UL stenkastning

Genrebilder. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Busslinje stoppades efter stenkastning

Publicerad 6/8/2021
Annons

Busslinje 848 mellan Uppsala och Sala ställdes under helgen in sedan en buss i fredagskväll utsatts för stenkastning. Det rapporterar Sveriges Radio.

Det var i fredagskväll som en buss utsattes för stenkastning när den passerade förbi hållplatsen Järlåsa station i det lilla samhället Järlåsa mellan Uppsala och Sala. En sten gick rakt igenom rutan, men som väl var kom ingen på bussen till skada.

– Om stenarna hade träffat någon, då hade den personen avlidit säkert, säger Kommunals skyddsombud Lotta Widegren till den statliga radion.

– Vi vet inte hur många som var ombord, men vi hade förare och ett antal passagerare. Bussen togs ur trafik så fort den kom tillbaka till Uppsala.

Vakter sattes in

Efter stenattacken ställdes busslinje 848 in. Under måndagen togs beslut om att sätta in vakter vid Järlåsa station för att förhindra fler stenattacker och för att kunna återuppta busstrafiken.

– Att vi nu får sätta in ett bevakningsbolag, det är inte riktigt vad vi ska behöva göra för att köra våra bussar trafiksäkert, säger Helena Klange, presschef på Upplands Lokaltrafik, till statsradion.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
839Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons