En åtta månader gammal pojke var med om en fallolycka och föräldrarna sökte då vård vid en akutmottagning. Men där blev de hemskickade med beskedet att det bara var en hjärnskakning.

Föräldrarna upptäckte sedan hur en glipa växte fram på bebisens huvud. De reagerade även på att glipan pulserade så att barnets håret rörde på sig, rapporterar Sydöstran.

LÄS ÄVEN: Sjukhuspersonal bad mamma ta kölapp när spädbarn var medvetslöst

De sökte sig oroliga till en vårdcentral i Blekinge för att att få glipan undersökt. Istället för att remittera bebisen till en specialist kom läkaren med det lugnande beskedet att skadan var ofarlig och att man inte gör något åt sådana här skador.

Nekades vård
Vid flera tillfällen har föräldrarna åter försökt få läkarna att undersöka bebisens huvud men blivit nekade vård. Idag är pojken fyra år gammal och har slutligen blivit undersökt av en specialist. Det har visat sig att pojken har levt med en skallfraktur sedan i spädbarnsålder vilket resulterade i att glipan bildades i skallbenet.

– Vid två till fyra tillfällen har vi kontaktat vårdcentralen för att få hjälp. Samtliga gånger har vi blivit nekade vård och fått berättat för oss att det inte är farligt och att man inte gör något åt sådana här skador, skriver pojken mor i en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

LÄS ÄVEN: Akademiska sjukhuset missade treårings cancer – läkare på barnakuten saknar legitimation