misshandel-bradford
Utrikes

VIDEO: Här sparkas brittisk pojke brutalt i huvudet av invandrargäng

Publicerad 3/1/2019
Annons

Rörliga bilder har publicerats i sociala medier av hur en ung brittisk pojke i Bradford blir brutalt misshandlad av ett gäng bestående av åtminstone sju ungdomar med utomvästlig invandrarbakgrund.

Många blev vittne till hur pojken utsätts för sparkar och slag tills han faller omkull i en intilliggande bassäng. Misshandeln upphör dock inte utan fortsätter. Liggande i vattnet får pojken ta emot flera sparkar mot kropp och huvud.

Några i gänget håller samtidigt fast en annan yngling som ser ut att vilja komma den misshandlade pojken till undsättning.

Filmbilderna har spridits på sociala medier och väckt stor upprördhet, dels på grund av det brutala brottet i sig men också på grund av att såväl polisen som etablerade medier förefallit ointresserade av att rapportera om misshandeln.

https://twitter.com/KTHopkins/status/1101127484949647360

En av de som upprörts är den profilerade brittiska journalisten Katie Hopkins. I en kommentar till videoklippet skriver hon att medieintresset sannolikt varit ett helt annat om rollerna varit ombytta – om det varit en invandrarpojke som brutalt misshandlats av ett gäng vita brittiska ungdomar.

Det rapporteras dessutom att Facebook censurerat en rad inlägg där filmsekvensen av misshandeln bäddats in.

En invånare i Bradford vid namn Lisa Whitworth som tagit del av misshandelsbilderna från sin hemstad skriver: ”Jag bor i den här staden och människor undrar varför hat uppstår. Det krossar mitt hjärta. Jag slår vad om att nyheterna inte nämner något om detta. ??”

Enligt uppgift har polisen ännu inte gått ut med någon händelserapport om misshandeln, varför omständigheterna kring händelsen fortfarande är oklara.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons