Nyligen publicerade Sverigedemokraternas riksdagsledamot Elsa Widding (SD) en vaccinkritisk video på YouTube. Det dröjde inte lång tid förrän IT-jätten censurerade politikern genom att ta bort videon från plattformen. Men nu har den halvtimmeslånga videon fått nytt liv.

Civilingenjören och klimatexperten Elsa Widding har på senare tid intresserat sig för Covid-19 och vaccinerna. I mitten av april besökte SD-politikern konferensen Spotlight i Norge för att hålla sig uppdaterad om covidvaccin och biverkningar.

LÄS ÄVEN: Stort intresse för Läkaruppropets föreläsningar

Hon ville även skaffa sig kunskap om Världshälsoorganisationens (WHO) globala åtgärder vid framtida pandemier. Kort efter besöket i Norge utsattes Widding för en smutskastningskampanj media.

Enligt vänsterextrema Expo samlar konferensen ”konspirationsteoretiker” som är vaccinmotståndare, klimatförnekare och har relativiserat Förintelsen. Flera medier, däriband DN, SvD och TV4, följde efter med egna artiklar.

LÄS ÄVEN: Sjuksköterska kritisk till covidvaccinen hotades med Säpo

En som deltog i smutskastningen var utbildningsminister Mats Persson (L). Enligt L-toppen visar Elsa Widding ett ”kunskapsförakt” och ger stöd åt konspirationsteorier om klimatet, vacciner och Förintelsen.

Widding: ”Vi måste prata om de här”

Elsa Widding publicerade en video på Youtube för att berätta om sitt besök vid konferensen men även vaccinets biverkningar och Världshälsoorganisationen (WHO). Den videon varade inte länge. YouTube censurerade politikern genom att radera videon från kanalen.

– Idag ska jag prata om någonting som i mångt och mycket påminner om kliamtdebatten på det sätt att observationer och data vad gäller konsekvenser och biverkningar från covidvacciner inte anses relevant att diskutera. Allt ifrågasättande i det här viktiga ämnet måste till varje pris tystas, säger Widding och fortsätter:

– Jag skulle vilja vända på det och säga att om vi helt struntar i vad experter säger, och då pratar jag om erfarna professorer med många granskade artiklar i ryggen, om vi väljer att kalla deras uttalanden för desinformation eller till och med konspirationsteorier och inte vågar lyssna. Då är vi illa ute som samhälle.

– Vi måste prata om de här frågorna trots medias ointresse och ensidiga rapportering.

Swebbtv kan nu visa Elsa Widdings video som censuerades av Youtube. Se av avsnittet nedan:


LÄS ÄVEN: Covidvaccin-skeptiker pekas ut som fattiga och mentalt sjuka