Natten mot onsdagens greps två män efter en biljakt mellan Lund och Malmö. I bilen hittade polisen bland annat en bomb eller sprängladdning som senare omhändertogs och desarmerades av det nationella bombskyddet.

Polisjakten började i Lund efter att ett fordon inte stannat för kontroll på uppmaning av polisen utan i stället tryckt gasen i botten och kört från platsen. Den tog slut inne på Stora Bernstorps industriområde där de två männen kraschade sin bil mot ett staket.

Männen försökte sedan fly vidare till fots men kunde snabbt gripas med hjälp av polishundar. De är nu misstänkta för försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om explosiva varor.

De gripna uppges vara 23 respektive 24 år gamla. Av pressbilder från gripandet i Sydsvenskan (betalartikel 18-07-31) tagna av Patrick Persson på PPPress framgår att männen har utomvästlig invandrarbakgrund.

Uppgifter saknas om huruvida männen är kända av polisen sedan tidigare. Förhör ska enligt uppgift ha hållits med männen under onsdagen. Uppgift saknas om vilket ändamål bomben var avsett för.