polis london storbritannien

Foto: PC Matt Hone.

Utrikes

Brittisk kvinna skrev ’fel’ kön på transperson – arresterades och fängslades

Publicerad 2/12/2019
Annons

38-åriga tvåbarnsmamman Kate Scottow kallade transkvinnan Stephanie Hayden för ”man” och menade att hon inte tror på att en människa kan byta kön. Efter att Hayden anmält Scottow till polisen blev hon arresterad.

Efter en debatt på Twtter om hur man nu själv ska kunna avgöra vilket kön man tillhör, påstår polisen att Scottow postat ärekränkande uttalanden om Hayden – bland annat att hon i själva verket är en man.

Mer än två månader efter arresteringen den 1 december, då tre poliser dök upp i hennes hem för att ta henne till polisstationen där hon fick spendera sju timmar i en cell, har Scottow fortfarande inte fått tillbaka sin mobiltelefon och laptop vilka hon behöver för sina studier i rättsmedicinsk psykologi. Hos polisen förhördes hon och man tog hennes DNA samt fingeravtryck och hon kvarstår under utredning. Den officiella rubriceringen är trakasserier och illvillig kommunikation.

Stephanie Hayden har tidigare anmält skribenten Graham Linehan för att ha kallat henne för sina gamla namn och gamla pronomen, vilket resulterade i att Linehan fick en verbal varning av polisen.

Fallet är det senaste i en rad liknande fall där polisen anklagas för att gå alltför hårdfört fram då man har med dylika diskussioner på internet att göra.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
853Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons