När statstelevisionen på onsdagen hade bjudit in till debatt om integrationen fanns bland andra Centerpartiets Martin Ådahl på plats vars insats väckte uppmärksamhet.

Vem ska ta ansvaret för att integrationen av nyanlända ska fungera? Vem ska betala? Hur ska framtidens flykting- och integrationspolitik se ut? Detta var frågorna som ställdes i programmet.

Ett av Martin Ådahls uppmärksammade utspel gick ut på att det finns ”hundratusentals muslimer i Sverige som är poliser, läkare och som bygger vårt samhälle”, vilket ifrågasattes av flera personer.

Ett annat utspel handlade om påståendet om att ifall Sverigedemokraterna fått som de velat hade ”Barilla fabriken här i Filipstad få stänga, för många av dom människorna som håller igång produktionen är människor som SD aldrig velat skulle komma till Sverige”.

Många reagerade även på hur Ådahl försökte läxa upp Omar Makram, som själv invandrat till Sverige men har anammat svensk kultur och nu varnar för den allvarliga situationen med en massinvandring av människor som inte ställer upp på, eller vill vara en del av, det svenska.

Reaktioner