Tidigt på söndagsmorgonen blev en busschaufför i Uppsala misshandlad av en passagerare. Passageraren ska ha uppvisat en ogiltig biljett varpå busschauffören sade ifrån. Då gick passageraren till attack och slog chauffören i ansiktet.

Misshandeln inträffade omkring klockan 05 på söndagsmorgonen vid Resecentrum i Uppsala, rapporterar SVT. Polis och ambulans larmades till platsen.

– Vi har haft ett par patruller på plats, som också letade efter gärningsmannen i Uppsalas stadskärna. Vi har ett vagt signalement, säger Jonas Lindgren, befäl vid polisens regionledningscentral.

Uppgifter från polisen tyder på att busschauffören började blöda efter slaget i ansiktet – men han ska ha klarat sig så pass lindrigt att han sluppit uppsöka sjukvård.

– Chauffören tog sig till Gamla Uppsala buss personalutrymme som ligger alldeles i närheten. Han har inte varit i tjänst efter händelsen, säger Sofia Reinholdsson på UL:s pressjour.

Bussbiljetter ska sluta kontrolleras

Efter händelsen har facket utfärdat ett så kallat skyddsombudstopp. Det innebär att busschaufförer inte behöver kontrollera biljetter av passagerare som kliver på vid Resecentrum eller Stationsgatan i Uppsala.

– Vi tycker att det är beklagligt. Respekten har försvunnit för vårt yrke, säger Jafar Sarehkhani som är busschaufför och facklig samordnare på Gamla Uppsala buss.

En polisanmälan om misshandel har upprättats. Befäl Jonas Lindgren uppger att ingen gärningsman ännu är gripen för misshandeln.