Moderaterna anses ha gjort ett lyckat val i söndags och lyckades – trots opinionsmätningar som visade att SD skulle ta andraplatsen – hålla sig kvar som andra största parti. Dagen efter valet publicerar den elitistiska Bilderberggruppen en lista med deltagare på årets möte – där Kristersson är med.

Enligt uppgifter till Samhällsnytt kommer Kristersson att hålla ett tal i 20 minuter om sin politik mot Ryssland ifall han blir Sveriges statsminister samt om hur ”hans framtida Sverige ser ut i ett globalt och mångetniskt samhälle”.

LÄS ÄVEN: Annie Lööf avslöjas som hemlig medlem i globalistiska Trilaterala kommissionen

Förutom Kristersson och Wallenberg själv kommer åtminstone två andra svenskar att närvara i år – en direktör för Wallenbergs Investor AB och en direktör för Institutet för Forskning om Klimatpåverkan (Institute for Climate Impact Research).

Andra namnkunniga deltagare inkluderar bland annat Jose Barroso, fd EU-kommissionens ordförande och nuvarande styrelseordförande för Goldman Sachs; Mark Rutte, Nederländernas premiärminister; samt ett antal andra representanter för det politiska, finansiella och mediala etablissemanget. Man kan ta del av hela listan på följande länk .

Genom åren har Bilderberggruppen kritiserats för bristande transparens på sina möten där informella makthavare och politiker får möjligheten att träffas och diskutera framtida politik utan insyn från media och allmänheten. Årets möte kommer att äga rum i schweziska Montreux mellan den 30 maj och den 2 juni.

Samhällsnytt har varit i kontakt med Moderaternas pressekreterare Anna Ståhlgren Nislander som vägrat att svara på våra frågor om Kristerssons medverkan i årets Bilderberggruppens möte över telefon. Vi har mejlat våra frågor, men i skrivande stund har Moderaterna inte återkommit med något svar.

LÄS ÄVEN: Vad gjorde Annie Lööf på Bilderberggruppens möte?