Under migrantkrisen 2015 stod hon på Medborgarplatsen i Stockholm och tog emot de tiotusentals migranter som såg sin chans till en bättre tillvaro i nordligaste Europas utkant. Sedan dess har verkligheten hunnit ikapp och synen på Sverige av i dag är desto mörkare.

I en intervju med Svenska dagbladet kommer Carola, en av Sveriges mest kända och folkkära artister, in på Sveriges utveckling de senaste åren som hon är allt annat än lyrisk över.

LÄS ÄVEN: Poliser talar ut om utvecklingen i Sverige: ”Det kommer bara bli värre”

Under de åtta åren som gått sedan hon välkomnade migranter har det hänt mycket.

– Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ”Den blomstertid” på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, säger hon till SvD.

– I form av skjutningarna. I form av polisen som bara ropar på hjälp. Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger ”vi dödar inga”. Det gör de visst. De har förvridit sanningen.

Nationer och landsgränser

Enligt SvD skulle Carolas resonemang kunna stämplas som ”främlingsfientligt”.

– Nej, nej. Jag har verkligen inte ett sådant synsätt. Men det finns en anledning till varför det finns nationer och landsgränser, vi har olika kulturer med olika sätt att se. Det här är inte himlen. Världen är inte fullkomlig. Människan har det i sig att roffa åt sig.

LÄS ÄVEN: Brittisk tidning: ”Sverige gravplats för mångkulturalismen”