Som dåvarande vice president påstod sig Joe Biden vilja jobba mot korruption utomlands och bedrev insatser för att bekämpa detta. Samtidigt var han inblandad i ett flertal skumma och lukrativa affärer i andra länder.

Republikanerna tittar närmare på mer än tio miljoner dollar som Biden-familjens medlemmar har fått från utländska aktörer, inklusive tidigare hemliga en miljon dollar i rumänska betalningar och en härva med 20 företag som skapades medan president Joe Biden var vice president.

LÄS ÄVEN: FBI utreder Joe Biden i muthärva efter tips från visselblåsare

På onsdagen släppte republikanerna i House Oversight Committee under ledning av ordförande James Comer ett ”Second Records Memorandum” som utökar informationen som den fått från stämningsansökan när kommittén fortsätter sin undersökning av Biden-familjens affärspraxis.

Det beskriver specifikt familjen Bidens band till rumänsk ”inflytandehandel” och ett nät av företag skapade medan Biden var vice president. Den anklagar också president Biden för en ”brist på transparens” angående hans familjs mottagande av pengar från Kina, som han har sagt är ”inte sant”.

Det beskriver också familjens ansträngningar att dölja och förvirra om källor till pengar.

Företagshärva

Under Bidens tid som vice president fanns det 20 företag anslutna till vissa Biden-familjemedlemmar skapade avsiktligt med en ”komplicerad företagsstruktur”. Joe Bidens ökände son, Hunter Biden, och hans medarbetare bildade ”minst 15” av dessa företag.

Flera av dessa företag accepterade medel från utländska företag från 5 000 till tre miljoner dollar, säger kommittén.

Detta är specifikt ”bevis på inflytande och en korrelation mellan Biden-familjen och deras affärspartners arbete”, hävdar republikanerna som pekar på flera antikorruptionstal och möten med rumänska ledare som dåvarande vice president Biden var engagerad i mellan 2014 och 2015.

LÄS ÄVEN: ”Laptopen från helvetet” – Hunter Bidens hemligheter

Mellan 2015 och 2017 fick Bidenföretaget Robinson Walker, LLC tre miljoner dollar från Bladon Enterprises Limited som sedan betalades ut till Bidens familjemedlemmar med en total summa på över en miljon dollar.

Bladon Enterprises Limited tillhörde Gabriel Popoviciu, som vid den tiden utreddes för kriminell korruption i Rumänien och sedermera dömdes för mutbrott.

De första betalningarna mottogs av företaget bara veckor efter att dåvarande vice president Biden var värd för Rumäniens president Klaus Iohannis i Vita huset och de diskuterade anti-korruptionspolitik.

En miljon dollar

Över en miljon dollar sattes in på Bidens familjekonton från Robinson Walker, LLC i en serie av 17 insättningar, varav 16 gjordes medan Biden fortfarande var i Vita huset. Betalningarna gick till associerade James Gilliar, Hunter Biden, Hallie Biden, Owasco LLC och ett ”okänt Biden-bankkonto”.

”Det framgår av bankregister att Bidens använde Robinson Walker, LLC för att dölja att källan till dessa betalningar var Popovici”, står det i PM.

LÄS ÄVEN: Stor majoritet amerikaner anser att Biden är för gammal

Enligt e-postmeddelanden från Hunters bärbara dator anställde Popoviciu presidentens son 2016 som en del av en påverkanskampanj för att övertala åklagare mot korruption att avsluta en affär eller lägga ned fallet – allt medan hans far satt som vice president.

Den nya informationen som släpptes på onsdagen ska också innehålla bevis på att det kinesiska kommunistpartiet försöker ”odla” en relation med Bidens familj direkt.

Mörkade uppgifter om laptop

Det förekommer även uppgifter om att CIA ”kan ha hjälpt till med att få undertecknare” för brevet signerat av 51 före detta nationella säkerhetstjänstemän för att misskreditera storyn med Hunter Biden-datorn som rysk desinformation inför presidentvalet 2020.

Redan under sitt presidentskap pekade Donald Trump ut Bidenfamiljen som kriminell: