Entreprenören Bert Karlsson höll i början av veckan en föreläsning om företagande på en skola i Skara där samtalsämnet även blev politik. Karlsson passade på att kritisera kommunens S-topp, Fredrik Nordström, som han liknade vid Nordkoreas diktator Kim Jong-un. Nu har kommunen polisanmält Karlsson för förtal.

I samband med föreläsningen i Katedralskolan på måndagen ska Fredrik Nordströms (S) dotter ha varit en av de omkring 50 elever som suttit och lyssnat i publiken.

Karlsson ska ha fått frågor från elever om varför han hade lämnat Skara. Han svarade att Nordström, oppositionsråd i Skara kommun, ska ha förföljt honom och satt stopp för det som han ville åstadkomma.

Efter föreläsningen har Nordström gjort ett utspel i vilket han framför att Karlsson har kränkt hans dotter inför publiken.

– Han har gått till grova personangrepp mot mig och den som blir drabbad är min dotter, säger Nordström till Skaraborgs Läns Tidning.

Vidare riktar politikern kritik mot att skolan inte ingrep och tystade Karlsson under föreläsningen.

– Det är skitjobbigt för alla inblandade. Min inställning som förälder är att man har brustit i att säkerställa min dotters trygghet när hon är i skolan, säger Nordström till Skaraborgs Läns Tidning.

Polisanmäls

Elin Liljebäck Nilsson är tillförordnad skolchef i Skara och hon bekräftar att kommunen har polisanmält händelsen.

– Det första är att vi hanterar ärendet kring eleven som ett kränkningsärende och går till botten med det. För det andra ska rektorerna fundera över hur man minskar risken för att något likande kan hända igen och för det tredje så vill vi att polisen utreder om det handlar om ett brott, genom att polisanmäla, säger Liljebäck Nilsson till Skaraborgs Läns tidning.

Karlsson: Eleverna frågade varför jag flyttade

Bert Karlsson kallar polisanmälan för ”trams” och hävdar att han inte haft kännedom att Nordströms dotter befunnit sig i publiken – förrän efteråt.

– Jag sa bara sa att jag flyttade allt från stan eftersom det var en som förstörde livet för mig och det var Nordström. Det var elever som ville prata politik, de frågade mig om varför jag flyttade allt och jag svarade.

På frågan om Karlsson ångrar att han liknande Nordström vid Nordkoreas diktator svarar han:

– Nej, nej, nej. Men det är tråkigt att kommunen ägnar sig åt sånt här istället för att se till att Katedralskolan blir en bra skola och fri från knark, säger Karlsson till Skaraborgs Läns Tidning.

LÄS ÄVEN: Intervju: Bert Karlsson frågas ut om sitt asylimperium