Centerpartiets ledning meddelar via sin presstjänst att man imorgon ska göra ett uttalande om Fredrick Federley vars framtid i partiet varit oviss efter en rad av avslöjanden om samröre med dömda pedofiler.

Partiledningen uppger att man fått del av nya ”besvärande uppgifter” om sin EU-parlamentariker och andre vice ordförande. I ett brev från personer som känt Federley länge sägs bland annat att denne känt till sin sambos grova serievåldtäkter mot barn och fängelsestraff för detta ända sedan i juni.

LÄS MER: Dessa pedofilbrott begick Federley sambo

Enligt Centerledningen har dessutom en anonym orosanmälan lämnats in mot Federley med anledning av att han utsatt sina egna barn för risken att utsättas för den dömde pedofilen genom att ta in honom i hemmet.

LÄS MER: Stor polisinsats på Federleys gård

Federley uppges i samband med att han fått del av anmälan ha hotat med att använda sina kontakter på Säkerhetspolisen för att ta reda på vem som gjort anmälan.

Tidigare har Annie Lööf och andra i Centerpartiets toppskikt klargjort att pedofilavslöjandena kring Federley har skadat förtroendet för honom, men att det varit för tidigt att uttala sig om hur detta påverkar hans framtid i partiet.

LÄS MER: Annie Lööf distanserar sig från Fredrick Federley: ”Avskyvärda brott”

Nu har man ändrat sig och sger att ”vi kommer att lämna en kommentar under morgondagen”. Federley själv, som sjukskrivit sig efter avslöjandena, har inte velat prata med media om vad som sagt mellan honom och partiledningen inför morgondagens uttalande.

(artikeln fortsätter nedan)

Vill du fortsätta läsa Samnytt?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.