Foto: Heini Woldschläger

BESKED: Tyskland förlänger gränskontroller

Tysklands regering har meddelat att man förlänger kontrollerna mot Österrikes gräns i ytterligare sex månader. Detta som ett led i att garantera landets säkerhet på grund av den pågående migrationsvågen till Europa.

– Brister i EU:s externa gränskontroller och storleken på den illegala migrationen gör att vi inte kan dra en annan slutsats än att egna kontroller vid den tysk-österrikiska gränsen kvarstår som nödvändiga, säger Tysklands inrikesminister Horst Seehofer.

Beslutet kommer en vecka efter att även Österrike valt att förlänga sina gränskontroller. Det tyska inrikesdepartementet säger att kontrollerna, som förlängs från och med den 12 maj, har koordinerats med Frankrike, Österrike, Sverige, Danmark och Norge.

Fanns inga alternativ

Horst Seehofer påpekar att han uppskattar Schengensamarbetet, men förklarar att han inte hade något annat val än att förlänga kontrollerna så som situationen ser ut i dag.

Under valkampanjen ifjol var Seehofer, som företräder det konservativa partiet CSU, en ivrig förespråkare för förlängda gränskontroller, skriver Reuters.

LÄS MER: Österrike förlänger gränskontrollerna
LÄS MER: Regeringen vill förlänga gränskontrollerna – hänvisar till rikets säkerhet

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.