerat ut en flaska med frätande vätska i en sandlåda och hur förskolor använts av de kriminella gängen som gömställe för narkotika.

LÄS ÄVEN: Langare i Stockholm använde förskola som narkotikaförråd

För en tid sedan sprängdes en äldre man till döds i det invandrardominerade och problemtyngda området Vårby gård i södra Storstockholm när han plockade upp ett föremål som låg slängt på marken. Det visade sig vara en skarpladdad handgranat och detonerade i mannens hand.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons