Rodrigo Ubilla. Foto: Rodrigo unibazo

Chile säger nej till FN:s migrationspakt – ”migration är ingen mänsklig rättighet”

Delningar

Chile är det senaste landet att säga nej till FN:s kontroversiella migrationspakt. Rodrigo Ubilla, Chiles vice inrikesminister, sa i söndags att landet inte kommer närvara vid nästa veckas antagande i Marocko.

– Vår position är tydlig, sa han. Vi har sagt att migration inte är en mänsklig rättighet. Länder har rätt att sätta kraven för att utländska medborgare ska få komma in i landet, enligt Reuters.

Avtalet, som Samhällsnytt var först i Sverige med att uppmärksamma, har mött häftig kritik för att det uppmuntrar migration.

Chiles befolkning har femfaldigats de senaste 30 åren efter inflöde från Venezuela, Haiti, Dominikanska republiken och andra latinamerikanska länder.

Center-högerregeringen ledd av Pinera’s kom till makten i mars efter löften om att införa en striktare migrationspolitik.

De senaste månaderna har den nya regeringen infört ”repatriationsflyg” för haitier som vill åka hem, skärpt kraven för visum och utvisat kriminella migranter.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

112 KOMMENTARER

 1. Land efter land skärper reglerna. Det är bara det dum-snälla Sverige som ännu inte vågar säga nej. Och vår byfåne till ”landsfader”, den före detta statsministern Stefan Löfven proklamerar att han minsann ska åka ner och skriva på. Det enda han borde skriva på, är sin avskedsansökan.

 2. Sverige som öppnade sina gränser för Chilenarna när dom flydde diktaturen rasister kommer det att heta för att dom inte tycker att dom är skyldiga att utplåna sig själva av tacksamhet

 3. På senare månader har den nya regeringen infört ”repatriationsflyg” för haitier som vill åka hem, skärpt kraven för visum och deporterat kriminella migranter.

  Ska vi starta REPATRIERA AIRWAYS..

  Det måste bli en succé när vindarna vänt..

  • Finns ingen av våra bidragsparasiter som vill åka hem,i så fall tar dom sina bidrag med sig och summan av kardemumman blir det samma.

    • Om… jag nu uppfattat rätt så är det inget som ska skrivas på.

     Det räcker med att inte vara närvarande på mötet. Är man det så står man bakom.

  • De frågade vad folket tyckte om det innan men inte i Sverige tyvärr där är befolkningen inte mer än bara skattebetalare maskinner som ger en 75 % av deras månadslön till politiker som slår om vilka som ska få ta dessa pengar

 4. Politiker borde förstå att, om migranter får hjälp att fly ,så ökar antalet migranter.
  Varför inte införa sanktioner mot regimen i det land som trakasserar sitt eget folk.
  ????

 5. aj aj … låter ngt för lövfen att tala till rätta rodrigo.. så kan man inte hålla på….

  nu tar lööv o company plantet till chile!!!

 6. En Funderare

  Öppnar NU detta upp för att dessa Afghaner får en ny väg in och omprövning av tidigare beslut så att den Löfvenska regeringen får något att luta sig mot och på så sett slippa ta ansvar I och för sig har dom tidigare inte heller tagit ansvar på vad Ygeman lovade

 7. Något intressant som togs upp på mynttorgs-demonstrationen i Lördags, som ni som var där kanske kommer ihåg, var att FN-avtalet inte kommer kunna implementeras i praktiken på en gång då det strider mot Sveriges grundlag. Det kommer således att krävas beslut i Riksdagen och minst två mandatperioder (ett riksdagsval mellan varje beslut, om jag minns rätt) för att ändra på den.

  Loppet är inte kört än!

 8. I Sverige har vi vänsterpolitik fastän befolkningen i majoritet röstar höger. I Sverige kör den styrande minoriteten över folkviljan och ändrar grundlag, godkänner traktat och förtrycker sin egen befolkning stick i stäv mot majoritetens vilja. Oppositionen tystas. Rädda demokratin, rädda Sverige, rädda svenskarna. Stoppa det diktatoriska minoritetsstyret. Ge svenskarna rätt till självbestämmande fritt från vänsterförteyck, fritt från EU-förtryck och fritt från FN-förtryck!

  • Dessutom är det ytterst tveksamt om
   en expiditions ministär har mandat att
   överhuvud taget skriva under avtalet.

   • Måste bestridas men å andra sidan vilket parti kommer att bestrida.
    SD har inte visat något genuint intresse bara något halvhjärtat försök att nämna att det kanske borde diskuteras och då 5 minuter i 12.

    • SD är bara ett påhittat sätt att få makt och sitta vid regeringen med tjock plånbok. Alla politiker i Sverige skiter i befolkningen eller när fan frågade de om vad folket tyckte om det?
     Om partierna skulle bry sig om dig så skulle de redan ha en regering istället för att ha ett land i kalsonger så som man är nu medan de bråkar om deras månadslön

    • Det är därför alla Bilderbergmöten sker bakom stängda dörrar och ingen rapportering sker efteråt. Jag kommer aldrig att hålla käft om det här eftersom det är roten till allt ont som händer i Sverige.

     • ”In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way.”
      – Franklin D. Roosevelt

     • Tycker du? Enligt mig är de fega. Som inte vågar ta reda på sanningen, men de är också giriga. I alla fall de som kommer upp i toppen och får stolar på Bilderberggruppen och Trilaterala Kommissionen.

    • 5 rasistiska partier som vill förgöra den europeiska etniciteten och dess kultur. Men låt mig gissa rasism gäller inte åt det hållet.

     • Vad jag minns finns ingen möjlighet enl lag att åberopa rasism för Européer i ”konfrontation” med andra grupper. Trots att det synnerligen uppenbart finns en utbredd rasism gentemot Svenskar/Européer som det krävs en avancerad och utvecklad negligéns för att inte märka

     • Det trots att vi ”vitingar” är en tunn minoritet i jämförelse med resten av den så kallade människorasen.

     • Rent numerärt absolut, men vår västliga kultur har varit absolut ledande på dom flesta områden. Men nu har asiaterna lärt sig mycket av oss och stora delar av västvärlden har varit på väg mot en kulturell återvändsgränd i ett antal årtionden

 9. FN:s avtal är nu godkänd… Några fördelar för oss som bor i civiliserade samhällen eller bara nackdelar? Ex kan man flytta hur som helst nu utan visum mm?

 10. Att chilenska politiker har mer vett än sina svenska motsvarigheter säger väl allt. Svenska politiker är förr_dare av stora mått. De har bara en uppgift och det är att verka för Sverige och svenskarnas bästa, gör de detta??

  Svaret är ett rungande NEJ.

  • Jag som chilenare känner mig inte i Chile när jag är där men snarare i Haití eller Kuba och här i Sverige känner jag inte som att jag är i Sverige heller men snarare i ja…. det vet ni …. I romarriket uppfan vi latinos en alphabet A-Z och sifror 0-1 som är det enda av min kultur kvar i detta landet ja och Lucia Julen … Bara att vi går fyra julen är jag nöjd så som det ser ut … Till och med på latino nattklubbar här är full av ökända varelser som inte passar in med oss

 11. Kan bara se en fördel med detta avtal och det är om jag vill emigrera till Australien, eller gäller det endast för 3:e världens medborgare, nån som vet?

   • fördelar för oss… Nja, man skall nog se det sá att befolkningen i nettoinvandringsländer generellt fár nackdelar genom avtalet. Och befolkningen i nettoutvandringsländer fár fördelar.
    Det är ocksá därför FN och föresprákarna av detta avtal kan hävda att ”de flesta länder är med pá avtalet och endast en handfull har hoppat av”. Det är klart, eftersom det finns fler ’shit hole countries’ i FN än vad det finns välskötta länder.

    • Jahaa, misstänkte det. Synd annars hade jag övervägt Australien på gamla dar för stanna kvar i Sverige är helt uteslutet.

     • Väntar du till ’gamla dar’ inser du inte situationens allvar. Du kommer att vara rökt.

      Australien har väl för övrigt en hyfsat meritbaserad invandringspolitik. Har du nágot att tillföra landet kan du kanske komma in. Tänker du bara áka dit som gamling och ligga befolkningen till last sá gör dig icke besvär. Det är väl sá det borde vara, eller hur?

 12. När den vänsterextrema övergångsregeringen nu skrivit under det vänsterextrema dokumentet kan vi förvänta oss minst 140 miljoner analfabeter från företrädesvis islamska länder. Vi får även förbereda oss på att den nya statsreligionen inom några år är islam. Förberedelser för att vi etniska svenskar även skall bli andra klassens medborgare och betala straffskatt för att vi inte är muslimer måste även göras. Vill vi i framtiden kunna göra något måste vi lära oss arabiska. Tack Stefan Röven och alla andra vänsterextrema jubelidioter för att ni på mindre än 40 år lyckades förstöra ett 1000 år gammalt KRISTET land och göra det till ett islamskt tredje världen land.

  • Vi chilenare tog emot alla nazister från andra världskriget och det finns 2 miljoner riktiga nazister och andra som blandade sig med spanjorer också så det är inte konstig att det inte finns en enda chilenare som är negro däremot är vi alla chilenare invandrare eftersom precis som i hela kontinenten de enda riktiga amerikaner är indianerna som vi har eliminerat och som är väldig få kvar på grund av alla nazister som kom till Chile efter andra världskriget. Till och med Hitler hamnade i Argentina om du inte viste det …. eller har du sett kroppen ? Ubåten de använde är fortfarande där

 13. Sveriges underskrift borde i domstol anses vara ogiltig då vi idag saknar en regering som kan föra folkets talan.

 14. Det kan väl inte heller vara en mänskligt rättighet att föröka sig utan att ta ansvar ?
  Det sker i Afrika helt vilt och i Västländer med generösa bidrag ………dock inte av den etnitska befolkningen.

  • Vanligen tar naturen hand om sådant.
   När man blir tillräckligt många som bajsar i och dricker ur samma flod t.ex.
   Det farliga blir när vi rubbar detta och håller tillbaka naturen genom att tvångsmata dem med förnödenheter.
   Naturen KOMMER slå tillbaka.
   Naturen strävar efter balans.
   Naturen kommer få balans.

    • Kanske, kanske inte.
     Men ju längre man töjer på naturen desto hårdare slår den tillbaka och desto fler drabbas.
     Vi ser ju redan nu bonusen av att vi matat Afrikaner i 50 år, de överöser nu Europa pga överbefolkning där nere.

     Behöver inte ta några ”rasistiska” jämförelser här, men matar man något, förökar det sig rimligen.

 15. Ja og nu er aftalen underskrevet af Sverige såvel som Danmarks statsminister.
  De selv samme mænd som er ansat af os til at varetage VORES interesser, har underskrevet vores dødsdom!
  Jeg håber at historien vil dømme löfven såvel som løkke HÅRDT!

 16. Femdubblats innebär 2^5 det vill säga ökat med 32ggr. Mer begripligt och framförallt korrekt är femfaldigats om Chiles befolkning är 5 gånger fler nu än för 30 år sedan.

  Att öka med 5 ggr på 30 år är enormt och måste tyda på att Chile haft en mer folkvänlig och resursskapande politik än sina grannländer med spanska som modersmål. Jag ska läsa på för Chile är ett intressant land.

  • Tack för att du tar upp den språkliga felaktigheten ”x-dubblat”, som nästan ingen ägnar en eftertanke! Trots att det finns det rätta svenska uttrycket ”x-faldiga”.
   Ingen i Europa behagar påpeka hur välmående Chile är som PINOCHETS arv! Det är nog därför att Chile inte är ett sjukt vänstervridet land!

   • Jag retades mest så fick jag en anledning att väcka även andras intresse för Chile för att jämföra förd politik och utfallet för folket. Vad med Venezuela som motpol?

   • Vad med Chiles ekonomiska utveckling de första 30 åren efter Allende? https://www.nationalekonomi.se/filer/pdf/29-5-bs-kn.pdf Det fungerar inte alltid med demokrati då folket röstar på den politik som lovar mest, Grekland är ett annat exempel. Men de senaste 50 åren har även Sverige lidit av allt resultatet av en obildad och kortsiktig väljarkår. Mest väljarna själva och nu lär det bli riktigt tuff ekonomi som får krisen i början av 1990:talet att se ut som ett hack i kurvan fast fortfarande människor lever med lån efter sviterna av den fastighetsbubblan. Jag vet inte varför jag blev anonym på den här datorn, men det är ok för mig.

    • Chile lever inte av skatter annars skulle vi bli rikare än svenskarna som bara drivs genom att knulla sönder företagare men där drivs landet av koppar produktion bara. Till exempel inkomst skatter finns inga noll och som företagare betalar man högst 19% moms och resten in i plånboken så de rika blir rikare. Det finns ingen tv avgift ingen formigenhet skatt och deklarationen är frivilligt som privatperson. Hur gör vi för att ha de bästa hotellet världens största simbassäng och så mycket lyx ? Det får du studera men det är iaf tack Pinochet

  • och min före detta kollega som flydde från Chile för c:a fyrtio år sedan eftersom han var (smyg)homosexuell. Brukade åka hem på semestern var annars en ganska reko typ om du frågar mig

  • Nej siffran är uppenbarligen fel ändå. Chiles befolkning har INTE blivit 5 gånger större på 30 år. En sådan befolkningsexplosion klarar inget civiliserat lands infrastruktur.

   Kanske är det andelen utrikes födda som blivit fem gånger större eller nåt sånt.

   Varför har journalister aldrig någon inbyggd ”rimlighetskontroll” i hjärnan?

 17. Allt löst folk i shithole-länder vill till rikare och bättre fungerande samhällen. Sen för de med sig attityden dit och därmed förvandlar sitt nya hem till ett shithole.

  All migration måste upphöra nu. Fattiga länder får fixa sina egna problem, de kan inte bara sticka när det blir jobbigt och skita i att ta sitt ansvar. Migration skall endast vara merit-baserad och i liten storlek.

 18. ”migration är ingen mänsklig rättighet” självklart och folk där har valt en person som säger sanning detta ger lite hopp men bara lite för att PK-Sverige skriver på ser jag som en självklarhet.

 19. Till leda har man fått höra i SR under dagen att den beskäftiga ’madam’ Louise Arbour, FN:s särskilda representant för migration
  ”är upprörd över att avhoppade EU-länder deltagit i förhandlingarna, fått andra länder att ändra sig i frågor och sedan den 13 juli säga sig vara överens, för att nu hoppa av.”
  Såå . . även på FN-nivå ska ALLA tycka likt, så nu vet vi det!!

  – Ungern sa flera gånger att migration är dåligt. Men säg det till Kanada (hon själv är kanadensiska ; ) som behöver arbetskraft eller till Bangladesh, Filippinerna och Indonesien vars BNP utgörs till 15-20 procent av hemsända pengar från sina gästarbetare, säger madam.
  (Alltså har inte mottagarländerna någon nytta av migranternas inkomster till konsumtion – pengarna rinner ut ur landet!).

  På frågan om nationell suveränitet, som fått vissa länder att hoppa av, svarar hon att det är arrogant och MENAR ATT ALLA som är emot ’Global compact’ är XENOFOBER och RASISTER (detta sista översattes inte av SR-reportern) . .
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7108571

  Okej, ska en FN-representant uttala sig så?!?!
  Jo, pyttsan – det maktfullkomliga FN mulnar till när de blir emotsagda.

  SR talar om att ”övergångsregeringen har ’vissa begränsningar, men fullföljer arbetet på det¨internationella området”
  Det kan INTE överensstämma med en övergångsregerings befogenheter, anser jag!

  Reportern menar att det kanske finns visst fog för kritiken kring information om avtalet. Men Alice Petrén ifrågasätter varför allmänheten börjat kritisera och reagera på avtalet först nu i sista minuten.

  Jaa du Alice . . . och VI IFRÅGASÄTTER VARFÖR SR och övriga media väntat med att informera allmänheten om detta avtal !!!!
  Att informera allmänheten om allt är en del av ert uppdrag, faktiskt !!!

  • . . och har någon sett om media informerat om vem/vilka från Sverige som åkt ner till Marrakech. Nä . . tänkte väl det !
   Även detta mörkläggs, så kan inte folket ställa någon person/politiker till svars när konsekvenserna visar sig!

 20. I spåren av invandringen till Chile från närliggande länder (Venezuela) har kriminella gäng härjat i landet!. Flera 1000 utvisades! Lite skillnad mot Sverige….. Här tar vi emot nazister (IS) och krigsbrottslingar med öppna armar! Försvararna påstår att det har inget att göra med vad de kommer ifrån! Problemen har med socioekonomi att göra – säger de…..

   • Det är alldeles för många män i landet, om vissa män lägger beslag på fyra fruar så blir resultatet många ensamma män, som blir brottsaktiva, våldtäkter ökar, men det är bara svenska ”kristna” kvinnor som drabbas,, vi har inte så många getter som avlastar, när skall detta drabba dom styrande och deras barn? Det kommer!!

   • Det blir ju en utmaning med tanke på att nästan alla nyanlända är män
    är homosexualitet lösningen på problemet kvinno brist…

 21. Sanningen om Chile är så här jag är chilenare min flickvän är från Sverige och mina 2 barn också. Vi får personnummer i Chile som är invånarens antal till exempel om jag födds idag och är invånare nummer 10 då nästa invånarens personnummer blir 11 ok jag föddes 1980 och mitt personnummer börjar med 13 miljoner för att det är antal chilenare som fanns 1980 just nu föddes min son i Sverige och hans personnummer i Chile börjar med 27 miljoner så om vi hade 13 miljoner år 1980 nu är vi dubbel så många. Så antalet invandrare i Chile är otroligt.
  Jag bor i Sverige igen och jag gillar verkligen inte Sverige för att jag älskar solen och älskar mitt land men tyvärr för ett år sen var jag i Chile och Chile är inte länge chilenare. Det finns och har aldrig funnits en enda negro som är chilenare men nu är full av Negros där och kriminella från Colombia Venezuela som har mördat poliser. Jag känner inte igen mitt land och när jag kommer nu tillbaka till Sverige så börjar det att bli samma skit här så var fan ska jag bo ? Här måste man betala skatter till och med om man fiser så frihet finns inga men bara monopol och folket har ingen röst ingen makt och de som ni röstar för skiter i vad ni tycker annars skulle det redan finns en regering. Många får bidrag och röstar SD som är höger extrem och anti-bidrag vilket får dem att se ut som pajaser sen andra kallar SD rasister när de är bara nationalister som inte vill att det ska hända samma skit som hände i Chile.
  Som tur det är fick vi en president som har byxorna på sig och skickar tillbaka alla invandrare som inte ger någon nytta för landet och nu måste man bevisa vid flygplatsen att du har minst 100 dollar per dag du ska turista och om du har bara 500 dollar får du visum för endast 5 dagar högst och medans du sitter vid flygplanet så kollar polisen redan om du har eller haft problem med polisen i ditt eller andra länder och tar dig tillbaka i samma flyg om du har haft problem.
  Tack för alla chilenare ni hjälpte under 70 talets men som ni vet vi älskar Chile och därför alla eller nästan alla är tillbaka i Chile. Men tyvärr Chile är inte längre chilenare för vi förlorade landet och det håller på att hända samma skit här också.
  När man ser en annan chilenare på gatan i Chile så vill man fan kramlas och sjunga nationella sången så illa ligger vi där

LÄMNA ETT SVAR