I samband med att Ryssland hävdar att det var britterna som låg bakom sprängningen av Nord Stream kommer uppgifter om att telefonen tillhörande Liz Truss, nyligen brittisk premiärminister i några veckor, hackades då hon var utrikesminister. Samtidigt uppger en känd internetprofil att Truss ska ha skickat ett meddelande med innehållet ”Det är gjort” efter sprängningen.

Det var brittiska flottan som sprängde Nord Streams gasledningar förra månaden, det hävdar Rysslands försvarsministerium. Ett påstående som i London kallas falskt och utformat för att distrahera från Moskvas militära misslyckanden i Ukraina.

LÄS ÄVEN: Putin anklagar Storbritannien för sabotaget på Nord Stream

Samtidigt avslöjas att Liz Truss personliga telefon hackades av vad man tror är ryska spioner, något som upptäcktes i somras då Truss var utrikesminister och kampen om ledarskapet för Tories pågick.

Och nu hävdas att Liz Truss medan hon var premiärminister skickade ett sms där det stod ”Det är gjort” till USA:s utrikesminister Antony Blinken direkt efter Nord Stream-attacken, detta enligt internetprofilen Kim Dotcom.

Enligt Dotcom ska meddelandet vara anledningen till att Ryssland tror att Storbritannien var inblandade i sprängningen.

LÄS ÄVEN: Putin: ”Väst sprängde Nord Stream – sanktioner var inte tillräckligt”