Jan Björklund deltog under tisdagen i TV4-programmet Malou Efter Tio där han återigen berättade att han och partiet utsatts för en ”formidabel hatkampanj från den svenska högerns svans”. Liberalernas partiledare förtydligade att han står i vägen för att SD ska få makt.

Det var under statsministeromröstningen i riksdagens kammare den föregående veckan som L-ledaren första gången berättade i talarstolen att han och partiet utsatts för en hat- och hetskampanj de föregående veckorna.
– Inte från den moderata partiledningen, men från den svenska högerns svans. Under mina 25 år i politiken har jag inte upplevt något liknande, sade Björklund då.

Enligt Björklund är det inte personer i riksdagspartier som driver dessa hatkampanjer. I olika intervjuer sedan talet i riksdagen har Björklund förklarat att det är oerhört grova saker som slår alla rekord ute på internet och i sociala medier, och hatet kommer från sympatisörer till partierna eller deras åsikter.

– Det är ju inte från moderata partifunktionärer utan det är svansen från den svenska högern som gör detta.

Under tisdagsförmiddagen deltog Björklund i Malou Efter Tio, där talade han ut om hatet som riktas mot honom och partiet den senaste tiden. Under samtalet förklarade L-ledaren att det är ett obehagligt hat som uppkommit därför att han är personen som i vägen för att Sverigedemokraterna ska få makt.

– De lyckas inte rubba min uppfattning. SD och den svenska extremhögern har väntat länge på det här tillfället att få makt, och så står jag där och säger att det får ni inte, sade Björklund till Malou.