På sociala medier har en misshandelsvideo från Burger King i centrala Örebro fått spridning. Videon visar en dispyt mellan en man med invandrarbakgrund och en grupp svenskar. Mannen irriterade sig över att svenskarna var högljudda och klev fram för att dela ut en käftsmäll mitt bland matgästerna.

Händelsen inträffade fredagen den 26 maj inne i Burger King-restaurangen på Drottninggatan 26. Bakgrunden till dispyten var att en grupp svenskar störde matgästerna när de skrek efter en person i ett par sekunder.

LÄS ÄVEN: ”Sim-turken” kastade sten på Paludan – sparkades från jobbet

Det var något som en av matgästerna inte kunde acceptera och började skrika tillbaka. I likhet med internetfenoment ”Skogsturken” frågade mannen på Burger King – ”vem är det som skriker?” – innan han stormade fram mot svenskarna.

Vid bordet bredvid satt Twitch-streamern ’GFysik’ och åt mat samtidigt som han sedan tidigare sände direkt till sina följare på sociala medier-plattformen. Han fångade hela händelseförloppet i livesändningen.

[Svenskarna skriker ”Sara, Sara, Sara”]

– Vem är det som skriker? Vem är det som skriker?

[Svenskarna skyller ifrån sig och pekar mot andra sidan av restaurangen]

– Ljuger du för mig? Ljuger du i mitt ansikte? Hallå! Jag hör dig skrika. Ljug inte för mig din fitta. Hör jag dig skrika en gång till jag kommer knulla dig.

– Då så.

– Då så? Vadå då så? [Stormar fram mot bordet].

– Vi är inte här för att bråka.

[Mannen delar ut en käftsmäll]

Se videon nedan:


Det framgår av sändningen att offret ska polisanmäla mannen som slog honom.

LÄS ÄVEN: Ricky och vänner bad aggressivt gäng lugna sig – knivhöggs

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”En ockupationsmentalitet”