Annie Lööf Vetlanda Centerpartiet 1

I sociala medier riktas kritik mot Annie Lööf och Centerpartiet. Foto: Frankie Fouganthin/Faksimil Twitter

Inrikes

Centerpartiet i attack mot kritiker efter misstänkta terrorn

Publicerad 3/4/2021
Annons

Efter det misstänkta terrordådet i Vetlanda har det mot polisens vilja avslöjats att gärningsmannen är 22 år gammal och medborgare i Afghanistan. En storm av kritik har riktats mot Annie Lööf och Centerpartiet som möjliggjorde gymnasieamnestin vilket gav ensamkommande afghaner utan asylskäl rätt att stanna i landet. Nu svarar Centerpartiet med att uppmana sina följare att anmäla kritiker.

Det var på onsdagseftermiddagen som polisen sköt en 22-årig man efter larm att han hade attackerat flera personer med ett tillhygge i centrala Vetlanda. Polisen bekräftade att åtta personer har skadats, varav flera allvarligt. Händelsen utreddes först som mordförsök men senare justerades rubriceringen till misstänkt terrorbrott.

LÄS ÄVEN: Här är den misstänkte terroristen: 22-årig migrant från Afghanistan

Annie Lööf publicerade inlägg på Twitter och Facebook där hon fördömde attacken som skett på ”öppen gata”. Vidare betonade centerledaren att hon följer utvecklingen noga.

Kort därefter fylldes Lööfs kommentarsfälten på båda plattformarna med kritik mot den förda politiken. En person skriver att händelsen i Vetlanda är ett resultat av en ansvarslös migrations- och integrationspolitik.

https://twitter.com/KKrok666/status/1367194101758767118

Kritik ska anmälas

Centerprofilen Ola Spännar som tidigare var kommunikationschef i partiet går ut till försvar mot den hårt ansatta partiledaren. Han uppmanar att man ska anmäla de åsiktsyttringarna som är kritiska mot Lööf och partiet för den genomförda politiken. En person svarar hon, ”när kritik likställs med hat, blir kritik olagligt”.

LÄS ÄVEN: Här näthatar Annie Lööf ”vita män som gått livets hårda skola”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons