De oanständigas bassilusker

Delningar

➤ KRÖNIKA  Politiken har gått från en politisk dimension till en moralistisk: Från left versus right till right versus wrong. Men även efter detta skifte behövs argument i sakfrågan: Varför är påståendet A rätt eller fel?

Man kan dock ta ett steg till, från sak till person. Är den person som påstår att A bör göras en god eller ond människa? Då talar vi inte längre så mycket om argument som om varumärken.

För att inte stimulera lyssnare och läsares kräkreflexer väljer talaren att vara lite lågmäld om den egna godheten, den kan mer återhållsamt kallas för ”anständighet”. Det blir ända en rejäl kontrast till motståndarnas låghet – ”de oanständiga människorna”.

I västerländsk tradition är det närmast intellektuell kriminalitet att överge sakfrågorna för personangrepp. Ad hominem, mot människan, anses vara en styggelse sedan antiken.

Normalt är en sådan tarvlighet något enskilt överilat misstag eller skamgrepp i det fördolda. I dagens Sverige är det så öppet och vanligt att ofoget blivit standard – den skamlösa mobbningen av SD.

Eftersom de ”anständiga” partierna vill att de oanständiga väljarna skall rösta på dem så nödgas de vara lite återhållsamma i sina moralistiska fördömanden. Därför ses inte väljarna som förtappade, utan mer som okunniga barn; ”väljarnas oro skall tas på allvar”. Ondska finns inte i SD:s väljare, utan i det onda partiets medlemmar. Ja, egentligen inte i dem heller utan i partiets metafysiska rötter, men vad dessa rötter är rotad i är ytterst oklart, dock fruktar man en smittsam bassilusk.

Det är lite som med häxor; om någon kallats för häxa så bör man varna andra. Den utpekade kanske inte är en häxa, men alla i drevet mot henne kan känna att de är goda människor som tar häxeriet på allvar. Ingen rök utan eld.

Sverigedemokraternas förflutna består huvudsakligen av kritiker som citerar andra kritikers anklagelser. Den moralistiska indignationen ökar när det blir allt tydligare att det sakliga stödet för kritiken av den svenska invandringspolitiken blir allt starkare. Hur skall det gå att få den gängse invandringskritiske väljaren att rösta på Moderaterna eller Socialdemokraterna istället för SD? Slutsatsen blir att massiv kraft måste läggas på att demonisera det smittspridande partiet.

Men frågan är hur långt tillbaka man skall gräva efter de suspekta rötterna. Trots DN:s reklamkampanjer om det nazistiska hotet så inser den tänkande läsaren att bäst-före-datum gick ut 1945.

Kommunismen varade i ytterligare 44 år så där finner vi piggare rottrådar som suger näring till den totalitära organismen. Kommunisterna åtnjuter dock en amnesti, kanske mest för att deras rötter är så uppenbart röda att det inte behöver påpekas. De har heller ingen politik som utgör ett farligt hot mot andra partier. De upphetsade kampanjerna riktas därför mot SD.

SD bildades 1988 i samband med att Sverigepartiet lades ner liksom dess huvudkomponent, rörelsen ”Bevara Sverige Svenskt”. Jag minns BSS som en part i ett graffittikrig som fördes på 80-talet mot BSB, ”Bevara Sverige Blandat”. De var vanligt förekommande slogans och var ofta sprayade i närheten av varandra.

Jag kom nyligen över en bok om BSS som visar på att debatten då var rätt likartad den som vi nu lider av. Bokens undertitel är ”Ett försök att skapa debatt”. Men som Reagan påtalade så krävs två parter för att dansa tango – så ock för att föra en debatt. Boken redovisar olika påståenden från invandringsentusiasterna och de egna motargumenten.

Det ser ut som ett solklart överläge för BSS. Det insåg också motståndarna så det blev föga debatt utan bara ett tramsande om kritikernas sinnelag samt påhittade eller marginella anklagelser. Entusiasterna är inte intresserade av att begripa kritikernas åsikter eftersom de då kan bli smittade och förlora sin goda barnatro.

En av få debatter BSS uppnådde var med Folkpartiets Maria Leissner och hon hade ett avvikande argument. Hon presenterade en demografisk prognos som kom fram till att det fortfarande efter 24 generationer skulle finnas en halv miljon svenskar. Detta avfärdande av det demografiska hotet lugnade inte alla. Personangrepp istället för sakdebatt har fortsatt i 40 år.

Alliansens politiker är kortsiktiga och då lockar mobbningsstrategin; bacillskräcken kan hålla till nästa val. Rationellt fast tarvligt, men taktiken misslyckas om man lägger krokben för sig själv. Hur kunde Alliansen förklara SD för paria och glömma bort Vänstern? Socialdemokraterna har i decennier fördömt kommunisterna, men det har inte hindrat dem från att regera med hjälp av kommunisternas röster.

SD-bacillernas effekt är svår att förstå. Om SD stöder genom att rösta ja för en Alliansregering eller en Alliansbudget så sprids en farlig smitta, men om SD stöder genom att inte rösta nej så anser Alliansen att de är osmittade. När SD röstade med Alliansen mot Löfven vid misstroendevoteringen uppstod ingen bacillskräck, inte ens Annie Lööf fick ett allergiutslag.

Under 8 år har två regeringar, en blå och en rödgrön, fått igenom förslag, med stöd av SD, i ett stort antal frågor. I andra frågor har oppositionen, med SD:s stöd, fällt regeringens förslag. Detta har också gått bra, utan att en epidemi uppstått.

Allt som ett av de två blocken vill ha igenom riksdagen behöver ha ett stöd av SD om det andra blocket är emot. Båda blocken vill därför ha SD:s röster, men det får inte sägas, utan betoningen skall läggas på att ”vi är inte kompisar”. Det är en trist blandning av hyckleri och hysteri. Det hela är nere på lågstadienivå: småkillar som är rädda för tjejbaciller.

Björklund vill gärna framföra en mer personlig antipati mot SD. Han vet att han som officer kan uppfattas som lite för manlig för sina väljare, så han behöver betona sin sentimentala sida. Björklund berättar ofta om en okänd person som gripit djupt in i hans mörka hjärta och som en nyfrälst vill han vittna om sina nya insikter. Invandringsdebatten och regeringsbildningen har nu berikats med ett nytt heligt löfte. Björklund påstår att han har avlagt ett löfte till sina adopterade barn att han inte kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Mona Sahlin hävdade att en bra målsättning för politiker är att vara personlig, men inte privat. Björklunds känsloutspel är högst privat och hans barn borde få vara i fred och inte bli sentimentala tillhyggen. En dag röstar de själva och det är mer sannolikt att de röstar på Sverigedemokraterna än på liberalerna.

En av Björklunds starkaste övertygelser är att han klär i blå kläder, men därifrån är det långt till valaffischen med texten ”Sverige klär inte i brunt”. En politiker som påstår sig vara anständig borde försöka vara det.

De ”anständiga” partierna var i moralistisk panik redan vid det förra valet, men man kunde ändå hålla sig till ordningsreglerna i riksdagen. Efter viss potträning så kunde riksdagsmän från andra partier bruka samma toaletter och kanske t o m använda samma kopieringsmaskiner som de oanständiga.

Björn Söder kunde väljas, enligt gängse ordning, till andre vice talman som representant för riksdagens tredje största parti. I år tackade moderaterna SD för hjälpen att få förste talman genom att förhindra Söder från att bli återvald. Hjärnsläpp eller ville Kristersson visa upp att ”vi är inte kompisar”?

”De anständiga” framstår alltmer som ”de inkompetenta”.  Alliansen har haft fyra år på sig att bestämma sig för om de vill regera eller inte. Kan de inte sluta tramsa? Det finns många yrken som inte är förenliga med smittbärarfobi och bacillskräck. Politiker är ett sådant yrke.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

85 KOMMENTARER

  • I den metaforiska bemärkelsen ”opålitlig” är det mer än snällt. Man kan fråga sig om C ö.h.t. är ett borgerligt parti, med en borgerlig politik. Snarare verkar Annie Lööf förvandlat centern till ett enfrågeparti, under huvudtesen ”vi är emot SD”, trots att centerns eget partiprogram för femtio år sedan är det som mest liknar det partiprogram SD har nu.

 1. ”Björklund påstår att han har avlagt ett löfte till sina adopterade barn att han inte kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna.”

  Det vore kul om Björklund någon gång kunde förklara vad hans adopterade barn har för relevans ?
  Jag har letat och letat i SD’s partiprogram men ingenstans hittar jag någonting om att SD vill utvisa adopterade barn från Sverige , så det hela blir lite grann som om Gustav Fridolin skulle säga att han aldrig tänker prata med Jan Björklund eftersom han har lovat sin rödhåriga mamma att inte göra det 🙄

 2. Kanon bra Jan!…….som vanligt, detta valefterspel som nu pågår skulle lika gärna kunna utspela sig i en sandlåda med ett gäng 3-4 åringar. Den ene vill ha en speciell blå spade som en annan kille redan använder, men det hjälper inte han vill absolut ha den fast än att det ligger ytterligare 25 spadar i olika färger.

  Det är i det stadiet vi har svensk politik idag.

 3. Baciller och mobbning i all ära men vad med valfusket.
  Ingen som vågar ta tag i det?
  Är det så allvarligt att man inte vågar skämma ut en hel nation.

   • Det är inte valnämnden som har fuskat. De har bara sammanställt allt fusk som har skett i vallokaler, i rösträkning och på landets olika länsstyrelser.

  • Det värsta av är att nu skall s vill bilda regering och mena på att den som är största av partiet skall vara statsminister!!! Det vet det flesta idag att det har varit omfattande valfusk. Det kan aldrig bli välsignelse för en regering som har i sin grund i valfusk

 4. Att den vänsterliberala femenistextremisten,kapten klänning,dragit in sina barn i beslutsprocessen säger en hel del om vilken sinnesjuk individ vi har att göra med.

 5. Mycket bra inlaga !! Kommunisten Jonas Sjöstedt sa precis efter det att han träffat talmannen att ” jag förutsätter att Stefan Löven får uppdraget att bilda en regering och vänsterpartiet skall ses som en del denna process” Just det. S lutar sig helt på detta kommunistiska parti som är lika kommunistiskt idag som det var på 50 och 60 talet under Hilding Hagberg och CH Hermansson enda skillnaden är att partiet bytt namn. Att ge kommunister inflytande verkar tydligen vara ok men att prata med SD med 1,135 milj väljare bakom sig går inte för sig. Ett fundamentalt feltänk av 7klövern som i förlängningen kan straffas hårt

 6. Sverige är slut, inte lönt att fortsätta. Bättre att planera flytt! Sverige kommer att kollapsa. Ditt hus och pengar kommer att rasa till botten nivåer! Finns ingen framtid för dina barn, bara mörker och åter mörker.

  • Ja det bästa vore för alla och inte minst för honom själv om han återgick till att vara fackpamp. Uttrycket ”skomakare bliv vid din läst” gäller väl ännu…………………………

 7. Frågade en Bosnier bosatt i Malmö, om hur det var i Malmö. Svaret blev KAOS, 50% araber 30% från balkan och Svenskarna flyttar där ifrån.
  Exakt så kommer de större städerna i Sverige att bli om 10-40 år.

 8. Som vanligt intressant läsning när Jan Tullberg ”tar till pennan”.. En annan intressant artikel skrev han idag på Fria Tider.

 9. Det finns terapi mot den SD-fobi som många lider av. Det är lätt att behandla. Man får närma sig SD försiktigt i små steg. Det går lättare och lättare för varje steg och tillslut kan man både klappa och krama SD. Om det inte fungerar så är ju ingen skada skedd men om det fungerar så löser det ju upp de flesta knutar så varför inte prova, Annie?

  • Visst är det konstigt och det är väl det motståndet som de kallar för SDs hemska och usla värdegrund för vad är det annars som är så hemskt att de inte kan prata med folk i SD?
   Så de anständiga tycker väl att det är OK med
   terror och våldtäkter för de kan ju inte tycka lika
   som SD
   Jävla fjollor vi har till regering.

 10. M hade inga problem att rösta fram en kommunist till andra vice talman. Det glömmer jag inte för där visade M var deras sympatier ligger när det blir skarpt läge.

  • T o m en kommunist med dess verkligt mörka historia är bättre än en SDare som inte ens var född för det de beskylls.

   Dessutom… kommunismen verka inte kunna gå ur en person som tydligen drivs på samma sätt som troende. Det är enbart fasaden, den som syns, som putsats upp.

 11. Apropå Björklunds barn: Det är bra att tänka på sina barn, men han bör också tänka lite på Svenska folket och de som röstat på honom! Hur ska han bäst få igenom sin politik?

 12. Varför har ingen bacillakräck mot S som hyste nazister under kriget?
  Likadant med C.
  Och V som har en partiledare som gick med i partiet när det kallade sig kommunistiskt, en lära som tagit livet och plågat ihjäl många miljoner människor.

 13. SD anklagas för att vara ett oanständigt enfrågeparti. Nonsens. Alla s.k. anständiga partier som tar avstånd från SD är de verkliga enfrågepartierna.

 14. Själva huvud-smittan, anser 7-klövern ligger i att INTE rabbla floskelramsan ’Allas-lika-värde’ i tid och otid.
  Den där lömska ’Allas lika värde’, har ju också smugit sig in i lagstiftningen som gäller SvT. Och därför anser tydligen programledare och journalister, att de kan näpsa SD på olika sätt och låta 7-klöverpartierna prata vilket strunt som helst. Detta hjärntvättar den svenska befolkningen!

  OBS! Jag hävdar att INGEN tror på ’Allas lika värde’. Testa mot verkligheten, så får ni se! Vi lever i det vardagliga livet i ständiga relationer till andra personer, och vi gör prioriteringar hela tiden. Någon, för tillfället, är viktigare, och mer värdefull än någon annan, mest hela tiden.

 15. Ansvar och sunt förnuft är utbytt..

  Mot islamisering och självförnekelse..

  Det är en tydlig utveckling..

  Demokratin behöver skrotas eftersom den är utdaterad för dagens nya samhälle..

  När demokratin såg dagens ljus hade man aldrig räknat med att islam skulle missbruka den..

  Att en vara fler som tycker en sak kan vara bra om det gagnar något gott..

  Men det är förödande om den större gruppen har en dödlig agenda..

  Då är det ingen skillnad på demokrati och diktatur..

  Tack för kaffet..

 16. Fullt upptagna med att slåss om regeringsmakten, visar våra sjuklöverpolitiker inte minsta intresse för valets latenta huvudfråga – migrationsproblematiken. Ändå läcker uppgifter som är omöjliga att hemlighålla ut från kanslierna, både här och utomlands. Vi står på tröskeln till ett systemskifte som sannolikt inte under överskådlig tid kommer att kunna stoppas – om man inte gör det NU…
  https://peterkrabbe.wordpress.com/2018/10/13/landsforraderiet/

 17. Måla in sig i sina hörn är vad det handlar om och de använder den bruna kladdiga färgvarianter så frekvent att hörnen blir mindre och mindre med hälsosamt undantag för Ebba.
  Såklart måste det bli extraval förr eller senare oavsett försök till oheliga allianser.
  Kommer det förändra något ja kanske på marginalen att M och Kd släpper lite till på beröringsskräcken men bara lite.
  Vad ska SD göra då vi har knappast något val än att fortsätta på den inslagna vägen
  Rätt så
  Det enda sjuklövern kan hoppas på är hjälp från Soros och de andra med en riktigt maffig lågkonjunktur så de måste ta ”ansvar för landet” enda alibiet att sluta tramsa
  För min del hoppas jag nästan på en ordentlig sväng ner i depression och då menar jag ekonomi inte privat
  Som det är nu har vi näsan knappt men över ytan vi behöver en än tydligare bild av hur det egentligen står till.
  Självklart kommer inte våra kära bidragsinvällare acceptera hårda svångremmar. Kaos och uppvigling där vi svenskar pekas ut som tjuven som tagit deras pengar
  deras rätta ansikten med andra ord de är inte varken integrerade än mindre assimilerade de har endast sitt privatas bästa för ögonen.
  Landet och övriga struntar de blankt i och det är det som skiljer oss.
  De ”goda” kommer få en ordentlig kalldusch och chock.
  Vad är de de närt vid sin barm?
  Måste det till så måste det och då tusan får vi se till att ta hand om varandra inte minst fattigpensionärer eventuellt och kanske troligen även skydda oss tillsammans mot upplopp och kriminalitet.
  Ensam är inte stark i detta läge

 18. Alla kloka jag känner resonerar som Jan Tullberg. Det gör även många skribenter som PM Nilsson i DI och Alice Teodorescu i GP. Att förstå hur Björklund och Lööf tänker är helt omöjligt. Borde inte ett partis främsta uppgift vara att ta vara på alla vägar som hjälper dem att få igenom sin politik istället för motståndarnas?

 19. Så bra skrivet,svensk politik är verkligen nere på sandlådenivå och
  det ska föreställa vuxna människor som har sänkt det till den nivån,
  hur ska dom där kunna bilda en regering när de målat in sig i ett
  hörn och inte kommer ut?

 20. Ni 50-talister har skapat ett samhälle som ingen vill leva i där oskyldiga pojkar och män hängs ut som våldtäktsmän och kvinnor tillåts ljuga sig gula och blå ostraffat. Ni 50-talister kommer bli ihågkomna som den mest själviska och ondskefulla generationen någonsin.

 21. Pratet om de oanständiga beror på sossarnas härskartekniker. Det passar dem bra att prata om detta nu. När de testat sitt omaka äktenskap med C och L så kommer S komma till SD. S är ett maktparti som gör vad som helt för makten. Nu är det att kalla SD för diverse saker. Men sen så kommer det bli ta ansvar när S söker ett samarbete.

  Stefan L är killen som smygfotar tjejerna i duschen för att sen hota med att lägga ut bilderna på nätet om de inte har sex med honom. Det är så han jobbar.

 22. Varför röstar Lööf och Björklund bort Löfven för att i nästa omgång svika sina vänner för att stötta Löfven? Vet de verkligen vad de gör? Inte är det ansvarsfullt.

 23. Hoppas på extraval!!
  Kanske har några fler av dumsvenskarna hunnit vakna och kan rösta på något annat än det socialistiska sandlådepartiet 7k-partiet.

 24. Är det inte bara politisk teater-föreställning där man väntar på att nyvalet ska komma riktigt nära, då vissa ”spelare” tänker meddela att de pga sin enorma ansvarskänsla kan tänka sig att gå med på fula saker? Interna kritiker börjar då applådera dem, svekdebatt undviks & så är teaterpjäsen tänkt att sluta?

 25. Läste just i fria tider att Stefan Löfven inte tänker lämna statsministern posten!! Fick en tankeställare hur mycket har det kostat för oss. Han har stort sätt skaffat åt sig valboskap, som kostar att ge mat och logi i alla år. Han är besatt att ha makten.

 26. Som vanligt bra av Tullberg. Men det här stämmer inte riktigt: ”- Kommunismen varade i ytterligare 44 å..”

  Komunismen finns fortfarande kvar, den har bara bytt skepnad. Istället för att vifta med blodröda plakat med gul text så använder dagens kommunister sig av den kulturmarxistiska metoden för att åstadkomma revolution. Och metoden är så effektiv att de flesta inte fattar vad som händer.

  Massinvandring, flumskola, normkritik, HBQT-pride, och genusvansinne är kulturmarxism rakt igenom. Det handlar om att slå sönder allt som gjort det västerländska samhället starkt: Nationalism, kärnfamilj, meritokrati och sedan ersätta det med kaos så att samhället kraschar.

  Och 82% av befolkningen är med på tåget.

  • Normkritik är dock sunt och intelligent. Om det verkligen är kritik av rådande normer, vilket det ganska sällan är idag. Man befäster mest de heliga dogmer man bestämt sig för (lärt sig utantill) på förhand.

 27. Globalistpolitikerna vill inte förlora sin privilegierade plats i solen. Därför beskyller globalistpolitikerna det nationalistiska SD för att vara ett rasistiskt-fascistiskt-nazistiskt parti. Det är rena rama dravlet.

  • Nationalism kontra globalism; dessa globalister vill inget annat än att byta ner nationalstaten – det gagnar deras syften med fri invandring över alla gränser.
   Globalister har som mål att tjäna pengar och Bilderbergarna består av oerhört rika människor som vill styra och ta över världen. Namn som Rotchild och inom politiken Henry Kissinger är förgrundsfigurer. Även vår ”egen” Marcus Wallenberg är medlem. Politiker som Reinfeldt och Lööf har varit inbjudna till dessa möten och de finner en oerhörd personlig tillfredsställelse att ”tillhöra gänget” – dessa ”nyttiga idioter”.
   Att det ställer till kaos i många länder som går Bilderbergarnas ärenden visar sig sakta men säkert. Länder som Ungern, Polen, Italien och Österrike har satt ner foten och stoppar vansinnet. George Soros är också en figur med samma intresse. Skapa kaos och tjäna pengar är deras motto. I grunden allt vad nationalstaten står för.
   I USA framställs Donald Trump som en mindre vetande – helt i linje med vad Bilderbergarna åsyftar. Han får en enorm kritik från vänsterpressen och många ”komiker” rider på detta – att framställa honom i ett löjets skimmer – men – folket gillar honom; han kan vara plump ibland men han håller på sitt land! Detta borde även svenska politiker göra – men – de fattar inte bättre…

 28. SANT…!
  Men vad beror det på……??

  Jo Rädslan att SD skall ta över alla deras Väljare och pga av VAD, invandringen naturligtvis…!!

  Den Invandring som fört med sej Islamister oönskade Kulturer inkl Hedersvåld och KLAN Samhällen,
  För det VILL INTE Svenska Väljare Veta av, och kommer framöver mer och mer gå över till SDs Politik…

  Det går EJ att Stoppa, tro mej…!!
  Folket har fått NOG…och Vetskapen OM att Sverige kommer ha mer Muslimer och Moskeer än Svenskar och Kyrkor om 30-50 år ÄR Skräckinjagande för varje Svensk…!

  Finns BARA ett Parti som kan ändra det Oberoende varifrån dom har sin Historia…och dom heter SD….!

  Upprepar det Den Semestrande Kvinnan fr annat Land sa;

  Jag BEtalar Inte en RESA till Sverige för att Äta Turkisk o arabisk Mat el för att träffa Muslimer…!
  Jag Betalar för att Se ett UNIKT Sverige och pröva deras Unika svenska Mat samt träffa etniska Unika Svenska Vikingar…!!!

  Vill jag träffa en Arab åker jag till deras Land, för denna Mångfald har snart urgröpt varje UNIkT Land i EU och det unika är för alltid borta, vilket jäkla i hästväg påhitt av dem som iscensatt detta SKRÄCKSCENARIO….!!

  • Alla som besökt valfritt land i Nordafrika, eller annat afrikanskt musliminfesterat land, får en klar bild över vilka människor våra politiker tagit hit. En väldigt liten andel av dessa människor har intresse att anpassa sig efter oss och göra rätt för sig här. För det stora flertalet är det att utnyttja och tänja gränserna för det tillåtna utan att ge något tillbaka som gäller.
   Pecis likadant som de levde i sina egna länder.

 29. Bra att (S) dubbelmoral påpekas i sitt förhållande till kommunisterna,allt vad de hetat över tid:SKP,VPK,nu bara V….alltid lurar de någon.Man skäller lité passande då och då,varpå man tar behövligt stöd från den kanten -utan att en endaste proteströst har avhörts !
  Dessutom vore det i dessa tider mycket lägligt att bekantgöra Bondeförbundets preferenser visavi nazismen på30 -0ch 40-talen.Det har varit mycket tyst i ämnet.Rötterna var rejält bruna en tid.Något som Annie Lööf sannolikt inte vill höra talas om -eller veta.

 30. Förmodligen fordras en kraftig lågkonjunktur för att ” Svenne” skall vakna.
  Och den verkar komma lägligt under nästa år. Skulle behövts betydligt tidigare.
  Då lär det bli omröring i grytan.

 31. Efter det att SD bytt fot gällande vinster i välfärden skällde Ardalan Shekarabi ut SD för att de inte röstade med S. Det har jag aldrig hört en allianspolitikerna göra. S anser alltså SD vara så pestsmittade att man blir arg på dem om de ”röstar fel”. För S är makten alltid prioritet 1.

  Något för alliansen att ta efter?

 32. Politik är en blodsport säger dom i USA.
  Det börjar bli det i Sverige också. Problemet är att det drar undan fokus från SAKFRÅGORNA.

 33. Vad tror de egentligen (7-klövern)? Att vi skulle få höra stöveltramp och Horst Wesselsång?
  Det hela är så löjligt att man som vuxen skäms å deras vägnar. 1,100 000 miljoner människor har reagerat på misskötseln av landet och dessa ”partiledare” uppför sig som mellanstadieelever. Sverige ligger illa till…

LÄMNA ETT SVAR