Vid 01-tiden natten mot onsdagen briserade en bomb utanför den syriansk-ortodoxa S:t Afrem-kyrkan i den problemtyngda och invandrardominerade Södertälje-förorten Geneta.

Ingen person skadades vid explosionen men materiella skador på kyrkobyggnaden uppstod. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt polisens bombtekniker rör det sig om en hemmagjord spränganordning. Ingen person har ännu gripits för dådet och polisen har i nuläget heller ingen misstänkt.

Enligt polisen inte ingen känd hotbild mot kyrkan. Samtidigt blir det allt vanligare att kristna kyrkor i Sverige attackeras av våldsbejakande muslimska jihadister, inspirerade av de pogromer som pågår mot kristna i den islam-dominerade delen av världen.

LÄS ÄVEN: Svenska kyrkan och Sveriges Radio mörkade muslimska dödshot mot kyrka

Det pågick tidigare en långvarig våldsam fejd i Södertälje mellan den klan som vill kalla sig syrianer och tillhör S:t Afrem-kyrkan och den klan som kallar sig för assyrier och tillhör den konkurrerande S:t Jacob-kyrkan. Företrädare för andra syriansk-ortodoxa kyrkor har tidigare även varit involverade i organiserad ekonomisk brottslighet.

Polisen vill i nuläget inte spekulera i huruvida någon av dessa motivbilder kan dölja sig bakom nattens bombattentat.