En arbetslös person som erhöll bidrag från Försäkringskassan fick beskedet att denne var återbetalningsskyldig. Då svarade personen med att skicka bekanta till arbetsförmedlarens hem. Där både mordhotades och pressades familjen på pengar.

Det är SVT som uppmärksammar att två män trängde sig in i en arbetsförmedlares bostad i nordvästra Skåne. Männen riktade mordhot mot både arbetsförmedlaren och dennes fru som också fanns i hemmet.

LÄS ÄVEN: Skolpersonal mordhotades av föräldrar – skolan låser dörrar och anlitar väktare

Händelsen inträffade efter att en klient till arbetsförmedlaren blivit återbetalningsskyldig 12 000 kronor till Försäkringskassan. När männen som gjorde hembesöket hos arbetsförmedlaren och hans fru och mordhotade dem krävdes de även på exakt 12 000 kronor. Då insåg tjänstemannen att det hade med klienten att göra eftersom personen hade uppträtt hotfullt på arbetet.

Hotade paret med pepparspray

I samband med det ovälkomna besöket försökte arbetsförmedlarens fru fotografera gärningsmännen men då ska de ha riktat pepparspray mot henne. Männen kunde ändå identifieras och dömdes nyligen av Helsingborgs tingsrätt för försök till utpressning och olaga hot.

De ska avtjäna sex respektive fem månader i fängelse och även betala skadestånd till paret.

LÄS ÄVEN: Migrant mordhotade personal och vakter hos Migrationsverket