En dansk kvällstidning uppmärksammar att allt fler vänder ryggen mot Sveriges tredje största stad Malmö. De passar även på att fråga sina läsare om de skulle flytta ifall att de bodde i Malmö – nära nio av tio svarar ja.

Det var på torsdagen som Ekstrabladet uppmärksammade en artikel från Kvällsposten med Malmöbors reaktioner efter den senaste tidens ihållande våg av skjutningar och nu senast sprängdådet utanför en lägenhet i stadsdelen Högaholm.

LÄS ÄVEN: Danskt lagförslag: inför permanent gränskontroll mot Sverige

Den danska tidningen citerade bland annat ett uttalande från mexikanskan Maria Weismann som hävdar att situationen är värre i Malmö än i hemlandet.

En annan person som bekräftar den våldsamma bilden är dansken Magne Juul. Han har bott i Malmö i 15 år men överväger nu han att flytta tillbaka till Danmark eftersom vardagen med bomber och skott har blivit för mycket.

LÄS ÄVEN: Här är invandringen till Sverige 2018: tredje högsta någonsin

Ekstrabladet har även med ett antal kommentarer från Kvällspostens konto på Facebook där olika svenskar uttalar sina åsikter om staden.

En person skriver att Malmö är nya Beirut, en annan föreslår att Sverige ska bygga en 10 meter hög mur runt ”ghettot” Malmö. Ytterligare ett förslag är att evakuera alla som inte har ett gediget CV i belastningsregistret.

Omröstning: ”Skulle du flytta om du bodde i Malmö?”
Den danska tidningen startat en omröstning för att ta reda på om läsarna skulle flytta från Malmö om de bodde där. På eftermiddagen hade hela 87 procent svarat att de skulle flytta eller aldrig drömma om att bo i den staden.

”Svenskarna är jubelidioter”
Nedanför Ekstrabladets artikel följer ett antal kommentarer på danska. Bland annat skriver en person som valt att lämna Malmö efter tio år att han stämplats som rasist för att ha poängterat problem i staden.

”Svenskarna är några jubelidioter”

En stad i förändring
I slutet av augusti publicerade Samhällsnytt följande video på Facebook som visar den demografiska förändringen på den populära handelsplatsen Mölletvångstorget i centrala Malmö från år 1990 till år 2018.

? Möllevångstorget då och nu. ?

? Möllevångstorget då och nu. ?

Posted by Samhällsnytt on Wednesday, August 28, 2019

LÄS ÄVEN: Lärarna fortsätter att fly Malmös skolor