Sedan Joe Biden påstås ha vunnit presidentvalet 2020, och fått flest röster i landets historia, har presidentens ålder och senilitet varit ett återkommande ämne och något som oroat. Av en ny undersökning framgår att amerikanska folket inte tror att Biden klarar ytterligare en mandatperiod.

Med sina 81 år är Joe Biden USA:s äldsta president någonsin, något som märkbart påverkar hans mentala hälsa. Det påverkar även de amerikanska väljarnas förtroende för ifall han skulle klara en fyraårig mandatperiod till.

I den nya undersökningen uppger en tredjedel att de inte tror att Biden skulle överleva en andra mandatperiod mot en ungefär lika stor andel, 38 procent, som tror att det skulle gå.

Undersökningen visar också att 36 procent tror att vicepresident Kamala Harris kommer att bli president i slutet av mandatperioden om Biden vinner årets val, eftersom han sannolikt kommer att dö.

Trump har övertaget

När det gäller Donald Trump, som Biden med allra största sannolikhet möter igen i valet i november, är 54 procent övertygade om att han skulle överleva ytterligare fyra år i ämbetet. Bara 21 procent är inte övertygade om att han kommer att göra det.

LÄS ÄVEN: Amerikanska folket har fått nog av Biden