Delseger för Gula västarna – Macron drar tillbaka höjning av bensinpriser

Delningar

På måndagskvällen beslöt den franska regeringen att backa från de impopulära prishöjningarna på bensin och diesel som lett till omfattande protester och demonstrationer de senaste veckorna. Höjningarna skulle ha trätt i kraft vid årsskiften men skjuts nu upp på obestämd tid.

Beskedet, som kommer efter ett sammankallat krismöte, är en helomvändning jämfört med vad som kommunicerades så sent som för några dagar sedan. Då var budskapet att politiken ligger fast och att man inte tänker ge efter för demonstrationerna.

LÄS MER: Historiskt stora demonstrationer mot president Macron i Frankrike

Uppgifterna är redan ute, även om det formella beskedet om inställda prishöjningar ska lämnas senare på tisdagseftermiddagen av premiärminister Edouard Philippe. Enligt uppgift planerar regeringen även andra åtgärder för att blidka demonstranterna, vilka är dock ännu oklart.

Stoppade höjningar av bränslepriserna har varit ett av proteströrelsen Gula västarnas huvudkrav. Ett annat krav som man ännu inte fått gehör för är en höjning av minimilönerna.

LÄS MER: Missnöje med höjt bränslepris och Macron – en död och över 230 skadade

De senaste dagarna har demonstrationerna kantats av våldsamheter och vandalisering. Detta efter att våldsbejakande vänsterextremister anslutit till demonstranterna.

Popularitetssiffrorna för president Emmanuel Macron fortsätter att falla och är enligt den senaste opinionsundersökningen nu nere på rekordlåga 23 procent. Stödet sjunker även kraftigt för premiärminister Edouard Philippe.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

176 KOMMENTARER

  • Fegheten och konflikträdslan måste bort först. Det blir inte lätt att ändra eftersom det sitter våra gener.

   • Flera skadade, en död och stora mängder egendom förstörd är inte önskvärt för att få ned priset på drivmedel. Våld och vandalisering är primitivt.

    En fredlig metod är istället är att minska statens storlek. Men röstar man då på ett parti som vill ha en stor stark stat i ett land där staten redan är stor och stark – ja, då får man nog betala mer vid pumpen snarare än mindre.

    Men vi är vana att betala 15-16 kr/liter, så vad är det i så fall som stoppar mackarna att höja priset till det när statens påslag sänks eller tas bort?

     • Och du vill ha sagt …?

      Jag vet inte vilka dessa 99 % våldsamma är. Men jag vet att 100 % av alla som begår våldsbrott var och en är individer som ska ställas till svars för sina brott.

      Ändamålen helgar inte medlen då medlen är våld.

     • Egentligen tror jag heller inte på våld som en optimal framkomlig väg men samtidigt så blir det nödvändigt ibland.
      Staten har det så kallade våldsmonopolet och det står klart idag att de utnyttjar detta då de öppet går emot sin egen befolkning. Vid det tillfället försvinner alla förhandlingspositioner från Staten och våldsmonopolet släpps fritt för alla.
      När Staten har blivit en fiende till en befolkning kan och kommer de svara tillbaks med extremt motvåld och ha fullständiga moraliska rättigheter att göra så.

      Ifall Staten endast och EXLUSIVT endast arbetat för den egna etniska befolkningen i sin nation då står det klart att de kan och bör få lov att behålla våldsmonopolet tex polis, militär och vidmakthålla rättsstaten och rättsäkerhet.

      Sen finner jag er inställning i hur man kan ändra på saker med parlamentarism som synnerligen naiv.
      Alla demokratiska system vrider sig åt vänster, socialism och ”big government” över sikt. De vrider sig aldrig åt andra hållet dvs ”small government”.
      Alla politiska system, totalitära som så kallat ”demokratiska” korrumperas alltid.
      I Riksdagsvalet 2018 fanns mig veteligen endast ett parti som inte vill ha mer myndighetsmakt – tvärtom mindre – och det är AfS. Troligen NMR också men då jag inte är insatt i deras partipolitiska program låter jag detta vara osagt.
      Alla andra partier i Sverige, idag och historiskt sedan införandet av demokratin i slutet av 1800, tidigt 1900-tal har alla varit för att ge dem själva mera makt och inflytande, folket mindre makt.
      AfS fick 0,3% av rösterna 2018.

   • Konflikten står mellan positiv och negativ frihet. Positiv frihet kallas också rättighet och innebär någon annans plikt. Negativ frihet är frihet från tvång. Personligen föredrar jag den senare.

    Franska bönder demonstrerar inte mot höga skatter eller försämringar. Franska bönder demonstrerar för högre bidrag. Om franska staten inte ger efter och höjer skatten för övriga i Frankrike så vänder sig bönderna till EU med samma krav. Resultatet blir högre avgift till EU för andra medlemsstater. Detta för att franska bönder – i sann nationalistisk anda – ”bestämt” att vin ska produceras i Frankrike och bara i Frankrike. Att övriga vinproducerande länder både inom utanför EU överträffar fransk vinindustri i både kvalitet och pris är förstås inget dessa franska bönder tolererar. Konkurrensen ska bort – för att vin är franskt, tydligen.

    • Ja, de intellektualiserar inte bort alla problem, som PK-iterna. De får respekt för att man vet att det inte går att köra över dem hursomhelst… min respekt har de i alla fall sedan länge… förstår inte ditt problem med vinet, finns hur mycket som helst från andra länder, både billigt och dyrt..

 1. Anteckna detta, till vår polis och militär, så fort ni visar solidaritet med folket, darrar makthavarna, för ni är det sista hindret för folket att dra ut makthavarna på gatan.

 2. Ha ha. Idioten släppte ut anden ur flaskan. Han kommer nu upptäcka att detta handlade inte om bensinpriset. Det är ett uppdämt hat mot etablissemanget och nu blir det svårt att få in anden i flaskan igen. För övrigt vad fan sysslar SD med nu för tiden? De verkar inte fatta vad som är på gång.

 3. 1) EU:s krigsförberedelser mot den påhittade fienden Ryssland blir kostsam.
  2) Kina har byggt en ny sidenväg till Europa. Med snabb järnväg och imponerande infrastruktur för att lassa/lossa containers väller det snabbt in varor, ofta med extremt låga priser. EU-diktaturen har inte en chans längre.
  3) Bilindustrin har redan kraschat. Hundratusentals osålda bilar är parkerade på övergivna flygplatser i EU och USA!

  Macron et Merkel är lika handlingsförlamade som 7-klövern.

  En kris utan dess like väntar inom kort!

 4. Nu kommer Macron att finansiera Mena invandringen på annat sätt istället.

  Att fylla upp ett land med icke arbetsföra våldsverkare är inte gratis.

 5. Varenda svensk har väl ett par gula västar i bilen. Hög tid att samla en miljon demonstranter på Helgeandsholmen mot den apatiska 7-klöverns invasionspolitik!

  • Sverige brinner dagligen men politikerna fattar ändå inget….
   Ska väl vara om dom gjorde majbrasa av rixdagshuset kanske..

 6. Nu har ju inte Macrone sagt nej till höjningarna av bränsle skatterna utan han har sagt att de inte skall höjas under de kommande 6 månaderna. Han tycker sig vara en smart förhandlare som kan lura skjortan av sina undersåtar. Jag hoppas, trotts att fransmännen var sådana idioter som röstade fram Macrone, att de inte låter sig luras utan fortsätter att protestera mot Macrone. Det är ju hans globalist politik som gör Fransmännen fattiga, vilket vi visste innan han ens blev vald. Nu till helgen får vi hoppas att alla Fransmänn går ut på gator och torg och protesterar mot Macrone, EU och globalist politiken.

  • Jag hoppas dom avsätter dåren – åhhhh…Sverige ..sverige varför kan vi inte ha såna invånare . I stället har vi …..ehhh…Elin…?….

  • Svenskar är typiskt flockdjur, och behöver en stark ledare. Vi hade starka ledare under industrialismens uppbyggnad och som kämpade för löner och arbetsförhållanden. Idag saknas dessa ledare som kan engagera och agitera så att massorna vaknar. JÅ är duktig som ledare för SD, men han är ingen ledare som går i spetsen för folkmassorna för att följa med ut på gator och torg.

   • Vi är ju ändock över en miljon SD väljare och förmodligen få med ytterligare nån miljon om Jimmie skulle vilja det i demonstrations tåg över hela landet.

    • Ja vi är många, men ser du JÅ står utanför riksdagen agiterar mot FN s ramavtal, stoppa invandringen eller vad skojarna håller på med inne i riksdagshuset? Om han hade den förmågan och viljan att be oss komma dit med facklor skulle tusentals facklor brinna och vi kunde visa tillsammans med JÅ att nu är det nog.

    • Men Jimmie vill inte eftersom SD är kontrollerad opposition.
     Misstänker att hela SD-toppen blivit mutade av globalisterna precis som sjuklövern.

 7. Såhär hade vi kunnat göra! Om inte det var så att vi älskade invandring och marxistiska värderingar så mycket.

  • Det är den fascistiska globalismen som är problemet. Nationalismen, patriotismen, familjen och fria människor som inte blir motverkade när de vill lyckas på egen hand.är lösningen

 8. Här i Sverige har vi fått lära om den demokratiska processen som skall leda
  till förändring, man kanske behöver
  vässa attityden något.

 9. Tänk om Svensken gått ut och demonstrerat lite typ fransoserna.
  Sandlådebarnen i Riksdagen hade skitit ner sig helt på studs.

  • Svensken är alldeles för hjärnskadad av många års socialism och propagandistisk media förklädd till bl.a ”nyheter”.
   Vi väntar på ett Spartacus ögonblick bland slavarna

  • Underbart !! Jag brukar fantasi-drömma om att få se hela (S) politbyrå i vild flykt . Helikoptrar på taket till Sveavägen 68 som flyger (S) och PK topparna till en hemlig flygplats där Jetplan från Air Cuba väntar på att föra dom till Havanna. Tja..Pierre Schori, Jan Eliasson och Jens Orback väntas nog till Saigon i Vietnam.

 10. Det är så här den ”Europeiska våren” kommer att starta. Om det blir nu eller senare återstår att se, men den kommer garanterat förr eller senare. Globalisterna kommer bokstavligen att jagas med högafflar av folket.

 11. Det är annat i Sverige. Som att hälla vatten på en gås. Här kan miljömupparna, med Bror Duktig Gustav Fridolin i spetsen, höja priset (skatteväxla) på drivmedel år ut och år in utan att bilisterna reagerar. Svenskens mentalitet är att knyta handen i fickan och gnälla.

  • Om några veckor är det dax igen med ökning av bensin skatten. Två gånger om året höjs skatten per automatik. Folk glömmer detta och varje halvår hajar det till när bränsle priset höjs sisådär en krona.

   • Oljepriset fluktuerar ju som tusan, idag upp 2,4%, vilket gör ett pris på 63,35 dollar/fat för nordsjöoljan. Vad händer när vi närmar oss 100. Det var inte så väldigt många år sedan vi var där. Vad ska svenska staten göra med skatten då? Tror man svensken är beredd att betala 30kr/l för bensinen. Här passar man på med nya skatter varje gång priset går ner verkar det som. Vi må ta efter fransmännen lite mer!

    Tyvärr kommer ju Macron att skriva på Global Compact trots massivt motstånd, så där hjälpte det inte.

  • Jag är fruktansvärt besviken på svenskarna…mähän…detta är inte mitt folk !! Och sen ser man på löpsedlar att vänsterblocket ökat i förtroende –om det är sant blir man förtvivlad.

 12. Aaaaaah, drar tillbaks ett impopulärt förslag just pga att det är impopulärt. Hmmmm, vad är det som det föraktfullt brukar kallad nu igen?

  Nu väntar vi bara på att Annie Lööf och Stefan Löfven skall kalla Macron för ”populist”.

 13. Macron var en kupp inom socialistpartiet och inget annat, nu har de spelat bort det kortet. Vi får hoppas på Le Pen till nästa val!

 14. Vore M. smart borde han utlysa nyval för att komma lindrigare undan.
  Men han är maktgalen som alla globisar och det slutar med en krasch, mon diö.

 15. fransmännen är idioter.
  dom accepterar villigt folkutbytet.
  dom röstade på macron.
  MEN!
  en liten prishöjning på bensin då jävlar=)))))).
  SLUTSATS
  folkutbyte är ok men höj för fan inte bensinpriset.

 16. De kan dom göra något åt men inte islamiseringen och folkutbytet av Frankrike? De skulle lagt all sin energi på något som är viktigare nämligen massinvandring och islamisering.

 17. Macron kommer dock fortfarande att skriva under Global Compact, så där hjälpte det inte med reflexvästarna.

  Såg att man i Norge uppmanar till att lägga bilens reflexväst synligt på hatthyllan som en symbolisk protest och tillika stöd för fransmännen.

 18. Ock ock ock, ingen bensinskattehöjning… Hur ska det då gå med klimatet… Det här innebär minst en meters höjning av havsnivån och ca 1000 isbjörnars död, har jag hört.
  Vad säger klimatgrisen Fridolin?
  Skattehöjningar på bensin och diesel är ju helt omöjliga att undvika i det här landet, men i Frankrike går det visst.

  • Fridolin vill mycket hellre att vi ska köra elbilar som går på Tysk brunkol. Innan detta skulle vi elda flis som numera är förbjudet i vissa kommuner och sedan ledde till etanolsatsningen som hugger ner regnskog. Nu får vi höra från forskare att socker är livsfarligt. Kan det vara att vi skall göra motorbränsle av sockret nu? De är nyttiga idioter för NWO.

 19. Lite rolig prishistoria:
  Sveriges BNP/capita omräknat i guld var

  1900: 14 oz
  1960: 55 oz
  2012: 33 oz

  Har Sverige gått frammåt eller bakåt sedan 1960?

  • intressant att räkna på det viset…1970, 1980, 1990 hade ju varit intressant så man ser när det började backa.

  • På 60 talet gjorde vi kaststjärnor av rent silver som vi sedan kastade bort i skogen. Skolan hade mängder av silverplåtsr i slöjden. Pennor, Kautschuk, block samt skolböcker var det bara att hämta nya om man tappade dem. När jag jämför med vad mina barn får så stämmer din guldjämförelse klockrent som det alltid gör. En romersk senatstoga kostade 1 oz guld för 2000 år sedan och i dag får man en armani kostym för samma peng. Snacka om värdebevarande.

  • Guld är en barbarisk relik brukar Keynes bli felciterad med av de som numera propagerar för att utan import av humankapital från Afrika går vi under.

  • Sommaren 1965 feriearbetade jag som 17-årig byggnadsgrovis åt fastighetskontoret i Sundsvall med en timlön på SEK 9,80 vilket med omräkning enligt KPI idag skulle motsvara SEK 96,00. Vad tjänar en sommarjobbare idag?

  • I Sverige används energibeskattningen som en outtömlig tillgång för att plocka in pengar till statskassan. Global Warming dårskaperna är ett falskt försäljningsargument. Varför har inte SD en logisk energipolitik och ett totalt avståndstagande för det enorma skatteuttaget på energi i Sverige.

  • Ja precis, det är ungefär lika, i Frankrike kostar 95 oktan1,488 euro = 15 2141 skr. och diesel 1,496 euro = 15 2959 skr. (i dagens kurs)
   I Sverige i dag 95 oktan, 14 845,66 skr och Diesel 16 155,45 skr.

 20. ”Accept certain inalienable truths, prices will rise, politicians will philander, you too will get old, and when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.”

  –Mary Schmich

 21. OT
  Hovets egen designer Lars Wallin rånad i Paris:

  ”Lars Wallin har besökt Paris hundratals gånger och aldrig känt sig osäker eller otrygg.
  Men redan före det brutala överfallet kände han av den spända stämningen i staden”
  ”– Jag kände hur han njöt av att slå mig”
  ” Och då tänker jag – vad har den här personen varit utsatt för i sitt liv,,,?”

  https://unv.is/aftonbladet.se/nojesbladet/a/G19keQ/lars-wallin-nedslagen-och-ranad-i-paris

  • Trevligt när globalisterna får ta del av den nya kulturen i Europa.
   Jo, så här är det lilla Lars, han har inte varit ute för nåt speciellt han har nog bara läst koranen, och anammat att du som otrogen skall krossas.

  • Jamen då går man på sikt under. Om man inte kan mobilisera sitt självförsvarsraseri. Är Wallin i majoritet bland svenska män? Är det därför vi har det som vi har det?

  • ”Och då tänker jag – vad har den här personen varit utsatt för i sitt liv, som kallblodigt hoppar på en helt främmande människa?”

   Godhetsknarkare, bli påhoppad och ska fortfarande vara PK. Alla människor är inte goda.

 22. Jaja, mord och gruppvåldtäkter får inga västerländska män att demonstrera. Men höjda bensinpriser se, det är grejer det.

 23. Respekt för dessa fransmän som med enad kraft får politikerna på fall, skulle aldrig hända i Sverige.
  Det vet regeringen, därför nonchalerar dom befolkningen.

 24. TÄnk om svenskar hade en enda uns av samma protestintresse. Bensinpriset i Sverige är högre än i Frankrike. Även med den nya skatten. Och gällande diesel är pris är än högre. Runt 2kronor per liter. Och den höjningen har bara smugits in och folk tiger och betalar. Sinnessjukt.

 25. Att karln inte har vett att avgå och utlysa nyval för Frankrikes skull är häpnadsväckande. En egoistisk karriärist.

 26. I Sverige höjs bensinskatten per automatik efter nyår även utan en regering. Det drabbar ingen boende på Söder…

 27. Hade Macron haft full tillgång till ännu mera islamism, så hade han nog sökt stöd hos islam för att slå ned på varje fransk protest, för vad är det annars som gör att Globalisterna göder islam.

 28. Det är folket som bestämmer där. Nu har ju fransmännen temperament och vana med omfattande demonstrationer.

  Här i den islamistiska sossestaten är det tvärtom. Folket får inte bestämma eller tycka.

  Ett sant nöje att se ett sådant nöt få vika sig och bli tillrättavisad av folket vilka avskyr honom !

  • Svenskar är för fega och det vet makthavarna om och dom gör som de vill svensken anpassar sig till allt. Även om deras fru och barn blir våldtagna eller misshandlade så lyfter inte svensken från soffan.

 29. Elden hos folket behöver lång tid för att ta sig, men med bensin på brasan så blir effekten kraftfull och effektiv. Något som kan nu sägas visa sig och som tidigare så är fransoserna som högoktan när de får nog.

 30. Macrons ”sturm polzie” dödade 80 år gammal dam med en rökgranat,granaten flög genom fönstret på fjärde våningen, kvinnan opererades med livshotande ansiktsskador men det räckte inte att rädda hennes liv, hon dog av sina skador.märkligt att trots en massa granatsplitter i rummet hon hittades svårt skadad statsåklagaren hävdar att det är för tidigt att spekulera om granatattacken hade något samband med dödorsaken.http://www.leparisien.fr/faits-divers/marseille-deces-d-une-femme-blessee-par-une-grenade-lacrymogene-03-12-2018-7959639.php#xtor=RSS-1481423633

 31. Som andra sagt tidigare så tror jag ej heller att detta räcker. Anden är utsläppt nu och det blir svårt att sätta tillbaks korken.
  Gula Västarna handlade egentligen inte om bensinpriset utan det handlade om allting annat, bensinpriset blev bara gnistan som tände på.

  Sen har uppenbarligen den Franska regeringen inte haft något behov av att höja bensinpriset. Där fanns tydligen inga miljökonsevenser som var farligare än att lite upplopp inte kunde motverka detta – alltså var det bara en förbannad lögn från början. Ifall den Franska regeringen hade stått på sig oavsett vad hade de möjligen kunna få lite mer trovärdighet men nu ? Absolut ingenting.

  • Attention les vélos, les vestes jaunes ne seraient pas forcement de
   votre avis. En tout cas, une chose est certaine,
   actuellement Macron rit jaune.

  • Visst är bensinen dyrare idag. Men jag skulle tro att om du dessutom lägger till att dagens bilar drar mindre så är kostnaden per bil ungefär detsamma.

 32. Alla vänsterliberalers globalistiska gullegris, Macron, har visst stött på patrull. Ska man vara en världsledare så bygger det ju väldigt mycket på att man faktiskt har stöd även på hemmaplan. Efter alla straffbeskattningar av de som råkar att bo även utanför Paris så är det inte heller så konstigt att fransmännen till slut reagerar. Påminner lite om hur politikerna behandlar väljarna i ett mindre land långt uppe i norr. 😉

  • Macaronen är för Frankrike som Löfven o Merkel är för sina länder. Dom måste bort från all politisk makt dom drar sig inte för att sätta Europa i brand bara dom får behålla makten.

 33. En paranoid liten fjant som tror att Europa ropar efter iq bananskal. Han får sitta på samma ö som sjuk klövern och de andra bilderbergarna ska förvaras. Det blir gosigt. När startar rättegången?

 34. Macron är bra för Le Pen, hon kan då vinna nästa val i Frankrike. Hoppas på att Macron fixar nya impopulära grejer tills nästa val bara

 35. När skall svenska folket resa sig och inte gömma sig och gå med på allting, enbart för att försörja lata bidrags invällare

  • Han är en äcklig fan som aldrig borde hamnat vid makten

   Men vad sysslar Europa väljare med? Ena dagen röstar de på honom, andra dagen bränner bilar vid regeringsbyggnader.
   Vore det inte smartare att ha röstat LePen ifrån början då?

 36. Macron har ju visat att han varken värnar Frankrikes eller Europas bästa.
  Blir det månne en upprepning av Franska revolutionen i Frankrike?

  En fransk ”uppfinning” som giljotinen kanske får en ”återuppståndelse” i Frankrikes närtid?

 37. Det är bättre att det tar sin tid i rådande tider, så att inte allt rinner av folket och kampen blir svag och innehållslös. Det är bättre att folket blir mer än övertygad och därmed så kommer de aldrig att vika sig eller ge efter. Ett folk som under lång tid blivit övertygade och starka i sig själva, det skrämmer makten än de protester som bara blossar upp för att sedan falna.

  • Varför ”…sionist”? Den Sionism som vi känner är en extremsocialistisk rörelse som har ingenting att göra med varken Judaism eller det originella Israel. Egentligen är detta med Macron och de gula västarna det franska folkets affär, men jag är inte någon angängare av ”Jupiter” i eller, men rätt skall vara rätt. Låt det svenska ingrodda Judehatet vara åt sidan i våra diskussioner.

   • Ingrodda judehat?

    Hmmm. Låt se… Hmm..

    Jaha, du tänkte på sossarna under 30, 40 talet. Då fanns det ju en del sådant ja.

    För I annat fall kan jag inte se varför man inte skulle kunna kritisera judendom eller sionistiska agendor precis som alla andra idiotreligioner ifrån helvetets botten. Eller övriga ideologiska agendor för den delen.

    Har judar ett speciellt inbyggt skydd emot alla former av kritik och avsky menar du, för all evighet och framtid bara för att en viss herr med mustasch beslutade sig för länge sedan åt mordindustri?

    Snälla lär mig, hur är judar skyddade emot all kritik? Är det en sorts trollformel man kan lära sig så har man exakt samma skydd själv?

    • Visst kan man kritisera allt, men du kritiserar inte Macron och hans politik utan du känner dig tvungen till att lägga till det där
     lilla om ”sionist”. Då förstår ju vem som helst att Macron har
     ställt till med allt detta därför han har jobbat i den där banken
     tidigare och med litet god vilja kan man ju lägga till att allt det
     där är Judarnas fel……som vanligt. Allvarligt talat vet jag inte ens med säkerhet om Macron är Israelit, och dessutom förstår jag inte hur Rotschild kan vara inblandat i detta med de gula västarnas batalj mot prishöjningar och annat trubbel.
     Det gäller väl i huvudsak Macrons politik i Frankrike och EU
     som kan kritiseras, inte Macrons tidigare arbetsgivare.

     • Det var inte det jag menade och det var inte jsg som sade det. Men det kommer alltid upp restriktioner runt att kritisera judar och det är rätt så tröttsamt.

     • Det får bli din personliga inställning. Jag vet att vi har det jobbigt med alla dessa människor som kommer till Sverige och som tydligen vill att vi anpassar oss till deras synsett,
      och det kan ju inte vara rätt. Man skall ju taga seden…etc.
      Man blir irriterad av allt detta, och det är lätt att överdriva
      med våra känslor, eller kanske rikta vårt missnöje mot fel
      personer, och då finns det målgrupper som ofta får sitta i
      klämme och som inte alls är ansvariga för situationen.
      Men som sagt, jag har förståelse för detta missnöje som
      finns bland våra medborgare idag. Helt klart. Våra politiker
      är klantiga och själviska, och till slut blir man förbannad på allt.

    • Jag råkar vara av vit ras och skulle finna det anmärkningsvärt om jag hatade min släkt och vänner i samma situation som jag själv. Jag har inget otalt med Rotschild, och ser ingen
     anledning till att vara negativt inställd till dessa människor.

     • Wenn es dem internationalen Finanzjudentum in und außerhalb Europas gelingen sollte, die Völker noch einmal in einen Weltkrieg zu stürzen, dann wird das Ergebnis nicht der Sieg des Judentums sein, sondern die Vernichtung der jüdischen Rasse in Europa!

 38. Har inte med bränsle att göra
  Macron ville skapa EU armé det gillar inte USA
  Och då blir det kravaller kan sluta med revolution

 39. Är det någon som vet vilken prisnivå det handlar om? I Sverige betalar man i dag 15,30 för dieseln, men det har varit uppe i 17,01 kr per liter.
  Tycker inte att man hört några protester, men skönt att de sänkt i alla fall.

 40. Paris-avtalet och hela FN är ett stort skämt. Eftersom de s.k. fattiga länderna är så många så bestämmer de allt. ”Rika” länder ska vara miljövänliga medan de fattiga får förstöra miljö så mycket de vill. ”Rika” ska betala dyrt för smutsig energi importerat från miljöförstörarna. Sverige köper vid toppbelastningar massor med kolkraftsel. Visst kan vi slå oss för bröstet med miljöbonusar till cyklar och elbilar som exporteras a skattebetalarnas vägnar. Samtidigt så laddas svenska elbilar med el från skitig kolkraft. Sveriges medborgare är smarta som röstar på så korkade politiker??? NOT.

  Finns det ingen som helst gräns för korkade beslut???

LÄMNA ETT SVAR