inger stöjberg

Danmarks utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg.

Utrikes

Danska ministern attackerad av mobb efter besök på migrantförvar

Publicerad 11/3/2017
Annons

➤ Tumult uppstod i samband med att Danmarks färgstarka utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg besökte ett boende i Sjælsmark för migranter som fått avslag på asylansökan och ska utvisas.

Ett 40-tal migranter gick till attack mot Støjberg och hennes team och det fordon de färdades med. Det är oklart vad som retat upp mobben men Støjberg har rykte om sig att tala klarspråk i invandringspolitiska frågor, något som inte uppskattas av alla.

Även efter fredagens incident var Støjberg tydlig i sitt budskap och slog fast att det är oacceptabelt att hon som minister inte kan göra sitt jobb i form av studiebesök utan att mötas av våld. Om de personer som vistas på förvaret sa Støjberg att hon förstod att många inte tycker att det är en trevlig plats att vara på men att ingen som är där heller behöver vara det.

– De är inte förföljda i sina hemländer och kan lämna förvaret och återvända hem imorgon dag om de så önskar, men det har de valt att inte göra.

Støjberg fick i uttalandet stöd från partikamraten tillika Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen som deklarerade att han höll tillbaka i sin kritik mot den mobb som angripit hans ministerkollega:

– För att uttrycka sig milt: Det är nog ett riktigt beslut att de ska utvisas från Danmark.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
779Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons