Camilla Läckberg till angrepp mot Aftonbladet: ”De har ju vetat vad Virtanen gjort”

107 Shares

➤ På Instagram kommenterar nu deckardrottningen Camilla Läckberg medieprofilen Cissi Wallins avslöjande där hon säger sig ha utsatts för grova sexuella övergrepp från Aftonbladets kolumnist Fredrik Virtanen. Enligt Läckberg har Aftonbladets redaktion hela tiden känt till saken men tigit.

Läckberg skriver att hon känt Cissi Wallin i många år och ”känt till våldtäkten mot henne i lika många år”. Hon säger också att hon ”inte har betvivlat trovärdigheten” i uppgifterna. Läckberg berättar vidare att hon i skenet av de senaste dagarnas händelseutveckling skäms för att hon under åren ”låtsats som ingenting” när hon träffat Virtanen i olika sociala sammanhang.

LÄS MER: Cissi Wallin: Fredrik Virtanen drogade och våldtog mig

Läckberg riktar svidande kritik mot kvällstidningarna som nu framställer sig som kvinnornas beskyddare genom att, främst med anledning av avslöjandena i USA om Hollywood-mogulen Harvey Weinsteins vidlyftiga sextrakasserier, skriva stort om olika kvinnors vittnesmål om de sextrakasserier de utsatts för. Detta samtidigt som de tiger om att en av dessa utpekade förövare finns i den egna innersta kretsen, på en kvällstidningsredaktion. Cissi Wallins vittnesmål nämns inte med ett ord.

LÄS MER: #virtanengate: Aftonbladet hotar läsare med förtalsanmälningar

Samhällsnytt har i en tidigare artikel skrivit om hur Aftonbladet, där Virtanen är verksam som kolumnist, inte bara lagt locket på själva, utan också indirekt hotar med förtalsanmälningar mot den som berättar vad Aftonbladet tiger om.

107 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.