Camilla Läckberg till angrepp mot Aftonbladet: ”De har ju vetat vad Virtanen gjort”

Delningar

➤ På Instagram kommenterar nu deckardrottningen Camilla Läckberg medieprofilen Cissi Wallins avslöjande där hon säger sig ha utsatts för grova sexuella övergrepp från Aftonbladets kolumnist Fredrik Virtanen. Enligt Läckberg har Aftonbladets redaktion hela tiden känt till saken men tigit.

Läckberg skriver att hon känt Cissi Wallin i många år och ”känt till våldtäkten mot henne i lika många år”. Hon säger också att hon ”inte har betvivlat trovärdigheten” i uppgifterna. Läckberg berättar vidare att hon i skenet av de senaste dagarnas händelseutveckling skäms för att hon under åren ”låtsats som ingenting” när hon träffat Virtanen i olika sociala sammanhang.

LÄS MER: Cissi Wallin: Fredrik Virtanen drogade och våldtog mig

Läckberg riktar svidande kritik mot kvällstidningarna som nu framställer sig som kvinnornas beskyddare genom att, främst med anledning av avslöjandena i USA om Hollywood-mogulen Harvey Weinsteins vidlyftiga sextrakasserier, skriva stort om olika kvinnors vittnesmål om de sextrakasserier de utsatts för. Detta samtidigt som de tiger om att en av dessa utpekade förövare finns i den egna innersta kretsen, på en kvällstidningsredaktion. Cissi Wallins vittnesmål nämns inte med ett ord.

LÄS MER: #virtanengate: Aftonbladet hotar läsare med förtalsanmälningar

Samhällsnytt har i en tidigare artikel skrivit om hur Aftonbladet, där Virtanen är verksam som kolumnist, inte bara lagt locket på själva, utan också indirekt hotar med förtalsanmälningar mot den som berättar vad Aftonbladet tiger om.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

263 KOMMENTARER

 1. Gäller inte friad, när det gäller sexuellt, fick för mig att han inte är dömd
  för det han anklagas för.
  För övrigt är våldtäkt i en parrelation kanske ett sexuellt spel och
  behövter inte anmälas, också var det där med bevisen.

 2. Nu sitter Virtanen riktigt löst till och kvar på Aftonbladet lär han inte bli om tidningen skall ha ett uns av trovärdighet och hitta jobb på någon annan tidning lär inte bli lätt.

 3. Aftonbladet är lika med S. Det går inte att skilja åt i varje fall. Man funderar hur det är med rättsmedvetandet i S. Bodström var med i styrelsen i Allra. Mona Sahlin och hennes turer. Allt som sossar håller på med i it härvorna. Sen har de haft en del islamister som de var tvungna göra sig av med. Ebbe Carlsson affären inte att förglömma. Kommer ihåg ungdomsordförande som blev anklagad för rasism. Så vad har Löfven att ståta med?

  • LO pampens egen skandal fabrik fast detta kommer inte att nämnas i MSM och STATSNI TV , där går alla journalister i takt .

 4. Virtanen har också svarat på FB tror jag. Har för mig jag såg något om det.
  Tror han skrev något om Troll. Haha. Han verkar mest sur.

 5. Tydligen har Virtanen inte läst nedanstående bok.
  Sexbok vill lära nyanlända om relationer och sexuell hälsa: ”Det behövs riktade insatser”.
  youtu.be/R3svCDhFBX8

 6. Första gången i mitt hela liv som jag läst något som är bra skrivet av Läckberg.
  Hoppas att Virtanen nu får foten och bli fattig som en kyrkråtta.

 7. Det här liknar förträngda minnen, efter fem år efter lite lirk
  från en vän gick det upp att det var en våldtäkt.
  Hon kände väl inte sin egen avgrund och enorma aptit.

 8. Vår statsminister måste vara stolt över sina sängkamrater , nog viste jag att i politiken får man konstiga sängkamrater , men LO pampen tar med sig sederna från LO borgen ena dagen illegala Afghaner andra dagen journalister som våldtar dessa hyllar han med omfamning på bild tredje dagen gråter han ut i SVT om våldtäkter när når hans hyckleri vägens ände .

 9. Det här börjar likna nittiotalet. När man knappt vågade krama sina barn. För alla män var pedofile. Media givetvis som drog på handlade om män o dagisbarn på den tiden. Nu får man hålla ett avstånd på minst 2 meter för att inte komma innanför kvinnans trygghets zon. För att vissa män inte sköter sig. Det är ju länge sedan konstaterat att män med makt har ett stort sexuallbehov. Men lägga skulden på alla män det handlar om makt till kvinnan. Virtanen visa att du är man och erkänn och be om ursäkt åtminstone. Visa att du är man.

   • I Eire i USA kommer polisen om Du tilltalar en dam efter klockan 08.00 på kvällen ute på gatan. Fråga aldrig en dam i USA om gatan då det skymmer på kvällskvisten. Det kan stå Dig dyrt. USA är tusen gånger värre än Sverige i det fallet.

  • Det är som häxprocesserna på 1600-talet. Barnen fick hur stort fantasiutrymme som helst och allt svaldes av myndighetespersonal. Kvinnor som vill bryta genom mediabruset tar till alla knep. Nu väntar jag på beskedet att Carola blev sextrakasserad i skivstudion. Hon har haft ett par desperata artiklar i Aftontjatet som tydligen inte fått nån större uppmärksamhet….

 10. Nu kommer inte Läckberg få vara med på MSM nöjessidor mer , men hennes aktning bland vanligt folk ökade markant , även tiden på SVT soffor är nog över fast det kan hon nog stå ut med .

 11. Det var ju någon chef på SVT som försökte köpa sex av en minderårig flicka nyligen.
  Har det kommit ut vem det var?
  Var det kanske Virtanens förre chef, Jan Helin?
  Han måste i vilket fall som helst ha känt till Virtanens övergrepp under den tiden han var Virtanens chef, och han kände säkert till hans alkohol- och kokainmissbruk.
  Ändå lät han Virtanen vara kvar. Det säger en hel del om Jan Helin.

 12. Med tanke på all skit Virtanen kastat på SD och på SD-väljare under åren,
  så känner jag inget direkt medlidande nu när han själv befinner sig under luppen.

 13. Aftonbladet kommenterar anklagelserna mot Virtanen;

  ”Det är polisen som utreder, åklagarna som åtalar och domstolarna som dömer. Det är viktiga principer i en rättsstat.”
  http://inifran.aftonbladet.se/2017/10/med-anledning-av-anklagelsen-mot-en-av-vara-medarbetare/

  Det uttalandet blir faktiskt aningen skrattretande när det kommer från en tidning som genom åren mer än gärna hängt ut människor som rasister, nazister, extremister mm.
  Jag glömmer aldrig hur de hängde ut den stackars 70-åriga Röda Korset-anställda damen som smygfilmades av en grovt kriminell arab. Hon krossades fullständigt, och kort efter uthängningen var hon död.
  http://www.friatider.se/node/8892

  • Röda korset ska man docka hålla ett gott avstånd till.
   Nu var kanske denna kvinna så pass gammal att hon tillhörde de som faktiskt ville göra gott, vilket var tanken från början.

 14. WOW! WOW! WOW! som tjejerna säger till mig när jag varje julafton ikläder mig kostym, vit skjorta samt slips här i Thailand.
  Detta Camilla Läckberg vittnar om är ju ingen vanlig bomb utan mera en atombomb. Aftonbladet kommer att få läggas ned efter detta. Vilket företag vågar annonsera i en tidning där högsta ledningen skyddat en våldtäktsman som dessutom verkar vara psykopat. Trots en känslomässigt störd Virtanen tror jag han irrar runt med ett bultande huvud värre än den värsta fyllångest man kan få. Rätt åt honom tycker i alla fall jag.

 15. Medan man genom åren har haft nolltolerans mot jargongen på byggen och almanackorna på bilverkstäder har man alltså inte varit så noga inom det kulturella och mediala etablissemanget. Det förvånar mig inte. Hyckleri är och förblir ett av PK-sektens mest framträdande egenskaper. Jag skulle tro att sexualbrott är långt mer vanligt inom PK-sektorn än bland verklighetens folk.

 16. Detta förvånar en inte mer än något annat. Aftonbladet är en vänster-
  en sosseblaska där man alltid håller man varandra bakom ryggen… oavsett. Det är så man överlevt och överlever. Genom att alltid hålla varandra bakom ryggen och genom att frysa ut eller skylla alla och en var som inte tycker som de för lögnare och rasister så håller man kursen tycker de. Men lögn och förakt är deras livselexir.
  Och det är så sorgligt, Socialdemokratin som en gång i tiden var den fattiges och den gemene arbetarens hopp och stöd, och som faktiskt gjort så mycket bra.
  Men sen hände något längs vägen. Man blev för stor, man fick makt, man fick all makt och blev så stor så uniformen sprack. Man förändrades och blev någonting helt annat än det man en gång hade varit.
  Idag har socialdemokratins hållabakomryggen-kultur, denna illaluktande röta, frätt sönder och förstört så enormt mycket av vårt samhälle, av Sverige.
  Men om detta sjuka vansinne stoppas vid nästa val så kanske vi trots allt har en chans att ge våra efterkommande ett fint, välmående och fungerande land, det land våra förfäder slet för.

 17. Tja, som jag skrivit i snart 30 år; ”Sverige är DDR 2.0 och ingenting annat”!
  Med partitidningen Aftonbladet, vilket dessutom har nazistiska rötter från 1940 – talet, vad är annat att vänta.
  Vi har sett detta fenomen i gamla diktaturstater med tidskrifter såsom ”Völkischer Beobachter”, Neues Deutschland och inte minst Pravda!
  ”Juholtaren” har allting klart för sig, Sverige närmar sig en totalitär stat, hoppla!!!!!!
  Vad har hänt med Läckberg vilken tycks ha gjort en helomvändning gentemot den svenska ”nomenklaturan”!

  • Du vet, när man inser att båten verkligen kommer gå till botten så väljer man det kalla vattnet och hoppar.

 18. Lars Johan Hierta skulle vända sig i sin grav om han finge veta hur Aftonbladet sköts nu för tiden. Det samma gäller för Tage Erlander om han kunde veta hur Socialdemokraterna med Stefan Löfvens feministregering förstör landet han var landsfader i för länge sedan.

  • Feministregering, hehe….hette de inte framtidsregering för en tid sen….Vare sig det ena eller andra epitetet stämmer på denna katastrofregering.

 19. Läs gärna artikel längre ner på förstasidan om vad som händer just nu i Sveriges huvudstad.
  Stockholm har blivit en fristad för världens alla illegala invandrare….
  Skattebetalarna står för fiolerna.
  Nej, det är tyvärr inget skämt..

 20. Men när somalier och afghaner våldtar/gruppvåldtar svenska flickor och kvinnor en masse tiger hon som muren eller gastar om rasism?! Fast nu är det en svensk och dessutom en känd person och det är ju skillnad….

 21. Virtanen har inte bara haft den skandalösa kvällstidningen som arbetsplats utan han har dessutom fått uppträda i SVT och TV4 och där fått uppträda som både Fredrik Rättrådig och som feminist. Enligt Läckberg har alla känt till mannens manér men som journalist med makt är det fritt fram att sitta i media och ljuga.

 22. Vänstern skyddar sina egna. Anser sej stå över andra. En egen adel.
  Där gäller inte samma regler som för resten av befolkningen.
  Exakt samma brott man hänger ut andra för tiger man om när det gäller de egna.
  Inte konstigt att folk saknar förtroende för media.
  Att de ligger i botten .
  Där hör de hemma.

 23. ”Kvinna våldtagen på dansgolvet!” Ja, så löd en rubrik bland många. Vad jag då inte kunde begripa var hur nån kunde bli våldtagen med en massa människor omkring sig. Numera har jag förstått att begreppet ”våldtagen” inbegriper betydligt mer än själva våldtäkten….I Sverige kan man bli fälld för ”våldtäkt” genom telefonluren, alltså utan nån som helst fysisk kontakt…..

 24. Att predika feminism, jämlikhet och fred samtidigt som man på helgen våldtar kvinnor som man först försatt i ett halvt medvetslöst tilltstånd med narkotika kan te sig motsägelsefullt.

  Men så är inte fallet för kulturmarxisten. Kulturmarxisten menar nämligen att några absoluta och tidlösa värderingar inte finns! Rätt och fel, våldtäkt och inte våldtäkt är endast relativa begrepp som alla måste accepteras som fria kulturella uttryck i det värderelativistiska nya mångkulturella samhället.

  Karl Marx deklarerade tydligt att alla medel, inklusive våldtäkt, mord och folkmord, är tillåtna i kampen så länge de gagnar målet.

  Är det konstigt att kulturmarxister begår en stor andel av alla brott då deras ideologi förespråkar brott som medel?

 25. Antagligen betyder ”Feminist” en kommunist med fulla rättigheter att Ta vad man vill var man vill o hur man vill, enda kravet är att man hatar SD så får man frisedel för allt annat, grattis PK o i synnerhet ”eliten”. Äckligt
  Väntar bara på att Heinrich skall skylla på Terrorgruppen SD som ansvariga. Ser fram emot att se landsfadern skaka hand med detta föredöme för en riktig feminist.

 26. Precis som i Hollywood och andra makt-organisationer finns korruptionen och sexuella utnyttjanden utan att det kommer fram.
  Ingen vill eller vågar säga något, för karriären slutar oftast omgående.
  Tänk på alla stora Hollywood-skådisar som öppet visat sin avsky mot Donald Trumps ”grabbing” utan att någon av dom ställer sig upp och säger ifrån mot Harveys (som om det nu bara var han) sexuella övergrepp?
  Inte ett pip, dom bara låter det ske..

 27. Om de i ”svängen” vetat om det här länge. Faller ju all trovärdighet gentemot dessa personers etik och moral. Varför sa de inget tidigare? Strongt av Läckberg dock att gå ut med detta. Hur många i ABs ledning som visste om det. Bör vi få veta. Det ligger ju i allmännhetens intresse som Lena Mellin brukar säga. Eller är det bara andra som ska hängas ut. Karma is a bitch.

 28. De som i pk Sverige påstår sig vara goda är ofta onda. På nästan samma sätt är det inom politiken. 7-klövern försöker framställa sig själva som goda samtidigt luger 7-klövern om SD. 7-klövern försöker framställa SD som onda. Sanningen är precis tvärtom. SD är det goda alternativet och 7-klövern är det onda. Sverige har blivit landet upp och ner.

  /CC

 29. Ja Läckberg – du ska nog skämmas. Jag och många andra vanliga människor som inte är med i ”svängen” har inte vetat någonting.
  Då ställer man sig frågan ”Finns det fler saker/uppgifter som vi som inte är med i ”svängen” vet om?” Det känns som att vi vanliga får veta det som tros vara bra för oss. Förmyndarsamhälle!

  • Vetat och vetat – hon har väl hört snacket och nu har snacket blivit sanning.Kanske….han är väl inte dömd för nåt ännu?

  • Man släpper ut en liten plutt då och då som sysselsätter pressen och fårafolket. Men de sitter i själva verket på en veritabel skittunna.

 30. Aftonbladet – precis som all annan gammal Oligarkägd ful och fejkmedia är på väg ner i ett avgrundsdjupt slukhål , såväl ekonomiskt och moraliskt och som ”nyhetsförmedlare”. Att Höger och Vänster blivit samma korrupta sak är nåt som företrädelsevis folk på högerkanten har synnerligen svårt att förstå.Man har svårt att förstå Globalismen rent mentalt. När det gäller Virtanen är han väl – om det nu är som det verkar – en del av den nya VänsterVågen som verkar bestå av Hollywood-MSM-Clintons-Soros-Merkel-Macron -Sossar och Övriga 7-klövern m.fl. Det vill säga det gamla maktgardet som med näbbar och klor försöker behålla platsen på den höga sittpinnen , vilket blir allt svårare , det är bl.a därför man vill censurerar Nätet.

 31. Det verkar som om begreppet ”våldtäkt” har ändrat innebörd, i samband med att juridiken har vidgat begreppet.

  Jag är inte för våldtäkt och inte för tafsande på tjejer som inte vill bli tafsade på. Men när olika grader av tafsande, och till och med kikande på barn via nätet blir våldtäkter, då är det något galet.

  • Ytterligare en kanal för feministerna att vräka ur sig manshat. Propagandan är tydlig: Kvinnor är alltid offer och alla män förövare!

   • Det skulle inte förvåna mig om det förekommer kvinnor som så att säga vill ”vara med” i nyhetsflödet, och överdriver vad de eventuellt har varit med om, eller rent av hittar på.

    Jag gillar inte Virtanen för fem öre, men han har samma rätt som andra att dömas av domstol och inte på rykten.

 32. Jag tycker sådana här internetdrev är otäcka. En hatstämning piskas upp och riskerar att eskalera. Fler och fler hakar på och källkritiken och faktakollen är man inte noga med utan folk följer bara med drevet istället för att stanna upp, ifrågasätta och bilda sig en egen uppfattning.

  • Det är baksidan med dessa sociala medier. Förr fanns en tröghet i informationen som lät folket sansa sig. Det mesta tenderar tack vara detta att slå i väggen i extremändarna för att studsa tillbaka och slå i nästa vägg. Det finns inte längre möjlighet att stoppa upp i mitten och lugna debatten. Gäller för övrigt det mesta inklusive aktiehandel.

   • Ja saker går snabbt idag – om jag får välja väljer jag ändå dagens läge.Varför? För att det är MYCKET svårare för makten att på ett enkelt sätt begrava , tysta och förlöjliga sanningen.

    • Ja där har du rätt. Jag är däremot lite kluven till denna helt ohämmade webbdebatt som, utöver att offentliggöra obehaglig information snabbt vilket är bra, i andra sammanhang kan ställa till rena katastrofer. Mitt exempel med aktiemarknaden till exempel där en viss tröghet skulle kunna ge en betydligt lugnare marknad.

     • Ja som sagt man kan inte få allt. En pistol kan vara både skydd och mordvapen s.a.s. Nu är vi där vi är , vi får använda verkligheten till vår fördel helt enkelt.Det innebär ju inte att man måste acceptera vilka vansinnigheter som helst för det – annars skulle vi väl inte skriva här t.ex.

    • Det vete tusan. Jag tror fan det var bättre förr när människor pratade med varandra istället för att gå runt som zombier stirrandes i sina smartphones, där de skriver näthat och hänger ut folk. Informationsfrihet, visst, men det har en baksida. Och massmedia var trots allt pålitligare förr och långt ifrån lika partisk och vinklad som idag.

  • Ett enskilt vittnesmål hade inte varit tillräkligt men när tjej efter tjej hänger ut en person med officiellt helt rätt åsikter inom den heliga svenska mediaeliten då är sannolikheten extremt stor att det finns rök bakom elden. Det är en värld som är mycket priviligerad och bekväm i Sverige, man tar inte konflikt med varandra helt enkelt.

   • Sannolikheten att det är som du beskriver det, är ganska stor, tror jag Leif GW skulle tycka-Och då gör även jag det….:)

   • Anser man att man varit utsatt för ett brott då skall man anmäla det till polisen. Vi har ett rättsväsende med kompetent expertis som kan bedöma trovärdigheten i dessa så kallade vittnens berättelser. Det är inte pöbelns uppgift att sitta här och döma!

 33. Och som vanligt lyfts liknande händelser först i allternativ media och tar sedan tillräkligt många varv på sociala medier för att det inte ska gå att hålla käften i MSM och public service. Utan alternativa fakta skulle äcklet och våldtäktsmannen Virtanen fått fortsätta sitt svineri år ut och år in. Nu kommer han hängas ut och har förmodligen högst två dagar kvar på AB. Bra jobbat Samnytt!

 34. Härligt! Nu kan vi plocka fram det populära ordet för 10-20 år sedan, MEDIAHORA igen! Media har ju hittat på så mycket nya och vinklade ord de senaste åren.

 35. Men det som finns mot honom är än så länge bara vaga berättelser som kommer flera år efter den eventuella ”förbrytelsen”. Man kan inte döma människor på sånt.

  • Jo, han kommer antagligen undan med det. Med hela journalistkåren i ryggen. Kvinnorna får skulden som lögnare. Nöjd nu?

 36. Beteendet av aftonbladet påminner om hur svenska tidningar helt plötsligt blev antinazistiska efter att dessa besegrats. Man låter andra göra jobbet och sen gapar man högst av alla i bakgrunden. Nu gapar man över Harvey Weinstein, men döljer med alla medel hur man har en ”egen” Weinstein i ledningen. Man drar sig inte ens för att hota dem som försöker vittna om detta.
  Det är mer än patetiskt. Det är kriminellt uselt. Precis vad man kan förvänta sig av en kloakmediafabrik som aftonbladet.

 37. Undrar hur många ”i svängen” som tiger om våldtäkter där gärningsmännen är muslimer?

  Det handlar bara om politik och människor kan offras.

 38. Fredrik Virtanen har nog pippat många godtrogna småflickor som velat komma upp sig på gatutabloiden. Det är ynkryggar som han som sedan ser till att dessa damer sedan blir rabiata feminister som t.ex Cissi Wallin.

 39. Är det fler än jag som minns den blekfete reservfinnens överfall på Per Morberg i en TV-soffa?
  Karln vräkte sig över en intet ont anande skådespelare och kysste honom på truten.
  Om skådisen i stället varit Margareta Krok eller Hjördis Petersson eller Århundradets Helena Bergström å hennes lilla Molly, då hade det funnits bildbevis nu.

 40. Men när svenska tjejer och kvinnor blir sextrakasserade och våldtagna av utländska testosteronstinna män uteblir stödet.

  Inte ens när batikhäxorna försvarar sina ”ensamkommande” sängkamrater och anklagar offret för övergreppen som lögnare hörs ett pip från kändis och författareliten.

  Var fanns alla kändiskvinnor när en 16-årig tjej först blev sextrakasserad av en utlänning sen uthängd som lögnare när hon anmält övergreppen?

  • Hedersmord ,Könsstympning , Gifta sig vid 12 års ålder o.s.v…..Det handlar om kulturellaaaa sjillnaaader här vettu….så svensk lag gäller inte riktigt här enligt Soros handbok i Globalism

   • Visst är det så. Kanske drabbas deras inkomster också. Något många Sverigevänner fått känna på genom avsked på grund av politisk hemvist, Hyckleri kallas det…

  • Skarp iakttagelse, som vanligt, Vendela – tack! Utan att vilja förminska Virtanen-gate, så måste man lyfta blicken till det storskaligare, nämligen alla våldsamma gängvåldtäkter som begås av asylsökande.

   • Tack qelizabeth. Det är bra att de äntligen vågar öppna munnen när en man/journalist fått vara ifred med sina grova övergrepp trots allmän kunskap om saken. Men när lidandet för andra tjejer och kvinnor efter sexövergrepp av utländska män förtigs av samma elit är moralen i landet genomrutten. En ung tjej, men sannolikt många fler, är helt förstörd av övergreppet, men också av efterspelet där allt stöd uteblev och hon istället utsattes för grova lögner av ”intressenter” i fallet. Vi är mitt i en mardröm qelizabeth…

  • Nä, den här Camilla ska vara tyst. Fullkomligt tyst.
   Hade inte mycket kännedom om henne förut, men nu ligger hon på klart minus utan möjlighet att ändra på det.

 41. Tänk tanken att Virtanen varit en känd SD-politiker. Hur hade media reagerat då…? Man hade knappast inväntat rättsväsendets rannsakning och dom (som AB nu försöker ange som ursäkt o förklaring i en liten notis).

  • Då hade Cissi fått tala ut i radio och tv. Minst två, tre timmar på bästa sändningstid förlagt över en till två veckor. Med journalister som stöter på Freddans chefer om deras värdegrund och hur de kan ha en sådan person anställd.

  • Då hade Björlund sagt att det var Åkessons fel och att han måste beundra våldtäktsmän som har låtit detta fortgå och att alla som röstar på SD är våldtäktsmän.Detta eftersom han själv hatar nazister.

 42. ”Nära 80 procent av kvinnor i Sverige har utsatts för sexuella trakasserier eller övergrepp.
  Det visar en opinionsundersökning som Demoskop gjort för Expressen.
  Det vanligaste övergreppet är tafsande.
  – Den vanligaste förövaren är en främling och det vanligaste sammanhanget där man drabbas är på krogen, säger Peter Santesson, chef för opinionsanalys på Demoskop.”

 43. I en saga fick ”alla män” veta att de skulle skärpa sig, de var skyldiga till både det ena & det andra, för så PÅSTODS det. Det hade ryktats på stan att det var så. Då undrade sagans alla män: ”-Och var är bevisen för det då?” Men det fanns liksom inga bevis, det fanns ”lösa rykten på stan” samt då Upphöjda Kvinnor som liksom förvandlats till vandrande domstolar & åklagare: om de påstod saker så var det närmast att betrakta som fällande dom. Sagans ”alla män” befann sig i ett bekymmersamt underläge, det hela påminde lite om mörk extrem-feministisk medeltid & (manlig)häxjakt..

 44. Manliga journalister är väl som vilka män som helst – men med lägre moral. Var 10:e flicka utsätts för sexövergrepp i hemmet.

 45. Och Camilla Läckberg vet vad batikkärringarna vill ha och vad de gör med dessa ”barn” av hankön. Varför tar inte HON bladet från munnen och berättar varför unga män lockar?

 46. Läckberg är lika skyldig som Virtanen. Att hon nu gråter ut och ber om förlåtelse gör inte de övergrepp som han begått sedan dess ogjorda.
  Hon är som de flesta andra fruntimmer en egoist och har det inte drabbat henne personligen eller om hon kan tjäna på det så skiter hon rent ut sagt i det.

  • Det verkar finnas ett oändligt hat och en avgrundsdjup avundsjuka på Camilla Läckberg och hennes framgångar. Mitt intryck är att Camilla alltid gått sin egen väg utan att bry sig speciellt mycket om vad andra tycker och tänker om henne. Det ska hon ha creed för. Jag ser henne som stark och självständig!

   • Hon är inte stark, nu är det enbart ”damagecontrol” från hennes sida som gäller. Varför hängde hon inte ut honom när hon visste vem han var eftersom hon själv anses ha en stark position i medivärlden? Jo av den enkla anledningen att hon då inte skulle ha fått medverka i diverse tv soffor, nöjesprogram osv…..
    Men nu ska hon visa upp att ”jag visste minsann vem det var”. Hon är ingen utan all medieuppmärksamhet som hon kan dra till sig. Är det inte det ena så är det det andra. Tro du på allvar att hon skulle klara av att inte bli uppmärksammad i media som hon gör? Hon om någon är svag o beroende av ständig bekräftelse över allt hon gör och säger,

    • Hon är knappast beroende av medial uppmärksamhet. Hennes böcker, som jag inte läst en enda av, säljer ändå, worldwide, Hon kanske tycker om media uppmärksamhet men är som sagt, knappast beroende av den. Ofta är det andra personer som skapar uppmärksamhet kring hennes person. Kan dock hålla med dig om att hon kunde ha hängt ut Virtanen tidigare om hon nu visste så mycket om hans sämre sidor.

 47. Camilla L sitter just nu hos Malou i TV4 och fortfarande inte ett ord eller namn på svenska utsatta kvinnor eller anklagade män varav en arbetar på TV4. Det blir extra pinsamt när Malou pratar om att ingen bör kanske hängas ut innan åtal och dom. Samtidigt babblas det ogenerat på om Harvey Wienstein och vad han utsatt kvinnor för. Malou är en riktig hycklare tillsammans med övrig media som inte ser eller vill diskutera öppet och ärligt om vad som sker på hemmaplan. Bjud in Lulu Carter och Martin Timell till en pratstund Malou!

  • Äpplen och Äpplen är inte samma sak beroende på vem det gäller.
   Man kan hänga ut vem som helst som inte är i PK kretsen men är man inne så är man skyddad
   PINSAMT

 48. Aftonbladet är ett bra konstigt företag som inte ser en anställd våldtäktsman som en belastning och ger honom sparken? Är inslag av grov brottslighet i personalstyrkan det som kallas mångkultur kanske?

  • Att insinuera och kalla folk för nazister är inga problem för AB. Men när de själva får en anklagelse. Då ska det vara en domstol som avgör vad som är relevant. Denna skittidning som lever på skvaller och förtal. Har en moral som fan själv. Ändå försöker de likna små helgon. Varför talar inte Virtanen ut om han är oskyldig? Istället är det massiv tystnad. Fy fan vad pinsamt.

 49. Den falske sexjägaren Virtanen har cyniskt utnyttjat sin maktposition och skickligt spelat feministkortet för att ragga kvinnor och småtjejer. Då hans motbjudande yttre inte kan användas som lockbete för intet ont anande tjejer har han istället lögnaktigt dragit en lans för jämställdhet och framställt sig som kvinnors bästa vän. I media har han dag ut och dag in skrävlat om sin vänsterfeministiska övertygelse och kastat skit på alla som inte är vänster. Vidrigt förljugen människa.

 50. Hur kan aftonbladet ha vetat om som läckberg säger. Vad vet aftonbladet och Läckberg som Inte polisen fick reda på på 2012 då de lade ned förundersökningen då brottet inte kunde styrkas. Läckberg borde gå med dessa nya uppgifter till polisen eller sluta strö fördommar omkring sig.

  • Jag lade märke till att aftonlögnen tagit bort Virtanens namn och bara skriver ledare varför skriver dom inte ledare ståfräs .

 51. Damagecontroll Camilla, damagecontroll. Ja något annat kan det knappast handla om. Eller att få några minuter i rampljuset igen.
  VARFÖR har inte camilla gjort något innan, var inte väninnan värd att strida för?
  Jo säkert av den enkla anledningen att då hade inte Camilla suttit i alla tv soffor eller medverkat i all annan media, och finns det någon som tror att hon hade klarat av att inte synas ett par gånger om dagen i media? NEJ, det ständiga behovet av bekräftelse gjorde nog att hon inte tog strid för väninnan, för det hade kunnat sätta stopp för all hennes egen medieexponering.
  Kan hon inte bara ägna sig åt att skriva böcker, det finns ju trots allt dom som älskar henne för det.

  • OBS Tror du på allvar att Läckberg bryr sig ett skit om att sitta i TV-soffor om det inte handlar om rent tvång från förlagets sida i någon kampanj för senaste boken?

 52. En man i en skröna bedömdes vara häxa eftersom han ”ansågs” vara det. Det var hans uppgift att bevisa att han var oskyldig, inte tvärt om. En försvårande omständighet var att han ”såg” skyldig ut. Rykten som hörts viskas på krogar med dåligt rykte var tunga bevis. När mannen ställdes inför Curlade Sannings-Kvinnorna (så kallades domarna i domstolen) fick han rådet att inte påstå sig vara oskyldig, det tydde på motsatsen. Domen var redan klar på förhand: SKYLDIG.

 53. Jag tycker Camilla är en vacker och intelligent kvinna, dessutom en mycket duktig författarinna. Men, att hon vetat om dessa sextrakasserier i så lång tid och först nu kommer ut med det, gör henne till medbrottsling i mina ögon. Virtanen skall enligt sägen ha trakasserat fler kvinnor. Om detta stämmer kunde dessa kanske ha undvikits om de som visste, larmat i tid.

  Att tänka rätt men inte göra det är den feges lott

  Kinesiskt ordspråk.

  • Jag är ingen fan av Camilla Läckberg, men det skulle ha haft ett skyhögt pris att outa Virtanen/Aftonbladet tidigare, och det har säkert fortfarande ett högt pris i de där mediamobbarnas kretsar. Det finns tusentals andra som aldrig kommer att säga något. Det är dem vi ska jämföra Camilla Läckberg med.

  • Och hur hade du tänkt dig att hon skulle ha agerat?
   – Hej media, jag känner en som jag tror har blivit våldtagen.

   Eller:
   – Är det polisen? Jo, jag känner en som troligtvis blivit våldtagen.

   Kom igen! Det är väl bra att hon stöttar bekantingen/kompisen nu.

   • Håller med dig. Finns inte mkt hon kunde gjort. Dock så står det i hennes text att hon suttit och hängt med honom. Det kunde hon låtit bli kan man tycka. Ta avstånd är ett sätt att markera.

 54. Fredrik Virtanen kommer från Motala. Snacket som gick där på den tiden ligger i linje med vad Camilla Läckberg nu rullar upp.

 55. Och då sade den virila finnpinnen till töser med tvångsupplyft kjol, jag vare ert utlösning med PK-fjong…
  Hur som helst.. nog om det slemmet…

 56. Jag vet en person som inte hade en aning om detta heller o det är feministen Löfven. Alla vet men inte Steffe som ”inte” blivit informerad i vanlig ordning.

  • Nu är detta ett Aftonblads problem , det är lite magstarkt att tro att landets statsminister skall ha koll på AB . I stället bör angreppen riktas mor fd chefen Jan Helin och nuvarande chefen Sofia Olsson Olsen

   • S ägd tidning . Min ironi över Löfvens ovetande i snart alla frågor gör att komiken blir fullständig. Löfven skröt i en riksdagsdebatt att han kan läsa men tyvärr tror jag inte han förstår vad han läser.
    IT skandalen ingen aning PPM ingen aning, höll illegal sexförbrytare i handen ingen aning………………………

 57. Det har blivit tyst kring Jan Helin. ”Mannen” som hade en lön på AB fyra gånger högre än en statsministerlön. Hur mycket visste han, innan han skaffade sig en anställning som VD på SVT, monopolet vi nu straffbeskattas för via licensen?

 58. Ja du ska verkligen SKÄMMAS Camilla

  Hoppar på tåget nu, när det börjat rulla, allt för uppmärksamhet och för att passa in.
  Tidigare var du tyst för då var DET det mest givande för dig.
  Kappvänande hycklare.

  De av er som hyllar henne borde också skämmas, ni är en del av övergreppet!

  • Jag skäms inte. Och jag är definitivt ingen del av något övergrepp!
   Hon gör väl som hon vill!

   Dina synpunkter bör direkt hamna i skräpkorgen eftersom du har en mobbande attityd till en person som du inte har en aning om.

   • Snowflake.
    Vill du ha en näsduk och en snuttefilt med dig in i ditt safe space?
    Det kommer krävas hårdare resonemang i Sverige framöver, och värre blir det för varje månad som passerar utan åtgärd.
    Tyvärr.

 59. Ja, Camilla. Du höll tyst och ställde dig på våldtäktsmannens sida. Tänk på det nu när det höjs röster mot den galna invandringspolitiken och försök inte tysta, det är exakt samma beteende och kommer i slutänden att få samma resultat – att du om 10 år SKÄMS och ångrar att mot bättre vetande motarbetade oss.

   • Och vad är så stort fel i det? Jag antar att de flesta på detta forum röstar på sd eller sympatiserar med deras invandringspolitik. Men om man arbetar inom offentlig sektor och känner till de konstigheter som förekommer när det gäller att göda ensamkommande eller frögurkor, så kanske man väntar med att offentligt gå ut med det. Rätta tillfället kanske inte yppar sig förrän på valdagen 2018.

    Det är ju väldigt lätt att kräva absolut öppenhet med sina åsikter om man jobbar inom näringslivet, är pensionär eller bidragstagare. Men exempelvis lärare med en rabiat mp-are till rektor, en forskare med en rabiat klimatalarmist som chef eller en polischef med Dan Eliasson över sig, vad kan de säga öppet?

   • Våldtäkt faller under allmänt åtal vilket innebär att vem som helst kan anmäla precis som en granne kan anmäla en barnmisshandlande mor i lägenheten bredvid.
    Därefter är det upp till polis/åklagare att gå vidare eller inte med anmälan vilket innebär att den undergått rättslig prövning av dem.

    • Ja, men det är en sak att man har rätt att anmäla, en helt annan om det är givet att man bör göra det.

     Att ytterligare skuldbelägga Läckberg utan att ha hela bilden anser jag vara övermaga.

    • Hon hade redan anmält men flera år efter. Och tjejerna som skulle anmäla med henne hoppade av. Det är vanligt att kvinnor hoppar av då de nog inte orkar. Inget märkligt i det. Och sen vill man nog inte gå och anmäla när någon redan anmält det.

    • Ja, det är primärt offrets skyldighet. Åtminstone rent moraliskt. Mtp risker för förtal mm så bör man inte gå till polisen och anmäla någon på ren hörsägen. Det säger sig självt.

     En helt annan sak om man direkt bevittnar en våldtäkt, då anser väl alla att man kan strunta i vad offret tycker och utnyttja den rätt man har – men OBS! ingen moralisk skyldighet – att anmäla. Man måste betänka att många våldtäktsoffer gruvar sig oerhört inför rättegångar.

     Till sist: man har absolut ingen skyldighet att anmäla ett övergrepp man blivit utsatt för. Inom offentlig sektor kan det vara så att en anställd är helt och hållet beroende av en överordnad som dessutom kanske sitter i en ännu mer överordnad position.

     Visserligen finns det idag visselblåsarlagar/förarbeten till sådana lagar. Men det är verkligen inte lätt om man väljer att gå den hårda vägen och försöker få en överordnad ”mobbare” dömd och ens få sin sak prövad.

     Det är så många saker man måste ta hänsyn till. Jag skulle kunna redogöra i detalj för hur det kan se ut, men väljer att inte göra det eftersom saken är utagerad för länge sedan och det blev rätt till slut, men hade då konsekvenser för min egen del.

 60. Hon tjänar väl inte ett rött på att stödja den drabbade. Hon har faktiskt så mycket ”dra åt helvete pengar” att hon inte bryr sig om det.

  • Du har inte läst marknadsföring i alla fall. ????
   Det handlar om att synas.
   Eller tror du att hon faktiskt bryr sig?
   De jag känner som skulle bry sig skulle reagerat omgående.

   • Hon säljer ju sina deckare ändå. Hon har ju sålt dem långt innan hon blev ”kändis”. Deckare säljer man til lfolk som gillar att läsa böcker, inte folk som gillar att äta ostbågar och se på Lets Dance och läser skvaller på AB.

   • Helt riktigt. Jag har inte läst marknadsföring, men dock haft marknadsföringsrollen. Den som tror man kan läsa sig till hur man lanserar produkter bör besinna sig. Läckberg har redan ett så grundmurat varumärke att det snarare är AB som behöver henne än hon som behöver AB.

  • Hon kan säkert tjäna på att ligga bra till hos aftonbladet i framtiden, när hennes böcker ska recenseras och ut i bokhandeln.

 61. Jag retar mig på den allmänna avundsjuka och moralpanik som grasserar här på forumet. Tänk efter hur ni själva skulle agerat. Läckberg är bekant/kompis med tjejen ifråga. Hur, exakt, skulle du agerat själv?

  • Cissi har inte själv velat gå ut med namnet. Så folk har väl stått på hennes sida i detta beslutet. Nu när Cissi själv valde att öppna lådan med hemligheten, så kan även andra gå ut och säga..”ja så var det”. Man rättar ju sig lite efter henne här. Däremot så borde Läckberg kanske inte hängt med honom? Menar det känns riktigt fel.

 62. våldtäkts vågen är populär bland media och mena!!
  därför säger inte media så mycket om våldtäkter för antingen
  Är det en invandrare eller kollega eller de själva!!

 63. Äpplet fallet aldrig långt från trädet. Möjligheten att sopa övergreppet under mattan minskade just dramatiskt, genom Läckbergs indirekta vittnesmål. Avlednings artiklar och dimridåer kommer knappast hjälpa när nyheten nu fått fäste även i gammel media. Sanden i timglast håller snart på att ta slut..

 64. ”där hon säger sig ha utsatts för grova sexuella övergrepp från Aftonbladets kolumnist Fredrik Virtanen”
  En ur juridisk synpunkt korrekt formulering.

  • Ingen har anmält, folk har berättat. Är ingen trend, däremot har det varit en trend att män med makt kommit undan. Troligen fler än vi ens vet om. Och det är väl bra att de inte kan komma undan istället? Och att vi kanske får bort dem?

   • Visst, det är bra! Men för att få vara lite ironiskt, det kanske inte är så illa med muslimska seder och bruk ändå.
    Svenska kvinnor ska kanske ta efter och börja använda burka, hijab och heltäckt klädnad, för att ”stänga inne” alla erotiska signaler att sändas ut till vissa klåfingriga män som inte har kontroll över sin sexualitet!
    Att klä sig utmanande har sina nackdelar!

 65. Är detta månne ett sätt att flytta fokus från mussars/invandrares härjningar på
  området som vi vet är enorma ?

  • Du är inte ensam om att gå i dom tankarna. Och med det sagt får jag skynda mig att säga att jag inte på något vis försvarar någon form av trakasserier eller övergrepp. Det gör nog ingen här. Oavsett ursprung.
   Är för övrigt just nu utomlands och efter ca 10 dagar här är jag som en ny människa, inga PK-floskler eller pekpinnar.. det känns nästan som när man var barn och hade sommarlov. Märklig känsla men ack så ren och äkta.

 66. VEM bryr sig om vad denna glappkäft har att säga??!! Det har nog bara vart för lite uppmärksamhet på sistone. ☠️

 67. Det har alltid förekommit en och annan rumpkläm och tafatt smekning i utelivet.
  Det har nog också varit vanligt med ”skamliga förslag” utan att det har upplevts som ”kränkande”. Redan på sjuttiotalet tog min hemstad emot tjugotalet araber som var här för att utbilda sig till flygledare. De hade frikostiga bidrag från hemlandet och strödde pengar omkring sig på stadens flottaste diskotek. Kombinationen Araber-Unga Kvinnor-Pengar-Alkohol var förödande.

  De tafsade ogenerat och grävde i trosorna på unga berusade flickor.
  En del lättfotade flickor såg det som ett sätt att bli bjuden på drinkar men de flesta tyckte bara att araberna var frånstötande då de inte tålde att få nobben. Då blev de hotfulla och våldsamma. Det var ideliga kulturkrockar där naiva flickor i tjugoårsåldern blev utsatta för övergreppen. Det hela eskalerade så att ägarna uppmanades att portförbjuda araberna för att de inte kunde bete sig. Det gick ju inte för sig redan på den tiden eftesom det kunde uppfattas som ”diskriminering”
  Istället infördes krav på medlemskort för att utestänga de illa omtyckta arabpojkarna.
  I lokaltidningen pågick parallellt diskussioner och artikelserier och debatterna gick höga. Det framkom att merparten av eleverna misskötte sina studier, knarkade och minst två bekräftade våldtäkter avslöjades. Ingen av de studerande klarade sig genom utbildningen och de blev samtliga hemskickade.

 68. Aftonbladet beter sig precis som alla andra Kulturmarxister. Det vill säga tvärtom mot vad de utger sig för. ”Världens första feministiska regering” mass-islamiserar Sverige, väljer in Saudiarabien i FN’s Kvinnokommission och döljer alla våldtäkter utförda av islamister via Kod 291.

 69. Läckberg borde skämmas som har fläkt ut sig på Aftonbladet utan att blinka och nu försöker vara den som skäms att inte gjort något trots hon visste Hon skulle så klart inte ta i Aftonbladet med tång ens.

 70. Välj själv!

  Melin har nu hyrt in en extern konsult som nu skall berätta för Melin och för personalen om hur ”sakernas tillstånd” har skötts på tidningsredaktionen…

  Aftonbladet är en fake news blaska.

  Att fortsätta med att öppet köpa dyngan är en aktiv handling…

 71. Önskar att samma vilja att ”tala ut” sker från de mängder av kvinnor som bara de senaste två åren blivit utsatta av klientelet som man inte alls får kritisera. Men det blir väl för svårt då det stör tanken om de rätta värderingarna. Hyckleriets högborg, Sverige.

LÄMNA ETT SVAR