Bombdåden i flerfamiljshus fortsätter att skaka stockholmarna. Natten mot måndag detonerade det i både södra och västra Stockholm. I ett av husen bor en gangsterrappare som tidigare har kampanjat med klimataktivisten Greta Thunberg. Samnytt har tidigare avslöjat rapparens identitet och berättat att han är dömd för att ha transporterat flera automatvapen.

Det var strax efter klockan 03 som polis och räddningstjänst mottog larm om en explosion i området Grimsta som ingår i stadsdelen Hässelby-Vällingby. Bombdådet kommer bara dagar efter skjutningen i Vällingby centrum på nyårsafton där en gängkriminell man i 20-årsåldern dog och två andra skadades.


LÄS ÄVEN: BILDEXTRA: Bombdåd mot SR-hyllade Haval som kidnappade Einar

Enligt polisen har porten på Nickelgränd 6 fått omfattande skador. Polisen har gripit fyra personer däribland en känd rapartist – misstänkta för brott i samband med dådet.

Nickelvägen 6 i Grimsta. Foto: Brottsplats Stockholm

Vid klockan 04.30 exploderade det återigen i en port i Stockholm. Den här gången i ett flerfamiljshus i Bagarmossen i södra Stockholm. Polisen har gripit en man misstänkt för delaktighet i brottet.

Gretas gangsterkompis

Samnytt kan berätta att det är en av Sveriges mest spelade rapartister som bor på den bombade adressen i Grimsta. Bombdådet kan vara kopplat till ett hånfullt inlägg från honom efter att våldtäktsgangstern Mehdi ”Dumle” Sachit sköts ihjäl på juldagen.

Rapartisten går under namnet 1.Cuz men heter egentligen Abas Abdikarim Bakar, 25, vars föräldrar invandrade till Sverige från Somalia i början av 90-talet.

Vid sidan om rapartistens musik, som uteslutande glorifierar ett gängkriminellt leverne, har artisten även engagerat sig i både klimat- och vaccinkampanjer tillsammans med Greta Thunberg.

Faksimil Instagram

Förra året avslöjade Samnytt identiteten på rapartisten som annars alltid bär en rånarluva – även i program hos statstelevisionen.

Faksimil SVT Play

Vi kunde även berätta att rapartisten som lyfts fram av statsmedia och i klimat- och vaccinkampanjer kopplas till gängkriminalitet och är dömd för att ha transporterat fem automatvapen och ammunition genom Stockholm.

LÄS ÄVEN: Här är anonyme rapparen 1.Cuz som kampanjar med Greta