trump-biden

Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0 / Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Stor majoritet amerikaner anser att Biden är för gammal

Publicerad 5/8/2023
Annons

Enligt en ny undersökning finns en bred oro över president Joe Bidens ålder bland amerikanska folket inför att han försöker bli omvald i nästa års presidentval.

Enkäten släpptes på söndagen och har genomförts av ABC News och The Washington Post. I den uppgav drygt två tredjedelar, 68 procent, att Biden är för gammal för att genomföra en andra mandatperiod som president.

LÄS ÄVEN: Rekordlågt stöd för Joe Biden

Den tidigare senatorn och vicepresidenten var 78 år gammal när han svors in som president i januari 2021, vilket gör honom till den äldsta personen som innehaft ämbetet i amerikansk historia. I slutet av en potentiell andra mandatperiod skulle han vara 86.

Oron för Bidens ålder, mentala lämplighet för ämbetet och allmänt välbefinnande har funnits där sedan han valdes. Det amerikanska folkets betyg på honom som president har också sjunkit – i den nya ABC/Washington Post-undersökningen uppger bara 36 procent av de tillfrågade att de ger hans prestation som president godkänt.

Mindre oro för Trump

Bidens förväntade utmanare 2024, tidigare president Donald Trump, är bara något yngre med sina 76 år och skulle vara 82 i slutet av en potentiell andra mandatperiod om han omvaldes 2024. I undersökningen uttryckte de tillfrågade emellertid mindre oro om Trumps ålder med bara 44 procent som anser att han är för gammal för att genomföra en andra mandatperiod.

Det fanns också mindre tvivel om Trumps fysiska hälsa och mentala skärpa bland respondenterna jämfört med Biden.

LÄS ÄVEN: FBI utreder Joe Biden i muthärva efter tips från visselblåsare

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1022Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons