kamala harris buss

Faksimil Twitter

Utrikes

Busslaster med migranter släpptes av utanför Kamala Harris bostad

Publicerad 12/27/2022
Annons

På julaftonskvällen fick USA:s vicepresident Kamala Harris en ovanlig julklapp. Utanför hennes officiella residens Number One Observatory Circle hade tre busslaster med migranter släppts av. Vilket land migranterna kommer ifrån är emellertid oklart.

Transporterna med de illegala migranterna som släpptes av utanför vicepresidentens bostad ska ha anordnats av tjänstemän i Texas och uppgick till ett hundratal, enligt CNN.

Texas guvernör, republikanen Greg Abbott, har mellan september och december i år anordnat flera busslaster med migranter från Texas till vicepresidentens bostad i protest mot den migrationspolitik som Joe Bidens kabinett bedriver.

”Hoppas hon njuter av sina julklappar”

Efter tilltaget har reaktionerna inte låtit vänta på sig. Den konservativa politiska kommentatorn Tomi Lahren tog till Twitter på juldagen för att kommentera det hela.

”Jag hoppas att Kamala Harris njuter av sina julklappar! Skicka fler för säkerhets skull!”, skriver hon i ett inlägg.

Den kanadensiska journalisten Katie Daviscourt uppmärksammar i ett inlägg på Twitter att vicepresident Kamala Harris inte släppte in de illegala migranterna i sin bostad.

Stort missnöje med slapp gränspolitik

Många amerikaner är missnöjda med den slappa gränspolitiken och skriver i sociala medier att bussarna skickades till helt rätt ställe.

De anser att landets ledare inte bara kan öppna gränserna och sedan förvänta sig att enskilda delstater, i detta fall Texas, ska ta ansvar för det stora antal migranter som anländer.

LÄS ÄVEN: Bidens kabinett efter orkanen: Ska prioritera pengar till ”färgade befolkningsgrupper”

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
469Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons