Nyligen läckte uppgifter att USA:s president Joe Biden inte orkar med en arbetsdag längre än sex timmar. Nu verkar Biden själv bekräfta detta i ett möte med demokratiska guvernörer.
– Hälsan är bra, det är bara min hjärna, ska Biden ha sagt till guvernörerna enligt The New York Times.

Det var för omkring en vecka sedan som bland annat New York Post uppmärksammade att Biden inte klarar av en arbetsdag längre än sex timmar.

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Biden överväger att dra sig ur presidentvalet

Vid ett möte med demokratiska guvernörer skulle Biden övertyga hans viktigaste anhängare att han fortfarande klarar av jobbet och kan genomföra en framgångsrik valkampanj mot den tidigare presidenten Donald Trump.

Vid mötet framförde Biden att han behöver sova mer och arbeta färre timmar, men även att begränsa arbete efter kl. 20.00. Det rapporterar The New York Times.

LÄS ÄVEN: Amerikanska folket: Biden överlever inte en till mandatperiod

Uttalandet från Biden kom kort efter att The New York Times rapporterat att nuvarande och tidigare tjänstemän har märkt att presidentens episoder under de senaste månaderna har blivit vanligare och mer uttalade.

”Det är bara min hjärna”

Efter att guvernören Josh Green från Hawaii, som är läkare, ställt frågor till Biden om hans hälsotillstånd svarade presidenten att hans hälsa är bra. ”Det är bara min hjärna”.

Kommentaren uppfattades som ett skämt av vissa i möteslokalen, men åtminstone en guvernör gjorde inte det, utan blev istället förbryllad över uttalandet från Biden.

Stannar kvar?

Biden tydliggjorde för guvernörerna att han kommer stanna kvar i presidentvalskampanjen. Han försvarade sitt dåliga framträdande i den senaste debatten mot Trump med att han haft många utlandsresor veckorna före debatten men även en förkylning.

SE VIDEO: Här skryter Biden om möte 2021 med president som dog för 28 år sen

Presidenten sa upprepade gånger att han pressade sig för hårt och lyssnade inte på sin stab om sitt schema. Men trots tvivlet rörande Bidens möjlighet att fortsätta en framgångsrik valkampanj ska ingen av guvernörerna ha uppmanat honom att hoppa av.

SE VIDEO: Här börjar Biden vandra bort under möte – räddas av Meloni

Samtidigt cirkulerar det rykten att minst 25 demokrater i representanthuset förbereder sig för att uppmana den 81-årige presidenten att avsluta sin omvalskampanj i kölvattnet av den katastrofala debatten mot Trump.

LÄS ÄVEN: Klipp på förvirrad Biden virala – SVT gör räddningsinsats