Under natten brann ett 15-tal bilar i Majorna i Göteborg. Branden spreds till en intilliggande bostadslänga där boende evakuerades. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

Hur branden i Klippan startade är ännu oklart. Under natten har man hört ett stort antal vittnen.

– Vi fick larm om att bilar brinner, men när vi kom till platsen hade det spritt sig till ett bostadshus, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till Göteborgs-Posten.

Flera bilar är totalförstörda och bostadshuset har fått skador framför allt på fasaden och taket. Under dagen ska tekniker undersöka platsen.

Den stora insatsen med tolv brandbilar på plats fick relativt snabbt kontroll på elden.

– Vi bedömde här att vi lägger på många brandbilar för att få en bra effekt och det fick vi, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, till TT.

Startade i två bilar

Vid 7-tiden på torsdagsmorgonen kunde man konstatera att branden startat i två separata bilar vid samma tidpunkt.

– Det stärker vår teori att den var anlagd. Vi har i förhör med två oberoende vittnen kunnat konstatera att branden startade i två bilar som stod parkerade med sju andra bilar emellan sig. Sannolikheten att de skulle börjat brinna samtidigt av någon annan orsak är väldigt liten, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

På grund av omfattningen kan rubriceringen komma att ändras till grov mordbrand. Enligt Fuxborg var det ren tur att ingen kom till skada.

Skadorna efter branden beskrivs som omfattande. Ingen misstänkt har gripits.

En hundägare som blev vittne till hur branden började säger till GP att det blivit oroligare i området under de senaste åren.