trump acosta
Utrikes

CNN stämmer Donald Trump efter reporter portats från Vita huset

Publicerad 11/13/2018
Annons

CNN-reportern Jim Acosta portades från Vita huset efter att ha uppfört sig oprofessionellt under en pressträff med Trump där han vägrade lämna ifrån sig mikrofonen. Incidenten var långt ifrån första gången Acosta, med en uppenbar aversion gentemot Trump, agerat på ett dylikt sätt.

Det var för en vecka sen Trump höll pressträff i Vita huset efter mellanårsvalet. Istället för att fokusera på detta ämne valde Jim Acosta att försöka övertyga Trump om att han haft fel då han kallat den latinamerikanska migrantkaravanen för ”en invasion”. Trots att Acosta fick svar på sina frågor gav han inte upp och inte ens då en kvinnlig Vita huset-praktikant handgripligen försökte ta mikrofonen från honom gav han med sig – istället gjorde han ett uppmärksammat utfall för att knuffa bort den unga kvinnan.

LÄS MER: CNN-journalist vägrade lämna ifrån sig mikrofonen under pressträff med Trump – portas från Vita huset

Såväl svenska som amerikanska medier hävdade sedan att Vita huset skulle ha släppt en ”manipulerad” filmsekvens av händelseförloppet med praktikanten, vilket inte var sant – det enda man gjort var att zooma in för att lättare kunna se Acostas utfall.

På CNN gjorde man snabbt klart att man inte såg något fel med Acostas uppförande och påstod dessutom att Trump skulle vara emot den fria pressen.

LÄS MER: Acosta vs Trump – en studie i fake news och värre

Nu stämmer kanalen Donald Trump för den indragna pressackrediteringen med hänvisning till att ”om det här inte bestrids kommer det att skapa farliga effekter för vilken journalist som helst som bevakar våra valda politiker”.

Stämningen, som både CNN och Jim Acosta ligger bakom, omfattar även stabschef John Kelly, pressekreterare Sarah Sanders, vice stabschef Bill Shine, Secret service-chefen Joseph Clancy samt den Secret service-agent som tog Acostas pressackreditering ifrån honom.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons