Dansk polis jagar en mördare efter ett brutalt mord på en gravid kvinna i Holbæk, väster om Köpenhamn, under torsdagskvällen.

Klockan är 23:10 på kvällen när en 37-årig höggravid kvinna blir överfallen och knivmördad utanför sin arbetsplats i Holbæk, på Själland sex mil väster om den danska huvudstaden.

Var på väg från jobbet

Enligt Ekstrabladet har kvinnan precis lämnat sitt jobb, ett äldreboende, och satt sig i sin bil, när en ung man kommer fram, drar ut henne ur bilen och hugger henne upprepade gånger.

En kollega till offret försöker förgäves ingripa mot gärningsmannen.

– Hon kan dessvärre inte stoppa mordet, berättar polistalesmannen Kim Lövkvist vid en pressträff.

Efter dådet försvinner mördaren från platsen.

Afghansk medborgare

Lövkvist upplyser pressen om att den mördade kvinnan inte är dansk.

– Hon är afghansk medborgare men bor i Danmark, säger han.

Även gärningsmannen beskrivs som en utlänning. Enligt polisens signalement är han en man mellan 18 och 19 år, 170 till 175 centimeter lång, men smal kroppsbyggnad och långa ben, ”brun i huden” och med svart jacka och svart huva.

Såväl motiv som eventuell relation mellan gärningsmannen och den mördade kvinnan är oklara. Polisen vädjar till allmänheten om tips för att få fast honom.

Barnet överlevde

Trots att polis och ambulans var snabbt på plats kunde den 37-åriga kvinnans liv inte räddas. Däremot lyckades de rädda livet på hennes ofödda barn.

– Det senaste jag hörde var att barnet var på Rikssjukhuset i Köpenhamn och i livet. Men det är såklart ett litet barn, ett litet ofött barn, så jag kan inte uttala mig mer om det, säger Kim Lövkvist.