En bred och partipolitiskt obunden demonstration arrangeras imorgon. Polisen har gett tillstånd till arrangörerna. ” Sitter man bara vid sin dator så lär ingen förändring ske”, säger Janouch till oss.

Imorgon fortsätter Katerina Janouch med demonstrationer mot maktmissbruk. Kl. 14 på Norrmalms Torg i Stockholm kommer människor som vill visa sitt missnöje med hur Sverige styrs, den ökande brottsligheten och migrationspolitiken att samlas för att protestera mot det som Janouch i en intervju för Samhällsnytt kallar ”det eskalerande vansinnet”:

– Vi samlas för att demonstrera vidare mot maktmissbruk, mot den osunda migrationspolitiken, mot mobbning av demokratiskt valda partier och enskilda individer, mot etablissemangsmediernas sabotage av debatten och deras lögner och fake news, vi protesterar mot slöseriet med skattemedel och att 49 miljarder går till bistånd bland annat till länder i Afrika och Mellanöstern som hyllar terrorism och hatar bögar. Vi möts på torget och står enade mot det eskalerande vansinnet i Sverige.

Varför ska man komma till demonstrationen imorgon? Är inte det meningslöst?

– Nej,inte alls! Sitter man bara vid sin dator så lär ingen förändring ske. Folket måste ut på gator och torg, det är så man får till stånd en förändring.

De som ska tala på demonstrationen är Bianca Muratagic, Stefan Ritter, Morten Källström, Irma Udelius samt Katerina Janouch själv.

Idag eftermiddag kom ett besked om att Centerpartiets ledare Annie Lööf har valt att bryta Alliansen och stödja Stefan Löfven som statsministerkandidat. Därmed bryter hon sitt löfte om att inte bli ett stödhjul åt Socialdemokraterna. På sin presskonferens utlovade Lööf en utökad migration genom en ökning av antalet anhöriginvandrare till migranter som tillåts komma till Sverige.

Stefan Löfven blir sannolikt Sveriges statsminister i fyra år till samtidigt som opinionsundersökningar  visar att allt fler svenskar vill ha ett extraval. Detta kan även komma att påverka morgondagens demonstration, tror Katerina Janouch:

-Jag tror att de senaste dagarnas politiska utveckling där borgerliga och socialistiska partier ingår en osund mesallians med syfte att stänga ute 1,1 miljoner väljare kan elda på folks vrede och missnöje, säger hon till Samhällsnytt.