På söndagseftermiddagen höll det invandrings- och islamkritiska partiet Stram kurs torgmöte utanför Köpenhamn. Men det kunde inte pågå i mer än en kvart innan den danska säkerhetstjänsten tvingades evakuera partiledare Rasmus Paludan till ljudet av skott som avfyrades.

Mötet hölls i området Tingbjerg, som dansk media kallar för ’invandrarghetto’. där talade Paludan om partiets politik, spelade Danmarks nationalsång och berättade om den muslimska profeten Muhammed som han menar var en pedofil.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Dansk politiker attackerad av migranter – poliser drog pistol

Paludan kunde inte tala i mer än 15 minuter innan tittarna i direktsändningen (minut 14:35) fick bevittna hur någon typ av skjutning utbröt vid torgmötet. Det är oklart om ljudet kommer från pistolskott eller pyroteknik som avfyras, men ljudet av glas som splittras kan höras (minut 15:08) strax därefter.

I ljudet av smällar syns den danska säkerhetstjänsten PET evakuera partiledaren från platsen:

https://youtu.be/ONZ5vO0xt-g?t=875

Paludan: ”Mycket allvarligt terrorhot”

Samhällsnytt har nyligen varit i kontakt med Paludan som berättar att han på grund av sitt politiska engagemang lever med en mycket allvarlig hotbild.

”Terrorhotet mot mig just nu är MYCKET ALLVARLIGT, så polisen förbjuder alla demonstrationer och torgmöten.”

LÄS ÄVEN: Rasmus Paludan: ”Danskarna kommer att bli en minoritet och det kommer inte bli kul”

Fler än var fjärde dansk vill utvisa muslimska invandrare

Tidigare i veckan uppmärksammade Samhällsnytt en färsk opinionsundersökning från Aalborgs universitet som visar att allt fler danskar anser att muslimska invandrare ska lämna landet.

Hela 28 procent av de tillfrågade instämmer helt eller delvis i att ”muslimska invandrare bör utvisas” och ännu fler, 39 procent, instämmer helt eller delvis i att ”invandrare som saknar arbete ska utvisas”.

LÄS ÄVEN: Ny undersökning: Fler än var fjärde dansk vill utvisa muslimska invandrare

I ett videoklipp kommenterar Paludan själv händelsen:

https://youtu.be/gegz0k7M2UE?t=14