inger stöjberg

Inger Støjberg.

Utrikes

Danska integrationsministern hyllar Kurt Westergaards Muhammedkarikatyr

Publicerad 9/26/2017
Annons

➤ DANMARK Den danska integrationsministern Inger Støjberg kommenterar på tisdagen ett museums val att inte ställa ut Jyllands-Postens tolv Muhammedkarikatyrer som en del av en utställning om blasfemi, och hyllar samtidigt bilderna som hon menar har varit med och definierat Danmark som ett fritt samhälle.

Skovgaardmuseet i Viborg har just nu en utställning om blasfemi sedan reformationen. Till denna har muséet valt att inte ta med och ställa ut de tolv Muhammedkarikatyrer som Jyllands-Posten publicerade 2005.

I ett Facebookinlägg skriver Støjberg att karikatyrerna, och framför allt den av Kurt Westergaard med profeten Muhammed med en bomb i turbanen, har definierat Danmark som det fria samhälle det är.

De visar också att Damark är ett fritt land där olika åsikter kan uttryckas och man kan säga vad man vill samt kritisera vem man vill, menar hon vidare.

Att Skovgaardmuseet valt att inte ställa ut karikatyrerna menar Støjberg är frustrerande, samtidigt som hon understryker att det är museets eget val.

I samband med inlägget har Støjberg också lagt upp en bild på sin iPad vars bakgrund pryds av Westergaards karikatyr – ”för att jag älskar Danmark”.

”Jeg synes ærligt talt, at vi skal være stolte over Muhammed-tegningerne!”, avslutar Støjberg inlägget med.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons