Belgiens t.f. premiärminister Didier Reynders och Sydafrikas utrikesminister Lindiwe Sisulu.

Belgien skänker 30 miljoner euro till ANC:s projekt att beslagta vita jordbrukares mark i Sydafrika

Delningar

Den belgiska regeringen lovar, genom tillförordnade premiärministern Didier Reynders, skänka 30 miljoner euro av belgarnas skattepengar till den sydafrikanska ANC-regimen. Pengarna ska gå till finansiering av det hårt kritiserade projektet att, utan någon ekonomisk kompensation, beslagta vita jordbrukares mark och dela ut den till svarta som vill starta lantbruk.

Löftet gavs till Sydafrikas utrikesminister Lindiwe Sisulu vid ett möte i måndags. Vid en presskonferens efter mötet betonade Reynders att expropriationen av vita sydafrikaners mark behövs för att ”skapa balans”.

LÄS MER: Sydafrika påbörjar att beslagta vita farmares mark

Reynders slog också fast att han anser att ”det bästa sättet” som detta kan ske på är att beslagta marken utan ekonomisk kompensation. Detta för att markexpropriationen ska kunna genomföras ”smidigt”. Reynders betonade också att den belgiska regeringens ställningstagande i frågan och ekonomiska bidrag inte bör betraktas som ”på något sätt extremt”.

LÄS MER: ANC upprättade hemlig lista – 200 rika vita lantbrukares mark ska beslagtas

Sydafrikas utrikesminister Lindiwe Sisulu höll med men sade att omvärlden kanske måste ”utbildas” för att förstå varför det är rätt av hennes regering att beslagta jordbruksmark från vita. ”Kanske är vi missförstådda”, menade hon och förklarade att det rätta sättet att se på markbeslagen grundade på ägarnas hudfärg är som en ”omfördelning”.

LÄS ÄVEN: Våg av rasistiska mord mot lantbrukare i Sydafrika

Sisulu var tacksam för att den belgiska regeringen förstått detta och att den nu också lovat att bidra med 30 miljoner euro till projektet. Den sydafrikanska utrikesministern var däremot mindre glad åt man inte i USA ser lika positivt på den sydafrikanska ANC-regimens beslagtagande av mark, där bland annat president Donald Trump uttryckt kritik mot projektet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

397 KOMMENTARER

 1. Det är sista sucken …..om ni har vitt skinn och är duktiga medborgare .
  Det skedde snabbare än vi trodde …..Fy fan !

 2. När man trodde att Stefan Löfven och Margot Wallström var värst får man hōra detta!
  Det blir som Zimbabwe på sikt. Svält och beroende av utlandsbistånd. Hoppas de vita bönderna hinner fly i tid! Australien och Ryssland har ju visat sig humanitära.

  • Eg. är det bara mark som inte används som kan konfiskeras utan kompensation, efter en rättslig process. Att ge pengar till sådant är som att ge en alkis sprit.

   Vad som lär hända är att vita säljer marken till Svarta mot banklån med marken som säkerhet och full nyttjande rätt. Ett nollsummespel. Ungefär som det funkar i viss andra länder där äganderätten är beroende av medborgarskap eller hudfärg…

   • KAN konfiskeras?
    Tror du individer med snitt IQ på 80 gör några större beräkningar, använder sig av logik eller lag och rätt?

    De har dessutom sagt, att ska gå lagligt till såklart, vi ska bara justera lagarna lite.
    Låter ju rättssäkert..

    • IQ på 80??? tror det ligger runt 70 i den aktuella populationen.. Att man kan konfiskera egendom kommer att accelerera Sydafrikas förfall. Principen om konfiskation kommer att sprida sig. Näst på listan finns ”vita” företag (nästan alla) som t.ex. gruvor.

     • De har redan att åtminstone statliga bolag/inrättningar (eventuellt även privata) måste ha samma andel svarta anställda som populationen, för att spegla den.
      Redan där har de satt stora stockar i hjulen för sig själva.
      Då man diskriminerar vita med kompetens till fördel för svarta utan.

    • De flesta länder i Afrika har någon form av ”antikolonial” (anti vit) lagstiftning.

     Rhodesia (Zimbabwe) är ett praktexempel på hur man jagar bort vita från deras mark med katastrof som följd. Även Uganda har haft detta när man under Idi Amin jagade ut alla Indier.. .. Alla problem skylls på kolonialism.

     I t.ex. Thailand krävs medborgarskap för att köpa land/fast egendom.

     • Just det. Trodde ett tag att du menade icke afrikanska länder. I Thailand, gäller det inte alla nationaliteter?

     • Medborgare (företag) i USA har speciella förmåner om vissa villkor uppfylls (The US-Thai Amity Treaty). Land business är undantagen men avtalet ger möjlighet att kringgå villkoren.

  • Det har varit valtider i Sverige. Ge nästa feministiska regering lite tid, så ska du nog se att vi kan vara en större humanitär stormakt än Belgien!

  • Bistånd är ju en bra business.
   Kanske det som är syftet?
   Det omsätter ju en del pengar kan man ju säga.
   Man blir iaf inte förvånad över något längre.

 3. Vi har inte missförstått någonting.
  Detta är ren och skär rasism mot vita sydafrikaner.
  Hoppas landet går i spillror precis som Zimbabwe.

  • De är på god väg. I Zimbabwe släpptes galna påtända stridshundar löst på farmarna. Det som var Afrikas fruktbod ödelades och de fick inte fram mat till sin egen befolkning. Väst ska ge U-landsbistånd till rika länder som begår harakiri, hyllade av den svenska socialdemokratin med Schorí i spetsen. Är det det dåliga samvetet som driver belgarna och socialdemokraterna i Sverige?

  • Du behöver inte hoppas, det är garanterat. De höll sig över ytan för att Västvärlden finansierade staten, tills Mandela dog. Nu är det ingen som bryr sig, så Sydafrika är kört.

 4. 30 miljoner euro…………. jaa, galenskapen har inte längre några gränser på fler ställen än Sverige…………….

 5. Belgien är mycket ifrågasatt i Europa och särskilt i Spanien. De utlämnade aldrig ETA terrorister fast de bevisligen hade sprängt och dödat. De ansåg då och anser nu att Spanien inte är en rättsstat. De skyddar nu Puigdemont från utlämning trots förskingring av allmänna medel.
  Sydafrika blir som Zimbabwe, man har hittills dödat 1800 vita farmare. Det blir svält. Putin ska ta emot 10- 000 vita farmare som flyr för sina liv. Det har öven varit tortyr innan avlivning.
  Belgien och kungahusets kolonier i Kongo är en mycket våldsam historia med krig och elände som följd. FN och svenska soldater som fick skjuta in i människor som attackerade med hackor och spadar.

 6. Snart börjar man undra över vad det är som pågår. Vilka slags preferenser är det som driver dessa galningar till sådana beslut. Tänk efter själva vilka drifter som en människa har. Hungern är den yttersta sedan radar de upp sig och vissa tillhör en grupp som har riktigt märkliga drifter. En drift brukar vara starkare än all moral tilllsammans. Clintons USA var lika sjukt. Nazismen lockade liknande preferenser till sig.

 7. Han är ju lika dum i huvudet som ”vår” utrikesminister Margot Wallström som strösslar stålar över Palestinska terrorister.

  Men Belgien är väl en gammal kolonialmakt som känner skuld för sitt översitteri och ockupation av Afrikanska länder så som Kongo.?!

  • Dom vill nog med dom klarar inte av det, lågbegåvade och lata ska inte driva lantbruk…så jäkla enkelt är det.

   Inom tre fyra år så är samtliga jordbruksartiklar och spannmål i landet importerade, och det lär bli en dyr läxa för den otäcke tanten Lindiwe Sisulu.

   • Japp men globalistföretagen tjänar på detta. De vill inte ha självförsörjande länder.
    Utan alla ska köpa och sälja av varandra.
    Helst vill de nog inte att vi ska kontrollen över eget vatten.

  • Yes, det ”roliga” i kråksången är att vi vita redan är i minoritet.
   Varför pushar man inte för att vita människor ska bege sig ut i världen och berika? Det borde ju rimligtvis vara det förnuftiga.

  • Jordbruk är high-tech, du måste nästan ha en bevandring i form av högskoleutbildad inom agronomi om du ska bli bra utan erfarenhet som en inlärning sedan barnsben kan ge. #foodshortages

   Ska de som får marken producera vin också haha? Helvete, ring Salvini för provsmakning då. Då skickar han tillbaka ännu fler.

 8. Det står väl klart för de flesta att det inte alls är en fråga om rasism. Det är ju vita farmare det handlar om!
  För övrigt vet ju många av oss hur ”framgångsrikt” det var när Zimbabwe gjorde samma sak. De vita fråntogs sina fullt fungerande jordbruk, som togs över av lokalbefolkningen. Därefter var det slut…

 9. Kommer aldrig att sätta min fot i Belgien igen som jag har bott i 12 år på 60-70 talet
  kommer också att bojkotta belgist öl som stela Artois Chimais och andra sorter

 10. Didier betraktas väl som vit i afrika så jag föreslår att man plockar av honom kostymen och placerar honom på en åkerplätt i sydafrika och inväntar skådespelet när den machetesförsedda svarta flocken kommer springande.

 11. Otroligt äckligt av Belgien att finansiera detta beslag. Och lika otroligt fräckt är det av Sydafrikanerna att ta landet, utan att betala för det.

  Det enda som jag tröstar mig med, är att det lär gå åt pipan för hela Sydafrika efteråt. Jag har själv inte varit där, men har vänner och bekanta som har det. De har sagt att det är ett otroligt naturskönt område med ett behagligt klimat.

  Turismen lär avta, av rädsla för ”omvänd rasism” från de svarta. Och de som får mark lär vara lika intresserade av att plöja den som Robert Mugabwes ”krigsveteraner” var när han exproprierade de vitas mark och delade ut den till de svarta.

  Så, lycka till Sydafrika. Lycka till med att se hur pengarna försvinner, hur ert land blir bankrutt. Och de vita bönderna har ju en otrolig kunskap. Den tar de med sig, och sen bygger de upp ett nytt jordbruk varthän de än kommer. Och gör det landet lyckligt. Synd att Sverige inte har vett på att importera dem, istället för de vi nu tar emot från Afrika.

  Och att Trump inte hyllar detta, det är ju förståeligt. Han är affärsman, inte politiker. Han ser hur ohederligt sydafrikanerna beter sig, och fördömer det därefter. Han kommer inte med bidrag, för att klämma åt de stackars vita.

 12. Inte undra på att Europa ser ut som det gör. De politiker vi har verkar hata européerna. Vi skall ersättas av andra folk i Europa och på andra ställen i världen.

  • Putin har erbjudit samtliga sydafrikanska bönder mark. Hade jag varit dem skulle jag lämnar kaosstaten sydafrika sedan länge.

   • Många gjorde det också. Storbritannien och Australien t.ex. har tagit emot äkta berikande inslag från Sydafrika. Moçambique tog emot ett gäng vita från Zimbabwe, men även flera hundra från Sydafrika. Zimbabwe kraschade totalt 2002-2008, de vita stack och Moçambiques BNP fördubblades. Bra timing av de vita! (eller en annan slutsats)

    Men ja, det finns många exempel (inklusive Somalia, Zimbabwe och Sydafrika) vad som händer med afrikanska länder när de vita inte längre tar hand om allt.

 13. Man har många gånger svårt att tro på det man läser.
  EU och dess medlemsstater är väl den enda statsbildning som dagligen försöker begå självmord.
  Undrar om nu Löfven kommer att överträffa det Belgiska misstaget.
  Leve ”nationalismen” den enda räddningen.

   • De flesta hamnade i Australien där de mottogs med öppna armar. De skrattade åt Mugabe. Putin vill gärna ha dem, det är mycket duktiga farmare generellt som är en tillgång.
    Samma med svenska pälsfarmare, de baltiska staterna tar gärna emot då svenska aktivister terroriserar bryter sig in och attackerar familjernas barn. Det är duktigt folk som kan berika ett land.

  • Trots alla Palme- miljarder.
   De miljarderna kunde vi i stället tillfört pensionsfonderna som åderläts av G Perssons ministär på 358 miljarder.
   Som svensk lever man ett osäkert liv. I morron kan sparpengarna vara konfiskerade för att delas ut i Afrika eller annorstädes.

 14. Då tycker jag att farmarna slutar odla omedelbart. Och att de bränner ner allt de odlar inkl trädplanteringar, samt byggnader och maskinerier.
  De får inte sålt det ändå.

  Svält inom ett år, och BNP som sjunker som en sten

 15. Idioter! Jag är övertygad om att den infödda delen av det belgiska folket hade varit mycket mer intresserat av att ni förebyggde muslimernas återkommande terrorbrott!

 16. Sydafrika går samma väg som Zimbabwe. Jag befarar att våldshätsen mot vita som bor i Afrika kommer att fortsätta o tyvärr också öka / eskalera…
  /CC

  • Det behöver du inte hoppas på titta på Zimbabwe. Jag är faktiskt miljardär närmare bestämt 300 miljarder dollar. Tyvärr är det Zimbabwe dollar (en sedel) och den är helt värdelös.

 17. Belgien har stora problem med en ålderdomlig industri. Motsättningar mellan fransktalande och flamländare. De hoppas på Brexit, att bilindustrierna flyttar dit. Det pågår förhandlingar och Belgien behöver en stärkt industri. De har ocså stora problem med islamister. Stärre problem än Frankrike vilket glöms bort en del. Skillnaden är tydlig då man åker över gränsen, Belgien har dåliga vägar och eftersatt infrastruktur.

 18. Är detta sant, igen? Hur kan någon europeisk regering, som borde ha fakta på bordet, ge klartecken att utrota andra Europeér ??

 19. Sydamerika tigs det om eftersom det är vänstern som bringar svält över länderna. Venezuela även Nicaragua med en återuppstånden vänsternisse. Krig och elände.

  • Ja, det är bara spanska public service som berättar om allt hemskt, det sänder de aldrig på svt

   Där det är dåligt i latinamerika är det rött styrt.

  • Den, som tillsamans med sin fru nu har makten i Nicaragua, besöktes på sin tid av Pierre Schori och Sten Andersson.
   Två knallkorkar till sossar som var där och fjäskade med skattebetalarnas pengar.

 20. Varför behöver man 300 miljoner om man inte tänker betala? Sedan om ett par år när Sydafrika kollapsat ska Sverige ta över betalningarna. Vi ska betala för afrikaner i Afrika och för afrikaner i Sverige. Detta röstar idioterna till svenskar på.

 21. Oj, Belgien överraskar med ett initiativ i sjuklöver-klass. Lika galet lika galna, galenskapen vet inga gränser längre.

 22. Att uppmana till stöld borde vara straffbart i Belgien !
  Tror han att det är Palmes sörja som kan rättas till och de vita markägarna ska behandlas som fredlösa och jagas bort utan nåot ?
  Att ANC ägnar sig åt våldsamheter vet vi ju. Och som de är funtade i skallen lär bara ytterligare slum utbreda sig allt medan nästa krig i Afrika kan starta .

 23. Har man bara svart hud, så kan man vara hur oduglig och kriminell som helst, det är bra ändå i vissas ögon.
  Enfaldens makt är stor, och nu kommer vi att få se hur staten Sydafrika faller ner i samma rasistiska elände som Zimbabwe.
  Ondskan kommer allt eftersom även att drabba människor med svart hud, men frågan är om man då vill bidra med hjälp.
  Det är mänskligt om folk till slut tröttnar på ne****na.

 24. Fantastiskt!
  Vilken tur att vi har klarsynta politiker i Eu. Vi får tacka för hjälpen med att förstå varför expropiation utan ersättning är rättvist. Låter som kommunism, det behöver vi inga lektioner i, det har vi sett förut och förkastat.

  Återkommer till de uppgörelser som gjordes 1994 eller snarare de löften som gavs. Att allt skulle ske i samförstånd och utan våld. Man kan säga mycket om apartheid, men det är de ”vita” som byggt upp landet, trots många svarta politikers vilja att riva upp allt.

  Betala för marken och kör igång så får vi se hur länge det fungerar. Hitintills är resultatet ganska miserabelt eftersom de flesta inte har utbildning i agronomi eller modern maskinpark.
  Knepigt att inte Belgien betalar för sina övergrepp mot Afrika! Då skulle de kunna betala de jordbrukare som klarar sig undan folkmordet.

 25. Men vad fan är det med alla dessa jävla godhetsivrare som på alla sätt vill ha ihjäl det vita släktet.
  Skänka 30 miljoner Euro till att mörda vita farmare i Sydafrika…….
  Vilken värld lever dumfan i ???
  Snart måste det komma ett krig, dumhuvuden och muslimer mot västerländska människor som vill försvara sitt land och sin tillvaro. De människorna som lever i verkligheten !

 26. Globalisterna påminner om Aliens som nästlat sig in bland jordens befolkning för att manipulera den efter egna okända syften.

 27. Jag hoppas att vi snart ser hangarfartyg fullastade med bombplan i vattnen utanför Sydafrika.

  Regimer som bedriver etnisk skövling ska inte ges bidrag och en klapp på axeln, de ska bombas.

  • Om kommunisten Jonas Sjöstedt hade fått råda hade det blivit NU !!! Han hade gärna sett att Djursholmsborna hade fått flytta till Rinkeby och invällare från Rinkeby ta över villorna i Djursholm. Klassisk kommunism…………

 28. The Crime stats 2017/2018 data was released on Tuesday, and South Africans were disappointed – but perhaps, not surprised – to learn that murder has increased by 6.9% in the last year.

  The saddening statistics indicate that 57 people are killed each day in South Africa. But what does it all mean on a local level? We’re looking at all nine provinces, and investigating what crimes are increasing and how the murder rate has changed in your area.
  https://www.thesouthafrican.com/

 29. Människors identitetsupplevelser med historien kan vara stark. Vad man upplever som missgrepp mot ens förfäder kan man känna personligen starkt för (utan att döma om rätt och fel i det som hände i det förgångna i det här fallet). Men oavsett det kan inte de efterlevande ärva sina förfäders eventuella synder rakt av. Om man nu vill återta mark så får man faktiskt vara så god att kompensera nuvarande ägare åtminstone drägligt. De är också oskyldiga i konflikten.

  En parallell kan dras till den norska Black Metal-rörelsen som startade i början på 90-talet. De kände en stark identitet med sina nordiska förfäder före det kristna intåget. De upplevde förtrycket som religionen användes som. Deras musikaliska uttryck blev att anamma den kristna fienden dvs Satan. En fiendes fiende är en vän, ungefär. Ett exempel på konflikter som kan vara genom århundraden.

  Nu tvivlar jag dock inte ett ögonblick på att det europeiska etablissemanget inte skulle bedöma Black Metal på samma sätt som de svarta i Sydafrika. Trots att de inte dödat någon av sina nuvarande fiender vad jag vet, till skillnad från rörelsen i Sydafrika. Antagligen beror det som så ofta på hudfärg vem som är värd ett stöd för antirasisterna.

 30. Är du säker på det ………..det kunde ha skett mycket smidigare.
  Hat*r allt svart och brunt som inte befinner sig i Afrika !

 31. Ungefär såhär:

  Som etnisk norsk krever jeg herved at den dyrkbare marken i Jämtland, Härjedalen og Bohuslän, omhendertagen av svensker gjennom generasjoner, uten kompensasjon exproprieres til etterkommerne av etnisk norske som bodde i områdene innen de tilfalt Sverige etter ’freden i Brömsebro’, även om disse nordmenn aldri omhendertog eller utnyttade denne mark for produktive formål.

  • Ingen fara… MITT EUROPA BYGGER INGA MURAR…var det nån dåre i ett visst parti – som, jag förr röstade på men idag vill se utraderat från jordens yta – som sa….

   • Ja så till vida att det inte är de ”vita rasisterna” som försöker ta sig hit.
    Endast chokladfärgade göre sig besvär.

 32. ANC begår alltså kollektiv stöld av privatpersoners livsverk på grund av deras etnicitet och hudfärg?

  Är det inte definitionen av ett folkrättsbrott? Borde inte ledarna för ANC gripas och ställas till svars för sina brott?

 33. Och varför kan inte regeringen skänka mark till de som nu vill starta lantbruk istället för att skövla och förstöra fungerande.

  • Den enda rimliga förklaringen är att de vill skända den europeiska folkgruppen som bor i Sydafrika.

   Har ANC deklarerat att de kommer avrätta de vita sydafrikanerna efter att ha stulit deras gårdar?

   • Avrättning är sista steget. Först identifiera man utsugar rasen som har gjort sig rik på folkets bekostnad, man tar sedan ifrån dem deras egendom, följande steg är att man sätta den skyldiga rasen i koncentrationsläger och först då börjar man avrätta dem. Det är ett gammalt förfarandesätt som har använts förut i historien,

 34. Pur og ren galskap. Russland har invitert disse flinke og produktive menneskene til å ta imot god jord omkring Svartehavet, så mens Belgia gjør hva de kan for å ødelegge livsgrunnlaget til disse, er det andre land som hjelper. Australia og USA er også av dem.

 35. Hade varit intressant att göra en psykiatrisk utvärdering av dessa sjuka politiker som på fullt allvar och helt öppet försvarar folkmord och rasism.
  Vad är det som händer ?

 36. Är det Expo som försöker sig på en spamattack.. Det blir dyrt för dom med EUs nya länkskatt. Sjuklövern får nog auktionera bort hela garderoben hehe..

 37. Detta uttryck har använts om helt fel saker hur många gånger som helst, men det var så här det började på 30-talet!

 38. Glöm inte hur det gick för Rhodesia som numera heter Zimbabwe. Skyddet för egendom är det som bygger välstånd i ett land. När vem som helst kan lägga beslag på det man arbetat ihop så finns ingen anledning att arbeta mer än det nödvändigaste. Det är anledningen till att socialism och kommunism inte fungerar. Eller att Kina, nu när människorna där får behålla det de arbetat ihop, är så framgångsrikt.
  Sydafrika är kört.

  • Det är egentligen så enkelt. Men så fort den delen av befolkningen som inte vill arbeta ihop själv, utan ta från andra, får övertaget, så går det käpprätt utför.
   Vad blir Sveriges öde?

 39. Så helt plötsligt blev det ok att stödja en supernationalistiskt ANC som vill kasta ut vita som bott där i flera hundra år. Hela släkter vita är födda där. Sno deras livsverk och dela ut till svarta. Om inte det är rasism och kommunism. Så har orden förlorat sin betydelse. Det finns ingen som helst logik. Bara ren och skär dumhet. Sydafrikas jorbruk kommer hamna i händerna på oerfarna, okunniga personer som kommer krascha hela jorbrukssektorn i sydafrika. Lycka till.

 40. Är Belgien helt från vettet?
  Har han ingen som helst rättskänsla i kroppen?
  ANC-kommunisterna vet naturligtvis att om man mördar tillräckligt många Boer, så vågar ingen köpa och egendomarna blir värdelösa och gratis att ta över. Detta är ANC’s agenda utom allt tvivel.

 41. Det är alltså ok – enligt de alienerade globalisterna – för afrikaner att ta tillbaka sina landområden t o m med våld och mord medans européerna skall gå med på total utsläckning av sin särart, sina landområden och sina respektive kultursfärer.
  Tycker Mattias Karlssons dramatiska utspel idag var ytterst påbjudet för det handlar verkligen om seger eller död för vår nation.

 42. De som är miljonärer i Sydafrika idag är faktiskt den svarta politikerklass som har berikat sig genom stölder från staten och den övriga befolkningen. Sedan apartheid avskaffades har den svarta politikerklassen berikat sig själv och låtit sina svarta bröder och systrar som led under apartheidtiden sjunka allt djupare ner i misär och fattigdom. Stöld av mark från vita som driver framgångsrika lantbruk är en populistisk manöver som Sydafrikas politikerklass hoppas kan sätta fokus på annat än den egna omfattande korruptionen. Det kommer sannolikt inte att hjälpa den svarta befolkningen utan snarare leda till en kollaps av livsmedelsproduktion i Sydafrika, på samma sätt som skedde i Zimbabwe. ANC vill också i processen göra det lagligt att begå folkmord på den vita sydafrikanska minoritetsbefolkningen. Sydafrika är idag ett mycket otryggt land för vita och de utsätts dagligen för våld och kriminalitet, diskriminering och ‘omvänt rasism’.

 43. Belgiens generösa bidrag till ANC för att expropriera vita farmares mark är att uppmana till mord på farmarna. Vilken skam av Belgiens regering att låtsas som det handlar om något annat än mord på en folkgrupp.

  Belgiska politiker försöker på detta sätt lyfta skulden från sina axlar efter kolonisationen. Men enligt afrikaners och vänsterliberala européer kan den vite mannen aldrig svära sig fri från kolonisationen.

  Belgiska politiker krusar för ANC i stället för att se till att Afrika utvecklas så folk får det bättre och inte reser till Europas sinande välståndskassor.

  Om så tusen år passerar kommer européer att skyllas för Afrikas underutveckling, dödliga sjukdomar och annat elände…

  • Afrika kan inte utvecklas, det är ingen ide att försöka. Baserat på ”Out of Africa” teorin hade de 160,000 års försprång på Europa och på den tiden lyckades de komma på…ingenting.

   • Klart att Afrika kan utvecklas. Om det delvis sker genom bistånd ska detta vara öronmärkt för visst projekt. Samt redovisning av att pengarna gått till det de var avsedda för…

    • Nej nej, om vi lämnar dem ifred, vilket vi ju bör, i samma veva som vi bommar igen våra gränser.
     Så kommer de från dagsläget gå bakåt i utveckling.
     Men vad gör väl det?
     Varför måste alla människor flyga, köra bil, kolla på TV osv..?

  • Kanskje Robert Aschberg starter en innsamlingsaksjon via tv som support til det hvite folkmordet i Sydafrika i likhet med sin farfar som var en viktig finansiaer av det etniske folkmordet i Ryssland med start 1917? Ogsaa kjent som den ”rysska” revolusjon, men i virkligheten et blodig statskupp av hans frender.

 44. Snart är det våran tur…men jag bränner ned skiten innan jag drar.
  Skänker inte bort kompletta fastigheter i hyfsat skick till kriminella

 45. En europeisk politiker som stödjer ren stöld och dom godtyckliga mord detta kommer att leda till säger också allt om vad EU står och går för än har jag då inte sett dom”starka avståndstaganden”som brukar vara kutym när förhållandet är det motsatta Wallström har väl semester kan man tänka. Skandalöst!!

 46. Det är bäst för dom vita farmarna att fly. Dom förlorar allt på det, men inte livet. Bättre att ha livet i behåll. Västvärldens goda krafter bör kompensera dem en hel del för de världsliga förlusterna. Och Australien tar gärna emot dom. Säkert USA också när Trump regerar.

  I Sverige handlar det om att Sverige ska tas från svenskarna. Man kan säga att eliterna redan tagit Sverige från svenska folket. Kanske finns hopp kvar.

 47. Och efter att de har konfiskerat lantbruken är det dags att starta den stora bidragskarusellen och pumpa in miljarder och åter miljarder.
  Samma fenomen som vi gör i sveriges utanförskapsområden och som inte har någon positiv effekt.

 48. Gissa om marken kommer att gå till de fattiga svarta eller om den kommer att gå till partitopparna och deras släkt och vänner.

 49. Länderna inom EU verkar skänka bidrag till verksamheter som leder till död och pina för många, men när SD och Åkesson föreslår att man ska upprätta läger i hemlandet och stötta med bidrag för att skapa goda förutsättningar då röstas det ned. Kan någon begåvad förklara detta för mig.

 50. De vita var faktiskt först i Sydafrika och det var de som gjorde nationen framgångsrik. När Holländarna kom med skepp (mitten av 1500-talet ?) fanns där ingenting.

  Tilläggas till detta kan göras att den svarta rasen har aldrig – i mänsklighetens
  historia – skapat en avancerad civilisation och de kan inte ens underhålla en sådan.

 51. Man bör ha i åtanke att det som en kommunist anser vara framsteg inte ses som framsteg av en normalbegåvad individ. Att skänka pengar till att beslagta fungerande jordbruk för att ersätta med ickefungerande och på sikt försätta SA i ekonomisk kris, kan mycket väl vara målet. ANC är i grunden ett kommunistiskt parti, EU är kulturmarxistiskt.
  ”Framsteg” som de Pol Pot genomförde i Kambodja, fullkomligt krossade landets ekonomi och utrotade landets intelligentia, gillades av den kulturella eliten i väst. Samma sak med Maos mördande av över 40 miljoner kineser.

 52. Eftersom Sverige skall vara ett föregångsland och alltid ligga i framkanten och visa övriga värden hur man skall styra ett land så är jag övertygad om att Löven kommer att se till att Sveriges skattebetalare får bidra med dubbelt så mycket som Belgien dvs 60 milj Euro till ANC.

 53. Detta destruktiva agerande verkar vara högsta mode i vänsterliberala kretsar. Sverige skänker ju pengar till våldtäktsmän och bilbrännare.

  • Sverige har väl varit ledande på att ge pengar till socialistiska diktaturer och blodiga kommunistrebeller sedan Palmes tid. I praktiken finansierat diverse oroligheter och förtryck. Skulle inte förvåna mig om det går pengar till tex Venezuela och Nicaragua. ANC får väl helt säkert av våra skattepengar, gamla kompisar till S som dom är

   • Biståndet är f n 43 miljarder, varav Regeringskansliet disponerar över 15 miljarder och Sida disponerar över resterande del.
    Föreslår att dessa medel, med undantag för katastrofhjälp, dras in.

    • Finns troligen insprängt ett och annat bra projekt också så det behövs en granskning av vilka som kan fortsätta. Troligen är en absolut övervägande majoritet av medlen sånt som saklöst kan dras in och utnyttjas på bättre sätt

     • Ja att använda dessa medel till våra egna fattigpensionärer, handikappade, och äldre som ligger hemma och tynar bort i sin urin är att utnyttja dessa medel BETYDLIGT bättre.

   • Precis. Det är det omvända gamla USA. De stödde antikommunister som själva blev diktaturer, medan våra ”goda” finansiärer stödde de ”goda” kommunisterna som blev diktaturer själva.

 54. Innan farmarna lämnar hoppas jag att de spränger alla djupborrade brunnar. Ödelägger bevattningssystem. Säljer allt av maskiner utomlands. River hus.

 55. Theresa May gav också sin ”välsignelse” till banditprojektet med det lilla förbehållet att ”bara det går lagligt tillväga”. Självklart kommer allt att gå lagligt tillväga när rövare kan sitta och skriva lagarna precis som det passar dem (med rätt hudfärg).

 56. Det här är tvättäkta rasism.
  Det bodde inga svarta där boerna bosatte sig i Sydafrika. Varför ska de ge ifrån land som de var först att bosätta sig i? De enda svarta i Sydafrika på den tiden var Zuluerna men de höll sig på sin kant i södra Afrika.

 57. Det är makalöst sjukt med en sådan upp och ned handling. Det hjälper inte de svarta. Flitiga jordbrukare som fixat viktiga basvaror till folket. Rendera borde skänka pengar till skydd för de vita istället. Och jag rekommenderar att läsa det som guest skrev för 2-3 timmar om de svarta som berikat sig på folkets bekostnad.

 58. Om ca. 2 år så har de garanterat svält och hungersnöd samt inbördeskrig.
  Då är det bara för Kineserna att stövla på och ”demokratisera” den kontinenten.
  Hmm. Nu finns det plötsligt en logisk förklaring.

  • Jag hoppas kineserna tar över. Jag hade faktiskt en kines inneboende och jag måste säga att jag saknar honom. Mer lättsam människa får man leta efter. Sverige behöver fler asiater som kineser, helt underbara människor.

 59. Dalai Lama är i Sverige och sprider österlänsk visdom-”Europa tillhör européerna, flyktingarna bör åka hem”. En välriktad spark upp i PK-ismens skrev. Små fredliga farbröder kan fälla de största imperium.

  • Det mesta av Sydafrika var obebott när de vita anlände. Tyvärr, men afrikaner är inte kapabla att bedriva jordbruk i någon större skala. Hat och girighet är de enda drivkrafterna i denna historia.

 60. Så är det när en retarderad ger till en efterbliven! Varför kan inte sydafrikanska regeringen ge dom svarta statlig mark eller är det för svårt för dom för det krävs att man måste ordna upp marken så den blir brukbar och till det krävs att man måste knega som fan! Men så här slipper dom utan kommer till färdigt bord!

  • Det är krig på västerlänningar (speciellt på män) i alla västerländer. Det är enormt mycket pengar i omlopp för att stödja vänsterkrafter med att stjälpa medelklassen.

 61. Det tragiska i den här historien är att den upprepar sig. Tidigare har vita landägare i Afrika utvecklat, drivit, anställt svarta, utvecklat lantbruket och hjälpt ekonomin. När svarta på detta sätt tar över markägarnas rörelser så tar det ett par år så är hela lantbruket kört i botten! Dom har ingen aning om hur man driver ett stort modernt företag eller lantbruk. Alla som har en chans att driva dessa företag har flytt landet antingen till USA eller Europa för ett bättre liv. Ingen högutbildad svart sydafrikan vill bo på landsbygden…

 62. Staten där borde byta namn till Azania…ord som ”sydafrikansk” ditten och datten blir lika tokigt som att 1985 kalla en Östtysk en tysk.

 63. Lite rasistiskt att ta upp vitas situation i Sydafrika tycker jag ändå – oanständigt helt enkelt.

  Alla vita som inte vill skänka allt de äger och har till andra är oanständiga.

  Ta från fattiga vita och skänk till invandrare – det är socialdemokratins devis

  Either you are with us or you are with ”the oanständiga”.

  • A-la, Lyndon Johnsons ”Great Society” som gjort tiotals miljoner beroende på staten som garanten för folks försörjning. En spiral in i stupet, precis vad som som är på gång i Sverige.

 64. Monster… han vet att detta leder till mer lidande speciellt för vita bönder men senare för svarta då produktionen av spannmål och andra produkter sjunker, precis som i Zimbabwe.

 65. Precis samma sak händer i Sverige. Här ger vi 100-tals miljoner till Somalier och likställda för att de ska ta över vårt land i sinom tid. Märkligt!

    • Indoktrineringen är i det närmaste fullständig och börjar på dagis och fortsätter 15-20 år tills de är oförmögna att ens veta sitt eget bästa.

     • Sant och till det kan läggas att de få som ”törs” kritisera det som pågår straffas ut ur samhället i avskräckande syfte.

     • Desto längre man går i skolan och ju mer man utbildar sig desto hårdare hjärntvättad blir man.
      Kanske därför de raljerar sig över ”lågutbildade” som röstar Sverigevänligt.
      I själva verket låghjärntvättade.

    • Menar du de vita i hela världen eller bara i Sydafrika? I Sydafrika styr ANC och dess lakejer, bland annat på grund av ett stort ekonomiskt och politiskt stöd från Sverige. I Sydafrika finns ingen rättvisa att få för de vita.

     ”Boer Project: South Africa A reversed Apartheid?
     Palaestra Media”:
     https://m.youtube.com/watch?v=VEDU0xIILKA
     ”What Is Really Happening In South Africa?’ – Lauren Southern Talks About Situation In South Africa
     The Right Perspective”:
     https://m.youtube.com/watch?v=a–TNP34fK4

     • Jag tänkte främst på Sverige i detta läget. Innan det för så långt här… fortfarande har vi en lagstiftning och det bästa är att ge juristerna huvudvärk. Se på FN:s lagstiftning om krav på ”flyktingar” tex. Vad hände med lagstiftningen kring anhöriginvandring, den är inte borttagen mig veterligen om försörjningskrav. Är det inget som kan göras där tror du?

     • Tyvärr är politikerna i Sjuklövern globalistmaffians pigor och drängar. Även det svenska rättsväsendet består av globalistmaffians marionetter. Enda möjligheten att få stopp på folkutbytet är att SD och AfS får egen majoritet. Det verkar vara svårt. Antingen är för många svenskar hjärntvättade och sovande eller så är invandrarna redan i dag så många att deras röster bestämmer vilket parti/vilka partier som får den politiska makten. Ett tredje och högst tänkbart alternativ är att det förekommer ett omfattande valfusk.

    • De är kanske 10% av befolkningen och har hela systemet emot sig.
     Vita bor i flyktingläger inom landet.
     Vita familjer blir ihjälslagna utan att få rättslig hjälp.

     Varför gör inte vi revolt i Sverige?
     Vi hade val nyss, vad gjorde Svensken..?

 66. Att Belgien, landet med EU:s huvudstad Bryssel, skänker 30 miljoner euro till ANC:s projekt för att beslagta vita jordbrukares mark i Sydafrika visar vilka antivita krafter som kontrollerar Europa. Skänker även regeringen Löfven, som är på väg att göra oss svenskar till en förföljd minoritet i vårt eget land, pengar till detta ANC-projekt? På grund av Sveriges bistånd till ANC lever boerna, som framför allt härstammar från Nederländerna och Frankrike, i en fasansfull mardröm.

  ”Boer Project: South Africa A reversed Apartheid?
  Palaestra Media”:
  https://m.youtube.com/watch?v=VEDU0xIILKA

  ”What Is Really Happening In South Africa?’ – Lauren Southern Talks About Situation In South Africa
  The Right Perspective”:
  https://m.youtube.com/watch?v=a–TNP34fK4

 67. Belgien betalar bot för vad kung Leopold II gjorde. Att vita Sydafrikaner betalar det fruktansvärda priset betyder inget eftersom vita nu saknar mänskliga rättigheter enligt media/vänstern.

  • Min fundering är, varför skaffar ens vänstern barn om dom ändå vill döda sig själva. Det är ju främst vita som tillhör vänstern.

 68. Kul att sitta här och gissa sig till vad som sker. Är det inte möjligen så att de nuvarande markägarna kanske i vissa fall lagt beslag på stora områden mark lite utan att fråga de människor som bodde där från början?

 69. Hatar det här med att hjälpa länder politiskt med pengar. Låt länderna sköta sitt efter sin kultur. Då hade vi inte haft hälften av den oro i mena länderna. Hungersnöd en annan sak men att hjälpa med pengar att styra politiken. Ser ju vad Soros skapar med sina bidrag. En växande argsint vänster i Sverige.

 70. Det hela är oerhört märkligt och svårbegripligt. Utan de vita farmarna skulle det inte finnas något jordbruk i Sydafrika, har man inte tänkt på det? Det är samma grumliga tankemönster som svenska veganer vill har bort djurhållningen i lantbruket – utan bönder skulle det inte historiskt finnas varken kor, grisar, höns eller en enda häst i Sverige. Och inga människor heller, utom ett fåtal jägare med spjut och pilbåge.

 71. Blir väl som i Zimbabwe. Vita bönder bort, kollaps av jordbruket in. Sedan ville de plötsligt ha tillbaka de vita bönderna…

  För övrigt bevittnar vi ett tyst folkmord.

  • Räkna med ett stort produktionsbortfall för Sydafrikas jordbruk. Blir nog svält så småningom. De svarta vill sällan jobba i jordbruket, det är tungt och repetitivt samt har låg status (fin man jobbar ej, det gör hans slavar). De vita bör flytta till Ryssland eller Australien.

   • Vilka krig har startats i religionens namn förutom då Islams erövringar? Korstågen initierades för att försvara Kristendomen mot Islams erövringsförsök. Snarare är det så, att ekonomiska intressen, politiska ideologier, etniska konflikter och territoriella dispyter, startat alla krig. Ofta har flera sv faktorerna varit inblandade samtidigt.

 72. Det är det här som kommer att sänka den västliga civilisationen.Att vita koncentrerar sig på att ta kål på andra vita.Man betalar för det!Man får utgå från att ingen i maktposition har barn.Och har de det kan man ju undra varför de önskar livet ur dessa eller deras avkomma.

  • Många av dessa ”vita” är inte vita, utan tillhör ett främmande folk. Jag tror att ju mer aggressiva de blir på den globala arenan, måste vita, och framför allt vi nordbor, bli mer medvetna om den saken.

 73. Och, hur är det med Sveriges donationer ?
  För några veckor sedan så beviljade Sverige ett EXTRA bistånd till Palestina på två miljarder…. TVÅ MILJARDER till utlandet, när vår egen välfärd är i gungning!
  (Jag hoppas att jag har blivit felunderrättad)

 74. Lite rasistiskt att ta upp vitas situation i Sydafrika tycker jag ändå – oanständigt helt enkelt.

  Alla vita som inte vill skänka allt de äger och har till andra är oanständiga.

  tinyurl.com/y9wa4nja

  Ta från fattiga vita och skänk till invandrare – det är socialdemokratins devis

  Either you are with us or you are with ”the oanständiga”.

 75. Kineserna väntar i kulisserna på att ta över..Kina köper stora områden i Afrika för odling av grödor som sedan exporteras till Kina.

  • Känner till det själv, varit i bland annat Etiopien där Kineserna kör hårt med att utnyttja landet och befolkningen.

   Många där önskar att dom skall åka hem igen, men i stället kommer bara fler och fler.

   Hela avresehallen var full med Kineser när vi skulle åka hem.

 76. Jag var i Syd Afrika på mitten av 60 talet. Då var landet ett blomstrande land där de vita hade kommandot. Efter att de svarta tog över landet så är landet nu en katastrof. Samma i tidigare Rhodesia. Listan kan göras längre. Att styra ett land är ingen lätt uppgift speciellt om inte kapaciteten finns i form av intelligens.

 77. Att på detta sätt självstympa sig vad gäller matförsörjningen blir startskottet till en kommande svältepidemi. Jacob Zuma har pratat om att man löser detta med att importera det spannmål som behövs men med tiden kommer även näringslivet (och pengarna) att ta till schappen när alternativet är att bli plundrad av staten (som kommer att bli desperat i sin jakt på sinande medel.)
  Till sist kommer de att begära utländsk nödhjälp. Från vita så klart.

  • Det där med att bli plundrad utav staten känner vi till, samma metoder som sossar och regering använder sig av.

   När alla som har den minsta lust att arbeta har rymt, vad händer då?

   • Då börjar det stora hundslagsmålet om de resurser som finns kvar och detta kommer de att göra med bravur, för om det är något de verkligen kan så är det att kriga.

 78. Spelar väl ingen roll vad folk har för hudfärg, men den som är skickligast att driva ett jordbruk bör också vara den som får ansvara för det. Att beslagta marken från jordägarna är inget annat än stöld. Att de beslagtar marken från jordägarna endast pga att jordägarna har vit hudfärg är ren och skär rasism. Stöld och rasism. Fy!

 79. Jag förstår faktiskt inte varför Belgien gör detta.Det förefaller vara fullständigt onödigt, illojalt mot de vita lantbrukarna osv.

  Är det vanvett som har gripit Belgien?

 80. https://sfi.usc.edu/video/didier-reynder-witnessing-attack-jewish-museum-belgium Reynder har efter en arrangerad ”antisemitisk attack” vid ett judiskt museum bytt stöd (förmodligen mot pengar och förmåner och/eller hot–men kolla det!) från att ha stött Palestina som suverän stat till att stödja Israelisk politik. Numera uttalar han sig gärna om vikten av att skydda judiska intressen. Under de senaste veckorna och månaderna har förhandlingar mellan Kina och Sydafrikas president utmynnat i att Kina ska ”låna ut” pengar till Sydafrika för olika investeringsprojekt i Sydafrika. Lånet är förmodligen en avgift för att Kina ska få bryta diamanter under de vitas mark. Judiska De Beers är herre på täppan i diamantindustrin. Därför handlar förmodligen varken Cyril Ramaphosas exproprieringsplaner av vit mark utan kompensation eller Belgiens ”stöd” i kampen för ”rättvisan” bara om rasism, även om den svarta befolkningens rasism mot vita utnyttjas i kampen om markägandet. Rasismen är en täckmantel. Täckmanteln är genomskinlig i fallet Reynder och Belgiens stöd till folkmordet i Sydafrika. Det är svårt att se vilka motiv Belgien har att stödja folkmordet. Denna artikel kommer heller inte med några sakliga argument för Belgiens stöd. Om judar i Belgien, eller regeringen själv, har ekonomiska intressen av att gå in som delinvesterare i Kinas diamantbrytningsprojekt i Sydafrika, blir Belgiens 30 miljoner euro i ”stöd” till Sydafrika lättare att förstå. Istället för att ANC ser till att själva ta hand om naturfyndigheterna, gärna i samarbete med de vita farmarna, låter de med hjälp av den svarta befolkningen mörda de vita och säljer ut marken till Kina (med flera intressenter?) och stoppar rimligen de kortsiktiga vinsterna i egen ficka utan att de kommer ens den svarta befolkningen tillgodo. Normal korruptionsverksamhet i Afrika. Och i Belgien. Få svenskar vet om det, men i Belgien måste man ofta muta folk för att få tillgång till tjänster man har rätt till, precis som det var i gamla Sovjetunionen. Och på hög nivå är naturligtvis mutor, bestickningar och korruption legio.

  • Den mer akuta fattigdomen har givetvis ökat bland både svarta och vita i Sydafrika , detta medan infrastrukturen också går ner !

   Elförsörjning , vägunderhåll , tågtrafiken och annat faller ihop medan Cyril Ramphosa officiellt skyller allt detta på de vita och apartheiden som upphörde för närmare 25 (?) år sedan !

   Det som pågår i Sydafrika nu under svårt styre är värre än apartheiden !

   När de vita kom till Sydafrika så var det väldigt glesbefolkat med afrikaner och européerna även köpte mark av folken där , i modern tid då de vita byggt ett modernt samhälle med god ekonomi så vallfärdade de svarta di får att det fanns tillgång på pengar och utbildning !

   Det enda jag kan se att de svarta gör nu är att på lång sikt ”återställa” Sydafrika till det som området var från början . . Tomt och fattigt !

   • Det är ett stort skepp att skänka men med tiden kommer de att lyckas, de är ju trots allt i en stor majoritet vad gäller förmågan att riva ner och oförmågan att bygga upp. Vita farmare lämnar nu i en strid ström för att sedan följas av företagen (som inte vill plundras på allt de heller). De vita som sedan är kvar kommer att utses som syndabockar för allt kaos och får fly för sina liv. Sedan är Jacob Zumas dröm om ett helsvart Sydafrika ett faktum och då är det antagligen inte långt kvar till bottendunsen.

 81. Det står inte på förrän svenska företag kommer att bli utsatta för samma sak ! Dvs konfiskeras och ges till…ja vi vet vilka !

 82. Ska tjuvarna ha 30 milj för att kunna stjäla bättre? Ja, ni får nog se till att ”utbilda” oss ORDENTLIGT om vi ska fatta rättvisan i det!

  • Det blir nästan 300 miljoner kronor då det var 30 miljoner Euro. Det är dyrt att hålla sig väl med den typen av ledare!

 83. Hotet att beslagta vita jordbrukares mark drabbar många fler vita än de som äger jordbruken. De har stor erfarenhet och kunskap om effektiv jordfbruksskötsel. Expropriationen har också gått hand i hand med hot om massakrer mot vita. Många har därför sökt sig utomlands. Det ortodoxt kristna landet Georgien har redan tagit emot 3000 vita jordbrukare från Sydafrika och ett annat ortodoxt kristet land – Ryssland – har beslutat ta emot 15 000 vita sydafrikanska jordbrukare, som f.ö. också deär kristna. ANC är uppenbarligen inte kristna eftersom de inte kan det grundläggande budet: Du skall icke stjäla.

 84. Gårdagens långa diskussion om markägande och vad man får och inte får göra på sin egen mark utmynnade i att man minsann inte får ha tiggare på sin mark i Sverige. Då ska polisen rycka ut och tränga sig in på privat mark och gripa tiggarna för att sedan utvisa dessa.

  Man kan tycka att Samhällsnytts läsekrets skulle vara lika intresserade av att skydda privat äganderätt i Sverige som i Sydafrika.

   • SD vill ta äganderätten från svenska markägare genom att inte tillåta tiggare på marken. Kanske inte konfiskera marken, men fortsätta med den långt gångna socialdemokratiska funktionssocialismen.

    • Vilket idiotresonemang. Som privatperson, privat markägare eller privat företag så får man inte göra vad man vill. Tycker du att privata markägare ska få våldta på sin privata egendom också? Eller låta mörda folk? Marken i Sydafrika tillhör vita. De har förvärvat den lagligt. I de fall där mark togs från svarta efter 1913 så har efterlevande redan kompenserats. De fick välja mellan att få mark eller ekonomisk ersättning. De allra flesta valde pengarna.

     • Vad som sker på privat mark ska vara var och ens ensak så länge det inte leder till andras skada. Våldtäkter och mord på privat mark är förstås såna saker som inte är tillåtna. Att en tiggare sitter på min mark skadar inte dig och bör således vara tillåtet. Markägande betyder inget om man inte också får
      bestämma över sin egendom – då äger man den inte.

      Sydafrikas historik är inget som jag bryr mig nämnvärt om. Men jag jämför med hur Samhällsnytt försvarar vissas markanspråk långt borta medan man på hemmaplan inte gör samma sak.

 85. ”Kanske är vi missförstådda”, menade hon och förklarade att det rätta sättet att se på markbeslagen grundade på ägarnas hudfärg är som en ”omfördelning”.
  ——————————–
  Medan i Sverige hudfärg är ”inte viktig” haha.Om det heter inte rasism då.. vet jag inte vad det heter (svarta är värsta rasister , vi ser ett bevis till).
  Vilket hyckleri överallt! Och allting till förmån för svarta.

    • Boerna är ursprungsinvånare i stora delar av Sydafrika. Det var obebott när de kom på 1600-talet, långt före, 100-tals år före, engelsmännen.
     Det fanns inga afrikanska, vad som då kallades, hottentott-stammar där de slog sig ner.
     Men svensk vänster är som vanligt av en annan ”sanning informerad”.

     • 72% av Sydafrikas odlingsbara yta ägs av vita. Självklart befolkade de vita 10%en av befolkningen all denna yta först. Självklart.

     • Det var väl aldrig vad jag påstod, eller?
      Mitt påstående var enkelt, boerna är ursprungsbefolkningen i stora delar av landet och de blir nu mördade och jagade ut från sin mark de ägt i 300-400 år.
      Kan man inte hålla sig till sakargumentation så är det svårt att hålla en dialog och jag betackar mig från framtida sådan.

     • Kan vara klokt av dig att läsa på om den Afrikanska folkmängden och dom olika stammarnas utbredning under kolonisationsperioden.

     • Okej https://www.reddit.com/r/AskHistorians/comments/4i4tfa/the_empty_land_theory_south_africa/

      There have been people across Southern Africa for a very long time though and even before humans, proto-humans occupied the vast majority of the region. When we replaced those, another patchwork of cultural groups sprang up, each sometimes expanding and contracting alongside other groups, all of them mixing with each other culturally and genetically. That process continued unabated right up into the present day. Some khoisan groups mixed with bantu groups, which also mixed with other groups, and at some point several thousand years ago European genetic admixture somehow entered the picture.

     • Det var en mager källa. Du får nog försöka hitta något som har mer kött på benen för att fylla fakta kravet. Ingen har påstått att hela södra Afrika var obefolkat utan just som jag säger vilka folkmängder och områden levde det människor i

     • Nej jag tänker inte skedmata dig. Kunskaper brukar man tyvärr få jobba för och jag har inte länkar till alla källor jag läst tillgängliga kontinuerligt. En hel del kunskaper finns fö i böcker som inte alltid är tillgängliga på nätet

     • Nej du är ny här märker jag. Jag gillar teknik, vetenskap och forskning som har bevis för sina teser och/eller visat att dom fungerar i praktiken

     • Även folk som är fullständigt genomsyrade av politisk korrekthet och fyllda med ideologiska ”sanningar” kan ha rätt men vanligen inte och till skillnad mot flockmentalitets vänstern som automatiskt accepterar allting om rätt källor påstår något så kräver jag hållbara fakta eller acceptabla teorier där fakta är otillräckliga. Något du också borde lära dig göra

     • Att artikeln hävdar vissa saker i ämnet med en tydlig riktning på vad författaren anser och att källorna den anvisar eller länkar till inte är tillräckliga för en seriös bedömning.

      Det finns fö. likartade företeelser i Europeisk historia som inte heller är säkert besvarade trots betydligt högre grad av historiska och arkeologiska källor

     • Hur skulle de kunna besvaras helt säkert? Det handlar om rimlighet. Naturligtvis finns det och har funnits mycket starka skäl att konstruera teorier som stärker den vite mannens påstådda ”rätt” till större delen av Sydafrikas brukbara marker. Den vite mannen vann helt enkelt dessa områden med våld, ekonomiskt och teknologiskt övertag och maktutövande. Inget konstigt med det.

     • Om du inte förstått det finns det minst lika starka orsaker för andra grupper att konstruera sådant som förnekar folk deras sedan generationer ä rvda och brukade land. Du verkar enbart ute efter att se den ena sidan av saken och skuldbelägga boer till varje pris i den här frågan oavsett hur osäkra fakta hatkampanjen mot dom bygger på

     • Tja. När en artikel här enbart beskriver ena sidans syn i en konflikt och nästan samtliga kommentarer förstärker den ensidigheten, då kan det ju vara bra att belysa att det finns ett annat sätt att se på saken.

     • Kul. Återgå till Alex Jones nu, jag har inte lust att diskutera detta mer om du inte klarar av att komma med något konkret.

     • Bland kolonialister var det knappast PK att debattera för den svarte mannens rättigheter. Det som är politiskt korrekt i en tid, i ett sammanhang, är politisk inkorrekt i ett annat.

    • Från närliggande länder med svart befolkning och styre. Du får läsa på lite Jimmy. Det finns gott om literartur om boertiden.

 86. Inte ens de kinesiska kommunisterna beslagtog mark utan att betala ut kompensation till markägarna. Varför skulle det på något sätt vara orimligt att betala ut ersättning till sydafrikanska markägare som bott och brukat sin egendom i generationer? ANC-eliten skulle ta lite av sina korruptionspengar och betala med.

 87. Nåja, här i Sverige pågår ju beslagtagandet i olika former av skogsägares mark utan ekonomisk kompensation genom den makt aktivister tagit sig i och utanför Skogsstyrelsen understödda av (MP), (S) och (V). Och inte tycks det bekymra det tidigare skogsbondepartiet (C) som numera dansar på Stureplan och saboterar en borgerlig regering.

 88. Ja och tänk då vart Sverige kunde varit om vi satsat på vår egen utveckling istället för att mata sandfolk utan att någonsin få nåt tillbaka.

  • Vadå? Ska svenska kvinnor gruppvåldta sig själva, eller?

   Men ja, utan förrädare och idioter som röstade på dem/köpte deras alster så hade Sverige sett väldigt annorlunda (läs: bättre) ut.

   • Man kan knappt föreställa sig den börda vi som folk bär iom massinvandringen.
    Inte bara rent ekonomiskt.
    Att utveckling bromsar in och stannar upp pga att all energi måste läggas på städning efter, och matning av gökungar, märker man ju inte som hjärntvättad.
    Var i utveckling och välstånd vi kunde varit i kan man istället bara gissa om.

    • Jupp. Senast jag räknade på den ekonomiska bördan (som är den mindre i min mening) så hade vi netto slängt bort lika mycket pengar som Norge vid den tidpunkten (runt 8-10 år sedan) hade i oljefonden.

     Sett över de senaste 20 åren så är det i snitt runt 1 miljard kronor netto varje enskild dag.

     Undrar hur många sjuksköterskor man kan få för runt 7 biljoner?

     • 6h arbetsdag, fri tandvård, fri kollektivtrafik och pension vid 50 brukar jag säga till folk som påstår vinst med invandring.

     • Ja, tänk om alla Sveriges kommuner hade kunnat tjäna lika mycket på invandringen av kriminella analfabeter som Sandvikens kommun? Det går bra för dem!

 89. Vart än de europeiska länder uppträder i världen så skapar de kaos, död och tragedier. Det verkar som de alltjämt bedriver denna galenskap för att få igång stora folkvandringar till Europa.

 90. Sydafrika kommer att bli ett nytt Zimbabwe. Utvecklingen dit har redan kunnat skönjas. Man vill gärna äga, men orkar varken arbeta eller har kunskap hur ett jordbruk fungerar. Varför exporterar inte Belgien några jordhackor, för på den nivån är det.

 91. Om Belgien gör något så vanvettigt, vad kommer då inte en fortsatt S+MP-regering här att skänka bort av skattebetalarnas pengar när samma minister kommer hit nästa gång???

  • Muslimpartiet åker ur riksdagen den här gången.
   Sörjd och saknad av ingen.
   Dessutom är det mycket tillfredsställande att nu får dessa lurendrejare som utnyttjat skattepengar för egen vinning istället tvingas att gå ut och skaffa sej några riktiga arbeten.

 92. Olof Palmes Sverige försåg folkmordspartiet ANC med åtskilliga miljoner, så de kunde ta makten. Belgien tar med detta bidrag över stafettpinnen i slakten på vita i Sydafrika.

  4 000 mördade vita sydafrikanska farmare hittills. Nu skall resten bort med hjälp av belgiska pengar.

  • Exakt. Sverige har intervenerat fram monstret ANC. Glöm inte Ingvar Carlsson och Zimbaw. Sverige har fortfarande fullt med maktgalna aktiviteter i Södra Afrika där man vill ”samhällsomforma”för ”den goda sakens skull” och det blir skit av alltihop men man lär sig aldrig.

   • Nja, nog lär de sig, alltid. Glöm inte att socialdemokratin är en marxistiskt rörelse, med proletariatets diktatur på agendan och kommunismen som slutmål.

    Det som skiljer mellan socialdemokrati och kommunism är endast vägen – parlamentarism kontra revolution – för att nå samma mål.

 93. Man får hoppas att de vita sydafrikanska lantbrukare som har möjlighet, stoppar undan inkomsterna från sina jordbruk utomlands, för att kunna starta en ny tillvaro. Jag mötte en Sydafrikan i Australien vars familj drivit Krokodilfarm i Sydafrika. De sålde redan år 2002 och emigrerade, då de förstod vart situationen var på väg.

  De rasistiska anställningslagarna som missgynnar vita gjorde det omöjligt att få anställning, trots att han vid sidan av familjens företag även var utbildad IT-specialist.

 94. Sydafrikas utrikesminister Lindiwe Sisulu är uppenbarligen till minst hälften något annan än afrikan. Kan det vara det vita självhatet som spökar igen?

 95. Didier Reynders är hemsk. Vad är det som pågår? Boerna har bott i Sydafrika sedan 1600-talet. Om de vita nu jagas ut så försvinner ju Sydafrikas skattebetalare. – Det måste finnas en bakgrundsplan i detta beteendet.

 96. Det tycks bara finnas två humana länder som tar emot de förföljda vita farmarna. Det är Australien och Ryssland. Den rasistiska stormakten Sverige låtsas som ingenting.

 97. En sådan ”utbildning” ska då ge vad, insikt och övertygelse om att expropriering ens är något att överväga? Om man inte är medveten om knepen och duktig på att fånga logiska felslut, kan en skicklig retoriker övertyga en om nästan vad som helst, oavsett hur fel det faktiskt är. Är inte detta ett sådant fall, i dubbelmoralen att begå ont för att göra något gott? Är gott verkligen gott om det föds ur något ont? Eller anses det inte längre ont att begå orätt mot vita?

  Det talas om stulen mark, fattigdom och klasskillnader, att egendom måste omfördelas för att göra rätt mot de som lever 3-5 generationer senare? Bönder brukar pumpa in sina förmögenheter i sina företag, om dessa expropieras, förlorar bönderna kanske allt de äger (i.o.m. att de inte tillåts sälja). Ska de straffas för sina förfäders synder?

  Det finns ju många vinklar, men det faktum att man i till synes rättrådiga och anti-rasistiska länder använder uttrycket ”vita bönder” som om de är skyldiga i sin vithet och inte i att förfäderna koloniserade och erövrade mark, det är skrämmande. De fördelar vita och svarta, höjer svarta till skyarna och annonserar att det är moraliskt rätt att ta ifrån vita sin rätt. Bara det att världen inte ingriper när Afrika inleder folkmord på vita visar på hur långt gånget det globala folkmordet på vita är.

  Så, finns det ingen bättre lösning än att stjäla allt från de vita bönderna, eller är grunden för det hela att man vill straffa vita?

  Som nämnt:
  Mugabe jagade 2014 bort vita bönder från Zimbabwe – på lite över ett år kraschade samhället och han fick be vita att återvända. Har de inte lärt sig något alls?

 98. Belgien är själva ingen nation. De är en konstruktion.
  Personligen kollar jag alltid om ölen jag dricker eller chokladen jag äter är belgisk. I så fall no no.
  Flytta EU till Hälleforsnäs och kompensera de där boende med 10 mkr per skalle.

  • En tillgång,……………………så bedrövligt sorgligt att vara vit.
   Och de svarta gör allt för att vara så vita som möjligt dock bara för att få allt som den vite mannen byggt upp !

 99. När Zimbabwe gjorde likadant för att belöna sina krigs veteraner. Visade dig sig att dom nya ägaren inte var krigs veteraner utan den politiskaska adlen i Harare. Enligt min mening stor sannolikt att den nya ägaren tillhör ANC högsta kretsar. I Zimbave ledde detta till svält och hyperinflation

 100. Det passar sig inte för antivit-rasisterna i väst att trots duktiga vita jordbrukare gör ingen fluga förnär att de får fortsätta med sina sysslor. Man sporrar hatare som är fulla av hämndbegär för tidigare vita generationers gärningar då man själva hatar vita. Vitas gärningar som ej ens verkat vara hemska då det begav sig då det lär ju inte levt många svarta i Sydafrika då.

  Och det passar för antivit-rasisterna att tvinga på västländer samma rasism och ondska, vilket redan lett till rasistisk terror mot folk, och massmordsattacker. Alla vet att än värre blir det, och värst får det bli. Det slutar inte gott detta. Neberkung här nedanför skriver ”Är gott verkligen gott om det föds ur något ont? Eller anses det inte längre ont att begå orätt mot vita?”

  Ur ont föds ont, precis som ur hat föds hat. Ur gott föds gott. För antivit-rasisterna handlar det om att hämnas: Och så finns det en antikristen hat också.

  Har Afrikaner kunnat leva i harmoni med varandra innan vita kom dit? Sysslade de inte med stamkrig och dödade männen och tog med sig flickorna från de besegrade. Har svarta aldrig sysslat med slavhandel? Det har de nog varit först med.

  Och islam som är en erövringsreligion eller ideologi tänker naturligtvis satsa på att göra slavar av vita som får överleva. Islam är på krigsstigen och på riktigt morrande humör. Islamiska länder har skändats av västländer (eliter) så det finns anledningar att morra, och då blir det vanligt folk som blir bestraffade. Men vad har islam själv gjort. Vartenda muslim idag är muslim på grund av att deras förfäder kördes barbariskt över av islam.

  För mig som tror på Gud så finns i Afrika det bästa utifrån kristna värderingar. Andra Afrikaner har anammat det, andra inte. Och hövdingarna i Afrika och Sydafrika precis som i väst berikar sig själva, och sysslar med korruption. I väst kan det det bara fungera vackrare så att få förstår sanningen, i.o.m smarta aktioner som eliterna ligger bakom. Bilderberggruppen är ett korrumperar och utpressarverktyg.

 101. Belgien är en något udda statsbildning,dessutom redan så infekterat av muslimsk migration att bedömare hävdat att landet blir det första i Europa som dukar under islam.

 102. ANC har redan sett till att Sydafrika är sönder korrumperat och knappt något näringsliv alls fungerar.
  Snart är även svälten tillbaka och vi får öka biståndet.

 103. Nu kanske Belgien skall försöka gottgöra vad de själva och kung Leopold gjorde i belgiska Kongo för inte så länge sedan. De var själva några av de värsta kolonialisterna som världen sett. Hoppas bara att Sydafrika inte gör samma misstag som Zimbabwe gjorde när man körde ut vita farmare och ruinerade sin egen ekonomi.

 104. Belgien – Från extrema kolonisatörer av Afrika på 1800talet till extrema förespråkare av skadestånd och återlämning. Varför ge ANC bara 30m euro. Varför inte ge 3 miljarder euro, eller 300 miljarder euro.

LÄMNA ETT SVAR