I april ska tre män ha begått ett dubbelmord i Sätra. De lurade in två unga män i en källare där de förnedrade dem för att sedan skjuta dem till döds, enligt åtalet. Nu visar övervakningsbilder att gärningsmännen bara minuter efter mordet satte sig på en uteservering – och drack läsk.

Den 11 april fick polisen ett larm om att två döda personer hittats i en källare i en lägenhetsbyggnad, rapporterar Expressen. Det kunde snabbt konstateras att det rörde sig om ett dubbelmord. Offren var två unga män, 18 och 20 år gamla, som varit försvunna i ett dygn.

– Före morden har personerna förnedrats genom att gärningsmännen tvingat av dem kläderna. De har därefter blivit mördade under avrättningsliknande former i ett trångt källarutrymme utan möjlighet att fly, säger kammaråklagare Daniel Insulander.

Nu är två män i åldrarna 27 och 28 år åtalade för dubbelmordet. Tack vare analys av samtliga inblandades mobiltelefoner, och bilder från övervakningskameror i Sätra, har man kunnat ta fram ett händelseförlopp.

Mördarna lurade ner offren i en källare som vanligtvis används som tillhåll för ungdomar som är inblandade i narkotikahandel. Åklagaren menar att alla inblandade – mördare som offer – befunnit sig i en kriminell miljö.

Möttes upp på fika efter det brutala mordet

Strax efter dubbelmordet satte sig de två åtalade männen på en uteservering i Sätra och drack läsk. En tredje misstänkt gärningsman anslöt sig tre minuter senare och gav dem en plastpåse med okänt innehåll.

Den tredje misstänkta gärningsmannen dyker frekvent upp i utredningen men kan inte åtalas. Detta då han själv blev mördad två dagar efter dubbelmordet som han själv ska ha deltagit i.