bomb-hageby
Inrikes

Brandbomb kastades in genom fönster i ”utsatt” område i Norrköping

Publicerad 9/26/2018
Annons

Vid 14-tiden på tisdagen larmades polisen till en hyresfastighet på Sågaregränd i det invandrardominerade och problemtyngda området Hageby i Norrköping. Någon hade enligt larmet kastat in en brandbomb genom ett fönster till en av lägenheterna.

Ett flertal kravallutrustade polispatruller ryckte ut till platsen, varav en sökte igenom den drabbade lägenheten och de andra tog upp jakten på de skyldiga. Ingen i lägenheten skadades vid attacken. Ingen gärningsperson har gripits för dådet som rubriceras som försök till mord.

Polisen uppger att man ser mycket allvarligt på det inträffade. Ett flertal personer som är välkända av polisen sedan tidigare ska ha uppehållit sig utanför fastigheten i samband med händelsen och förhörts. Dessa personers åldrar och härkomst uppges inte.

Polisen arbetar utifrån hypotesen att det funnits någon kriminell gängkonflikt mellan de som befann sig utanför byggnaden och de personer som bor i lägenheten. Det framgår inte om också lägenhetsinnehavarna är kända av polisen sedan tidigare.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons