Den yngre man som natten mot torsdagen greps och anhölls misstänkt för mordet på 69-åriga asylaktivisten Ingrid i det värmländska samhället Kil begärdes på fredagen häktad.

Enligt häktningsframställan som Samhällsnytt tagit del av rör det sig om en man född 1999-10-05 utan svenskt personnummer och med tolkbehov på dari. Han är bosatt på en adress i Kil.

LÄS MER: 69-årig kvinna påträffad mördad i Kil – ung man anhållen

Enligt åklagaren finns risk för att den misstänkte avviker eller på annat sätt undandrar sig lagföring samt genom att undanröja bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning. Åklagaren vill dessutom få tillstånd att belägga den misstänkte med restriktioner.

LÄS MER: Mördade kvinnan i Kil engagerad i ensamkommande

Den misstänkte 19-åringen berättar på sin blogg om sig själv och sina framtidsplaner i Sverige. Han skriver bland annat att ”namnet som jag har är ett arabiskt manligt namn och betyder prisad, lovvärd” och att ”i framtiden ska jag skaffa ett bra jobb som jag tycker om”.

Ingrid uppges ha fungerat som lärare till den misstänkte och de har tillsammans suttit i styrelsen för en lokal förening vars verksamhet syftar till att ”främja integration mellan kulturer” i kommunen.

Motivet för mordet är oklart. 19-åringen har i förhör nekat till anklagelserna men ska i larmsamtal till 112 ha vidgått att han dödat kvinnan.

VET DU MER?

Har du ytterligare information om händelsen? Mejla i så fall Samhällsnytts redaktion på [email protected]