gopal

Cambridge Promotes Academic Who Said “White Lives Don’t Matter” to Full Professorship

Utrikes

Cambridgeuniversitetet ställer sig bakom rasistiskt budskap: ’White Lives Don’t Matter’

Publicerad 6/25/2020
Annons

Efter Dr Priyamvada Gopals utspel på Twitter om att vita liv inte är värda något sattes en namninsamling upp där man krävde hennes avgång från Cambridgeuniversitetet, där man dock inte avser göra något åt fallet det rasistiska budskapet till trots.

Medan företag och diverse institutioner just nu gör allt för att godhetssignalera att man stöder Black Lives Matter och vänsterextremisternas försök till kulturrevolution, och oliktänkande riskerar jobb och vänner ifall de uttrycker en annan åsikt, låter man hatiska och rasistiska budskap gentemot vita passera utan några reaktioner eller repressalier.

Efter att Gopal twittrat ut att vita liv inte betyder något anordnades en namninsamling för att få henne sparkad från Cambridge. I skrivande stund har knappt 16 000 personer skrivit under.

Universitetet var snabba med att uttrycka sitt stöd för Gopal och rätten till att uttrycka sina egna åsikter – något som rimmar illa med hur man för ett par år sen behandlade intelligensforskaren Noah Carl och hans studier kring ras och intelligens. Efter att Carls avgång krävts gav universitetet i det fallet snabbt efter och sparkade honom.

Den konservative debattören och författaren Douglas Murray konstaterar att man använder sig av dubbla måttstockar och går till försvar för den som faktiskt uttryckt sig rasistiskt.

https://twitter.com/PriyamvadaGopal/status/1276120247104344065

Trots att Goplas rasistiska tweets tagits ned då de bryter mot plattformens regler, blir resultatet av hennes utspel att hon befordras.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1047Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons