Den svenska fejkpolitiken

Delningar

➤ KRÖNIKA  Sverige är på väg mot diktatur. Regeringen ska nu införa censurlagar som berövar oss det fria ordet. Det borde vara den ojämförligt viktigaste valfrågan för tänkande medborgare. Men som när det över huvudet på folket beslutades att Sverige ska vara ett mångkulturellt samhälle, kommer man att smyga igenom denna dramatiska grundlagsändring i skuggan av vilseförande fejkdebatter.

Lite debatt om sjukvården, miljön och skatterna kommer väl för syns skull med på ett hörn. Men de flesta verkliga ödesfrågorna kommer att förbigås med tystnad. Regeringens politik präglas av kortsiktiga paniklösningar på område efter område. Allt för att som politisk adel sitta kvar vid köttgrytorna. Potemkinkulissen om Sverige som det evigt rika och blomstrande lyckolandet kommer att hållas vid liv med konstgjord andning och oblyg verklighetsförvanskning.

Vänstern gör diskussionen om vinster i välfärden till en huvudfråga. Harmset menar man att privata företag inom skola och vård inte ska få dela ut vinst eftersom de stöds av skattepengar. Men egentligen är det ju ett krig mot privat företagsamhet i allmänhet. Ett krig som kommunismen – avundsjukans ideologi – alltid fört. Skulle detta genomföras på alla områden, skulle snart halva befolkningen stå utan jobb.

På olika sätt stöds en lång rad andra privata verksamheter också med skattepengar. Stat och kommun köper tjänster av vaktbolag, parkeringsföretag, bemanningsföretag, sjuktransporter, färdtjänst, hemtjänst, flyktingboende, bussföretag, elbolag, bostads- och arbetsförmedlare, tolkföretag, utbildnings-företag, järnvägstransporter etc etc.

Näringsfriheten hotas. Skulle vinstbegränsningslagar spridas – vilket man inte kan utesluta – skulle t.ex. Volvo halvera sin vinst och med säkerhet lämna Sverige. Det går ju att bygga Volvobilar även i Kina.

Den råa verkligheten har dämpat de styrandes försäkringar om att Sverige är tryggare än någonsin. Var och en som läser en tidning kan konstatera motsatsen. Nu tvingas politikerna istället övertrumfa varandra med krav på hårdare tag mot brottsligheten och övriga katastrofala effekter av integrationsfiaskot. Fler poliser, strängare straff, mer övervakning, militärinsatser i utsatta områden, fler utvisningar etc. Allt utom att erkänna det historiska misstaget att förklara Sverige som ett mångkulturellt samhälle.

Aldrig så många poliser, aldrig så mycket hårdare straff kommer att hjälpa så länge man inte inser kulturkrockarnas destruktiva, historiska krafter. Vi har naivt och välmenande importerat omvärldens etniska och religiösa, brutala motsättningar och förkastat och hånat vår egen homogena kultur. Istället för att exportera stabilitet har vi importerat motsatsen. Det står oss nu allt dyrare.

Det är mänskligt och hedervärt att ömma för utsatta flyktingars grymma öden. Gripande berättelser om fattiga, förföljda familjer väller plågande över oss i media. Men sällan ser vi berättelser om alla de svenska medborgare som drabbats av våldtäkter, mord, rån, överfall, bränder, stölder, terrordåd och välfärdens bristande resurser. Vi ska hjälpa hela världen – även om vi själva hjälplöst går förlorade. Till ingen nytta eftersom den grymma, orättvisa världen lär bestå oavsett.

Den lilla möjligheten till påverkan Sverige som gott exempel på ett rättvist, demokratiskt, fungerande samhälle tidigare möjligen haft har vi förstört genom att vi nu betraktas som ett land i kris och ett varnande exempel. Mer känt för laglöshet, islamisering och judeförföljelse än det Sverige som representerades av t.ex. Dag Hammarskjöld.

Annie Lööfs (c) förvirrade resonemang kring ensamkommande flyktingbarn beskriver väl hur politikerna trampar vatten för att hålla näsan över ytan. 9000 unga män från Afghanistan har kommit hit som barn under 18 år. Några har direkt avslöjats som uppenbart vuxna. Ytterligare 7000 av dem har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket. Merparten har alltså ljugit om sin ålder. Men regeringen med Miljöpartiet som pådrivande vill ge dem en ny chans till uppehållstillstånd om de lovar att studera.

Enligt Annie Lööf ska detta självklart inte gälla dem som ljugit om sin ålder. Skulle lagen följas skulle alltså de flesta utvisas. Men Annie Lööf mumlar om att de 7000 som fått åldern uppskriven nog inte ljugit medvetet? De har alltså förstört sina identitetshandlingar och uppgivit fel ålder i barnsligt oförstånd?

Det är patetiskt och farligt med folkvalda som inte själva kan skilja på sant och osant. 9000 utbildningsplatser skulle kosta ett antal miljarder skattekronor och innebära stora problem i lärarbristens Sverige. Vilket naturligtvis skulle gå ut över dagens svenska elever. Men fortfarande hävdas av faktaresistenta folkvalda att invandringen är lönsam för Sverige.

Valrörelsen kommer inte att handla om de för Sverige verkligt viktiga frågorna. Om de snabbt ökande klyftorna. Om växande parallellsamhällen. Om invandrarnas överrepresentation i brottsstatistiken. Om det växande antalet fattigpensionärer. Om att vi fullständigt saknar krisberedskap. Om hur vi ska öka vår självförsörjningsgrad. Om att datorer och robotar snart tar över en stor del av dagens arbetsplatser. Om islamiseringen av Sverige. Om att allt fler lever illegalt under jorden. Om vårt snabbt försämrade rykte hos grannländerna och övriga omvärlden. Om det ökande politikerföraktet och ständiga myndighetsskandaler. Om hur vi ska klara nästa lågkonjunktur. Om hur Sverige militärt och ideologiskt ska försvaras etc etc.

Oändligt många viktiga frågor kommer att sopas under mattan med populistiska utspel och upptrissade pseudodebatter om politiskt hanterbara detaljfrågor. Vi kommer att hjärntvättas och tvingas sila mygg och svälja kameler. Eller snarare elefanter. Som hotet mot det fria ordet och mot grundlagen om att all politisk makt i Sverige ska utgå från folket. Järnridån har i Sverige ersatts av den politiska dimridån. Väl så ogenomtränglig som Berlinmuren.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

135 KOMMENTARER

 1. Annie Lööf är väl likställt prognosen altzhaimer ett tillstånd man själv inte kan lastas för men när väljare ser altzhaimer något värt att rösta på blir man lite orolig.

 2. Som vanligt en lysande skapelse Rolf och som vanligt kan jag komma att ”låna” delar av denna text till insändare i lokalpressen runt om i landet!
  Tyvärr så kan jag ju dock inte hänvisa till textens ursprung då tidningarna i så fall skulle vägra att publicera min text med hänvisning till att den kommer från en ”hatsajt”!
  Till er som inte tror att det går att få in insändare i lokalpressen så ger jag er ett exempel på det, det finns fler men då jag använder fler signaturer så finner jag ingen mening i att avslöja dessa för PK-media.
  Gå in på Barometern och skriv SWE=DDR i sökfältet uppe i högra hörnet så dyker minst två insändare upp, även Blekinge Läns Tidning ska ha publicerat ngn insändare!

 3. Ja att myglandet och hymlandet om något så viktigt som att ändra grundlagen för att införa censur och stopp för yttrandefriheten får fortgå, utan att skribenter (förutom Malm) skriker högt om saken, är minst sagt anmärkningsvärt. Det är ju verkligen ett hot mot demokratin, något vi iofs inte riktigt har i Sverige, men som det hävdas att vi har, och yttrandefrihet och brist på censur är val vad som definierar en demokrati. Det borde vara fullt av journalister som skriker ”bloody murder” om detta övergrepp de tänker genomföra, men nej som vanligt är det tyst i Sverige.

  • Intressant uppslag för journalist att intervjua andra journalister vars media inte tagit upp saken. Varför man inte ansett hotet mot yttrandefriheten som såpass intressant att det förtjänat en ”artikel”.

 4. Utvecklingen i Sverige stämmer väl in på Muslimska Brödraskapets strategi för islamisering. 7ans partier låter sig alla berusas av möjligheten att få muslimerna på sin sida.

  Det saknas en strategisk debatt kring politisk islam i Sverige. Utan en dylik förblir vi blinda och kan bara bocka av skadorna när de redan skett.

  Muslimska Brödraskapets chefsideolog, Yusuf al-Qaradawi, tillhandahåller följande guide för hur man islamiserar ett land (fri översättning):

  Försök att forma ditt egna lilla samhälle i det större samhälle, ditt egna muslimgetto (utanförskapsområde/parallellsamhälle). Skapa ett nätverk av islamiska centra, tankesmedjor, tidningar, moskéer och konferenscenter så att den islamiska rörelsen kan sprida sin politiserade version av islam bland muslimerna i väst.
  https://www.worldwatchmonitor.org/background/rise-political-islam-europe/

 5. Hav förtröstan MALM!
  Hundratals personer jag mött och möter säger att detta går inte längre och håller med mig om att SD får massor med röster,
  och att även alla de personer DE mött har samma inställning.
  Det skvallrar precis som en barometer verkar det som, och detta är på riktigt.

 6. Tack Rolf. och minusräntan!
  Kan man hävda att vår ekonomi är god när styrräntan är – 0,5 %? Givetvis inte – det lär ju vara högkonjunktur – räntan borde då ligga på 2 – 3+! Men det vågar stollarna inte gå med på – många skulle då tvingas lämna sina nyförvärvade fastigheter…

 7. I Kambodja skall det bli olagligt att säga elakheter om kungen. I Sverige kan vi smäda kungen. Men om vi säger något som ligger utanför den av överheten och media godkända åsiktskorridoren så blir man fälld med eller utan rättegång.

 8. ”9000 utbildningsplatser skulle kosta ett antal miljarder skattekronor och innebära stora problem i lärarbristens Sverige.”

  Måste vara faktafel i texten. Våra toppolitiker har sagt att Sverige gynnas av ett kompetensregn, och bland alla hjärnkirurger måste det väl även finnas lärare? Eller kanske inte ens det …

  • Försök att få Annie att förstå detta. Hon är relativt ung och har förmodligen aldrig lärt sig multiplikation i skolan.
   I Norge beräknar de en flykting kosta 4,5 miljoner detta gånger 9 000 blir dubbelt upp än vad hela svenska polisväsendet kostar.
   Norge är förstås dyrt så för att vara försiktig så kan vi räkna att dessa 9 000 ändå skulle kosta ungefär lika mycket som hela polisbudgeten.

 9. I Sverige har privata vårdgivare och skolor i praktiken blivit instrument för omfördelning av allmänna medel. Kritiken mot dessa har inte nåt med kommunismen att göra, man kan inte försvara stöld av skattemedel med liberala ideologiska klichéer.
  Spridning av myter om s.k. riskkapitalister är bara liberala bedrägerier. De löper ingen risk då de har tagit över ett utvecklat system och får nu garanterad betalning med skattemedel.

 10. Sverige har blivit ett totalitärt samhälle hvor man inte får säga vad man menar om förfallet i landet!!! Om ni inte får inn 50% SD-mandater i Riksdagen etter valet, vill Sverige förgå!!!

  • Men med 25% kommer media börja göra sig till, med lite smicker kommer dom långt, för allt handlar om inkomst från reklam.

 11. När hörde man senast en sosse ömma för arbetarklassen? Däremot pågår utsugning av denna utan like i tidigare historia. Alla partier ömmar för de utsatta (utsatta för vad?) och menar därmed det jättestora importerade köttberget, som nu kräver i små, små ständiga steg, territoriellt och kulturellt suveränitet över en befolkning som de egna politikerna har förslavat.

  • De som här på Samhällsnytt kallas ”vänstern” har oftast aldrig haft ett riktigt arbete och de föraktar arbetare. De är inte vänster den där inkomsteliten, de är pk och den överklassen ska vi besegra i det stundande valet.

 12. Sverige styrs inte demokratiskt av väljarna utan av typ Agenda 2030 som styr våra
  politiker. Invandringen av folk från Mellanöstern styrs av Barcelona avtalet som
  skrevs under av Lena Hjelm Wallen.
  Allt för att skapa detta globala världssamhälle
  där en liten elit ska styra över massorna, vars liv ska vara totalt kontrollerade av makten och behandlas som dess ledares slavar. En Ny Världsordning, lika med
  ett totalitärt skräckvälde styrs vi blint emot med politikernas hjälp och medias.

 13. Inte heller kommer valfrågorna röra sig om vår religion. Man må tycka vad som helst om gud och Jesus och bibeln och dess budskap men det budskapet har påverkat oss under 1000 år till helt nyligen och det är faktiskt vår verklighetsåskådning och kultur. Varför neka till det det?

 14. Rolf Malm har ett brett perspektiv på samhället, vilket våra så kallade politiker saknar.

  Dom senaste regeringarna, har förklarat för svenska folket o för dom ”nyanlända”, att våldet i förorterna o runt om i landet beror på socialekonomiska faktorer o har inget med individens egna ansvar att göra.

  Man använder en förklaringsmodell, som är konstruerad för att släta över det importerade våldet, som drabbar svenska folket o speciellt svenska kvinnor som bli våldtagna av dessa ”stackare”.

  Uppopp, bilbränder, mord i parti o minut, beror på socialekonomiska faktorer …. Känns försvaret från
  politikerhåll igen ? …

  Ni politiker saknar kontakt med verkligheten o nu sitter ni med Svarte Petter, som ni vill kasta i knäet på svenska folket.

  Avgå hela högen, ni har raserat ett av Världens absolut finaste länder, med ert ideologiska ” allas lika värde” vansinne

 15. Grunden för ett väl fungerande land är ett homogent samhälle där alla arbetar mot samma mål, har värderingar som är likvärdiga och som har en vettig ledare.

  Alltså ungefär så som Sverige var för 100år sen men som Sverige inte längre är.

 16. Satt och tittade på utrikesdebatten på SVT idag. Stormakten Sverige eller dess politiker har komplex fö att vi är för få. Ju fler vi äri Sverige desto mer fina samarbetsavtal kan politikerna göra i alla konstiga länder o oroshärdar. Och vi växer ju inte med feminismen vi blir slavar o idioter istället. Och svenska kvinnan har apparaturen mella bena att leka med afganpojkar. Svenska män är ju detvärsta som finns. Om man inte heter Löfven och är feminist.

 17. Annie Lööf skryter ibland om att hon är juristutbildad. Kan hen bli det på postorder då det tydligen är för svårt för en utbildad jurist att att skilja på sant och osant?

 18. Det hjälper ju inte hur många poliser eller hur hårda straff vi har om buset ändå går fria efter rättegång eller att det hjälper att kasta sten så åker polisen hem med svansen mellan benen.

 19. En blind höna ser att Sverige förfaller…lik förbaskat ska det bli ännu värre,hur i hela friden kan våra politiker tillåta det ?

 20. Det är märkligt hur journalister och etablissemang ondgör sig över Knutbysekten men missar att se att hela Sverige har blivit som en Knutbysekt,vi har visserligen ingen ”kristibrud” men vi har”värdegrunden” att dyrka som fungerar ungefär likadant.även liknelsen med sekters sociala kontroll och bestraffningar finns,i Sverige har personer fått avsked från sitt arbete när invandringskritiska åsikter luftats,personer har även fått lämna fackliga organisationer och nämdemansposter då de framkommit att de saknat ”rätt” värdegrund.Sverige känns mer och mer som en gigantisk undergångssekt.

 21. Tycker Löfven agerar som Erdogan. Smygdiktatur som kommer utmynna i straff om man yttrar sig emot rådande politiska dogmer. Känns inte helt ok i en demokrati. Man ska kunna kritisera tex islam. Det är inte hets mot folkgrupp. Det är helt vanlig intelligens och yttrandefrihet.

 22. Det är skrämmande och osmakligt att man avser ändra i grundlagen och inskränka yttrandefriheten. Den inskränks redan i praktiken när en konstnär som Dan Park fängslas för satirisk konst. Malmö Stad hotade en twitter-satiriker med rättsliga åtgärder, vilket visade sig vara olagligt, men då hade satirikern redan duckat för den svingande yxan. Man tänker inskränka på offentlighetsprincipen genom att ta bort möjligheten att på exvis Lexbase kunna se vilka som är dömda för brott. Allt detta sammantaget vittnar om en demokrati i sönderfall.
  Det värsta av allt är kanske att massmedia låter ALLT ske utan minsta antydan till kamp. Vad kan det bero på? Jo, kanske att man nu återigen får ökat press-stöd enl principen ”jag kliar din rygg och du kliar min”. Dessutom ska dessa vara med och bekämpa ”fake news” och då åsyftas inte dem själva. Bara ett sätt att vara med och stärka statsmakten än mer i bästa DDR-stil.

 23. S, MP, M har överbjudit varandra med förslag om att förbättra för Sverige och för svenska folket. Men allt har bara blivit värre.
  Undvikandet är deras livsluft. Försöker ändra svenska folket själva och få dem att se sig som något annat.
  Det har lyckats över förväntan. Hoppas att svenska folket äntligen inser och röstar bort 7klöverhydran och istället röstar på sig själva och sitt eget och sina grannars och Europas bästa.

 24. När man lyssnar på Löfven verkar de som den nuvarande regeringen tog över en politik där de själva står i ena ytterkanten och förra regeringen i den andra. Alla vet att politiken i Sverige förhållit sig i mittenfåran där det varit enkelt att bjuda in till överläggningar och överenskommelser, på villkor att man hållit Sverigedemokraterna utanför. Att prata om att man nu håller på att bygga upp det nya Sverige är bara floskler. Det har gått över tre år sedan valet 2014 och inget har blivit bättre. Det är synd att ett så fint land som Sverige är inte förtjänar bättre.

 25. Ja Du Rolf höjden av Förnedring för det Svenska Folket skulle ju vara att en Socialdemokrat som utger sej för att vara Humanist och representera Folkhemsbyggare och deras efterkommande och som STÅR i Spetsen för att censurera dem med den Ryggsäck i komb med den Utbildning och de Föregångare han har att SE UPP till och därvidlag Representera,,,
  ÄR en omöjlighet rent psykiskt och emotionellt…

  Bara att våga ANDAS att genomföra det gentemot f.d. Väljare och nuvarande visar BARA vilken DÅLIG Förlorare hen ÄR och vilken Skada han kommer göra Partiet för All Framtid och framför allt för sej själv….

  Vi får önska Lycka Till
  eftersom det nog ÄR proppen Orvar som innebär Förlösningen…

 26. Välstånd är bättre än välfärd. Utan välstånd ingen välfärd. Välstånd kräver en klok politik med fri marknadsekonomi, fri konkurrens och kapitalism.

  Socialister som vill ha ”jämlikhet” är nöjda om alla har lika mycket, d.v.s. alla har lika lite.

  Bättre då med en klok politik som leder till att a l l a har det bättre även om en del har mer än andra. Men det tål ju inte socialisterna. Alla ska ha det lika jävligt, då är de nöjda.

  • Vill ”sociallisterna” på Södermmalm i tiomiljonkronorsbostäder och åker taxi mer än vad jag cyklar att jag ska ha det lika bra ställt materiellt som dem? Never! De föraktar vanligt enkelt folk och de föraktar arbetare. Arbetarvänstern och pk-gänget runt Stureplan är två skilda saker. Det är pk som vi med hjälp av den klassiska vänstern ska knäcka i det stundande valet!

   • Socialisterna vill jämlikhet säger de men det blir ju inte så i verkligheten. Du har helt rätt. Det är ju regel att ”eliten” har limousiner, datjor och all möjlig lyx. I Sverige pk-vänstern. Den ”klassiska” vänstern som du talar om är väl idealisterna då som vill ha jämlikhet=alla har det lika jävligt.
    Pest och kolera.

    • De flesta inom den klassiska vänstern röstade av slentrian på socialdemokraterna men var mest måna om sina gräsmattor och sin TV-apparat. De har inte ett piss gemensamt med dagens pk och det är dem vi ska få att rösta SD!

 27. Det är alla vi, vi som förr röstade på både vänster, höger och mitten men som inte ingår i pk-överklassen som tillsammans ska krossa pk-överklassen! Ungefär så borde en appell låta. Bjud inte överklassvänstern på att kalla dem vänster. De blir bara malliga och kan peka finger på oss som om vi vore en unken höger. De föraktar vanligt folk och arbetare. Kalla dem inte vänster! Stureplanfolket har aldrig arbetat, de känner knappt någon som arbetat. Kalla dem inte vänster!
  (Förtydligande: Jag är klassiskt liberal och röstade alltid på Moderaterna innan deras vansinnespolitik.)

  • Det har du rätt i. Vänster är missvisande.
   Vad sägs om – Avundsjuk.
   Sossarna – Olyckan.
   O så nåt för halal-alliansen?

 28. Globalister som Lööf och Kristersson struntar fullständigt i hur det går för oss svenskar. De jobbar ju för ett högre mål. Målet att blanda upp hela Europas folk för att få bort gränserna. Detta på bekostnad av oss som redan bor här förstås…

  • Stämmer, de som inte läser har ju fått inpräntat att SD har nazistisk bakgrund och därför läser de aldrig här även om de har precis samma åsikter är de rädda för SD av någon konstig anledning.

 29. Utrikespolitiken styr över inrikespolitiken.
  Migverket alla beslut är viktigare än alla riksdagsbeslut.
  Ingen av involverade känner nåt ansvar för alla konsekvenser….

 30. Helt rätt att ingrepp i grundlagen är det allvarligaste nomenklaturan mixtrar med!!! Med den befintliga ”kompetensen” i regeringen kan det inte bli annat än ett katastrofalt ingrepp mot våra friheter!

 31. Mycket bra skrivet. ” Vi ska hjälpa hela världen – även om vi själva hjälplöst går förlorade. Till ingen nytta eftersom den grymma, orättvisa världen lär bestå oavsett.” Och (MP) Frigolit och Isabella har som mål att ingen bensin eller diesel säljs mer i Sverige om 12 år. Så alla måste byta ut sina fossildrivna mot eldrivna traktorer, lastbilar etc.

   • Ricinolja rapsolja + renat, kanske lite ättika, grundtanken är väl att vi skall slösa med jordbruksmark till bränsle, jag har både personbils diesel och ett resefordon av 1917 års modell i diesel om 12 år är dom bara inkörda, bytte just nu på grund av miljöklassningen.

    • Otur för dig kanske! Det är bara att hoppas att MP får under 4%. Vi skall öka självförsörjningsgraden säger politikerna samtidigt som Cecilia Malmström förhandlar förhöjd import av kött från Brasilien. Varg och vildsvin är nya problem för jordbrukare som ignoreras till förmån för stadsturisterna.

 32. En sak är säker . Sverige är på väg att bli ett nytt Libanon . Vi har ju en massa sinnesförvirrade politiker som dillar om allas lika värde i ett mångkulturellt samhälle . Då är det väl inga problem att blanda ihop judar med muslimer och en andra religösa och etniska grupper enligt regeringens företrädare . Det är ju den politiken dom förespråkar . Det är ett totalt misslyckande som vi svenskar får lida över för all framtid , men tro inte att dom kommer att erkänna sin misstag !!!

 33. Lögn. När skola och vård och omsorg var en del av det svenska folkhemmet hade Sverige ändå privat företagsamhet. Vi hade ca 2% arbetslöshet och skulderna var mycket lägre än nu.

  S och MP är inte ”vänster” längre. De har sålt sig till monopolkapitalet och är sedan inträdet i EU lika höger som Moderaterna som också är för EU-medlemskapet.

  Vänsterpartiets förslag är väldigt ”EU-anpassat” i min mening. V precis som SD borde ställa sig i opposition till EU-medlemskapet som är grundorsaken till både kaos och privata utsugare av våra skolor, vår vård och vår omsorg, vårt folkhem, men precis som V fjäskar för Sossarna så fjäskar väl SD för Moderaterna.

  Det är en taktik som är riktigt dålig, anser jag och inte kan locka in de 51% som behövs.

 34. Svensk 7K :
  Den tappre soldaten Švejk
  Švejk är ansedd vara svagt begåvad, men han blir ändå inkallad att tjänstgöra i den armén under kriget. Han beskrivs i boken som en odisciplinerad lögnhals, fyllhund och en uppenbar dumskalle, men som ändå hela tiden överlistar sina överordnade och armén.

  Den sluge, alternativt imbecille, Švejk drar, till synes helt oskyldig, in sin omgivning i den ena knepiga situationen efter den andra. Komiken består i hur en godhjärtad person kan ställa till oreda i den politiska djungel som en armé på marsch in i ett krig utgör.

 35. Såg precis uppdrag granskning angående den hjärntvätt som pågick i Knutby Pingstförsamling. Och hur människor lät sig påverkas utan att ha insikt om verkligheten utan levde sina liv med en mental störning av rädsla för ledarskiktet. Parallellen som kan dras leder tanken till Sveriges PK ideologi som en form av hjärntvätt som inger rädsla i folk att ej våga säga sin mening och acceptera den inskränkning av yttrandefriheten som makten vill införa. Som Rolfs krönika beskriver.

 36. Ställ er frågan som miljontals medborgare i Europa och Norden dagligen ställer sig och som hämtar kraft för var dag som går.

  Kom ihåg detta att islam har varken mot Atlanten att undkomma. Islam har ej heller mot Östeuropa att undkomma. Islam kan bara att förmultna eller att fly den väg de kom ifrån.

  Den enda sak som förrädarna kan göra är att hoppas att inte denna kontinents folk enar sig över gränserna och en gång för alla gör upp med den sista kvarvarande diktaturen, kommunismen.

  Det som visar sig är att kommunisterna efter Sovjet och DDR:s fall smög sig undan men förstod att skall de återta makten så skall det ske i smyg så inte demokratiska nationers folk vaknar. Att få folket att sova i en stilla bädd av konsumtion som enda friheten de snart har. Men med kommunism så kommer hungersnöden som ett brev på posten. Vill vi hungra, eller vill vi vara fria. Det är frågan som Shakespeare (1500-talet) så väl ställde frågan till allmänheten.
  Kommunisterna må ha vunnit militär seger under andra världskriget men de förlorade folket.

  Det vi ser är en infiltrerad kommunism som med hjälp av liberaler i den vänstra fållan, om nu Erik Ullenhag var vänster vill säga under sin politiska regeringstid. Och att han är vänsterliberal stämmer mer med honom och att de såg till att ända partiets namn från Folkpartiet (FP) till det slätstrukna liberalistiska (L). En klar vattenskiljare mot folket rädde in med att Folkpartiet gick förlorat.

  Utan stöd från politiker och etablissemang i USA så hade aldrig kommunisterna kunnat infiltrera demokratierna. EU-kommissionen är den kommunistiska infiltrationens mål att genom EU förslava demokraterna. Det om något är att ta lärdom av vad Östeuropas stora antal människor varnar Europas och Nordens människor för ”ser ni inte EU-kommunismen!”. Det är inte bra för människan med kommunism vid makten. Och här i Sverige så tog Vänsterpartiet kommunisterna och överlämnade det ”K” som i kommunism och överlämnade det till EU-kommissionen som ett bevis på att de står bakom både EU-kommissionen och vänsterliberalerna i EU-parlamentet. Och den s.k. f.d. DDR Merkel kvittra av glädje med att hade gjort upp med ett islam som skulle angripa demokraterna ”islam är våra vänner” ropade hon, det är bara kommunister som kan finna gillande med islam. Diktaturen söker diktatur..!

  Den strid som skall starta på allvar kommer att ena och förena miljoner, miljoner och åter miljoner, miljoner européer och nordbor med ett kanske möjligt motto: ”en för alla, alla för en”.

  Dödstöten för kommunismen om det så är i vänsterliberalism och vänsterliberalistisk globalister så förlorade de kampen, den militära kampen om att bli överbefälhararen i USA. Den makten gav amerikanska folket till europaättlingen Donald Trump! Och när USA:s president har kommit till rätta med alla attacker från det vänsterliberala etablissemanget så är kommunismen död om så de hoppas att islam skall vara kommunisternas räddning. Men islam är avslöjat och kuppen är avvärjd av folket och därmed så kan islam endast dra tillbaka sina styrkor bort från denna vår kontinent.

  Det är dags att tänka framåt och förbereda både för domstol och militärdomstol för att straffa dem som förrått, svikit och medvetet gjort stor skada på människor och egendom. Inte skulle jag vilja vara i deras kläder framöver.

 37. Att man smyger igenom grundlagsändringar utan debatt och lite som när FED trumfades igenom i USA – när många av senatsledamöterna åkt hem på julledighet – i Sverige är djupt oroande.Varje ändring av en svensk grundlag borde med automatik ALLTID föregås av en utlyst Folkomröstning och åtföljande het debatt.
  Nåt annat är inte värdigt en demokrati.

  Men som många påpekat – man får det som man röstar på. Och kämpar vi inte för vår frihet och vårt land är vi inte värda annat än att bli manglade – vilket vi med allra största sannolikhet kommer att bli. Svensken vaknar för sent , fattar för lite och är allmänt dåligt insatt.Svensken tar friheten för given – och det kommer att straffa sig hårt.Framförallt för kommande generationer.

 38. Att stoppa det fria ordet blir kanske den viktigaste ”osynliga” frågan i valkampanjen.
  Så sant,det har redan börjat.Mer regel än undantag att det står under You-tube klipp, ”kommentarer för klippet är inaktiverat”

 39. Du har som vanligt många bra poänger, Rolf. Jag begränsar mig till en fråga.

  Det är klart att företag behöver vinst för att utvecklas, så detta har blivit ett slags pseudodiskussion för vänstern. Problemet är korruptionen, som gjort att statlig och kommunal egendom som sjukhus, vårdinrättningar, skolor etc sålts för en spottstyver till privata intressen. Sedan kan många koncerner ägna sig åt avancerad skatteplanering, gömma undan förmögenheter i skatteparadis som gör att de slipper betala skatt här. Vanliga löntagare, småföretagare och pensionärer har inte den möjligheten. Jag vet inte på vilket sätt lagarna behöver ändras för att komma åt detta, om den politiska viljan fanns. Men det är ett internationellt problem och eftersom vi är med i EU har vi inte mycket handlingsfrihet här. Vore bra om politiker vore ärliga och åtminstone skulle kunna säga var skon egentligen klämmer. Men då får de nog inga välbetalda jobb i näringslivet efter avslutad politisk karriär. Då måste de kanske erkänna att deras ideologi inte fungerar som det är tänkt.

  Man skulle även behöva diskutera hur pengar skapas (inte vem som äger bankerna.) Varför kan inte staten skapa en stor del av pengarna för att finansiera infrastruktur och välfärd i stället för att låna pengar från privata banker och betala ränta på det? Pengar som till största delen skapas ur luften. Många säger då att inflationen skulle öka dramatiskt. Men detta är lögn enligt en före detta kanadensisk minister som har förklarat varför det gick så bra för landet när staten själv hade kontroll över sin centralbank.

  • Som ex grytans flyktingläger i Brunflo som såldes för en spottstyver nyrenoverat för miljoner är nu efter nedläggningen till salu för det mångdubbla och i behov av omfattande reparationer.
   Så var vi där, som vanligt!

 40. Glem ikke den helt sentrale rollen til absurd tabubeskyttede jødiske svensker og jødiske immigranter til Sverige i manisk og systematisk å ødelegge Sverige. Media, akademia og undergravende organisasjoner. Reinfeldt, Løfven og f eks fjolset Fridolin(lol) m mange flere er faktisk direkte og indirekte bare fullførte jødiske programmeringsprosjekter.

 41. Perfekt och sant, Sverige i fritt fall med denna regering och 7 klövern i samarbete. Diktaturen knackar på, svensken ska vara tyst, annars…….

  • Rumänska folket tröttnade på sin diktator och visade vad som dom ansåg vara rätt straff.
   Borde det inte vara en tankeställare för köttgrytsfolket ?
   Ett folk tål inte hur mycket som helst, till sist brister det.

 42. Förbereda sig för Tex kris??? Ja det vore nog att förbereda sig i att lämna landet. Diktaturen har redan börjat, ingen protesterar, samtidigt reser sig alla grupper i samhället mot varandra, och som i sin tur reser mot varandra. Vi går på glöden!! och landet är som en kokande gryta, och hur denna valomgång kommer att sluta, ja det kan man fråga sig? Dagen kommer, då våra gator är fulla av folk som rusar fram i vrede och hat, var och en med sitt vapen i handen, ja detta värkar vara vad man vänta sig. Landet har börjat vackla sedan länge som en drucken, man ragglar mellan olika panik lösningar, men man kommer inte att finna någon.
  Har vi otur är vi på väg mot ett av de oroligaste valen i svensk historia, kommer vi att uppleva gatorna fulla med demostranter? Kommer förorterna att göra upplopp? Räcker då polisen? Ja, landet går på glöden!!! Och när det är dags för valet i september, kan vi, om vi har otur får det väldigt rörigt.

 43. Sverige tar emot 5000 kvotflyktingar per år, tredjen bäst i världen efter USA och Kanada.
  Se migrationsverkets hemsida.
  intressant

  • Inte för att jag vill trampa någon på tårna, varför finns det folk som skriver här som tycker att det är bra med dessa flyktingkvoter??’
   Jag säger bara det, att sådana kompisar vill jag inte umgås med, att de skriver något så dumt, så borde de skriva vad de tänker om dessa kvoter, på socialisternas Forum!

 44. Det ser man redan på arbetsplatserna i detta nu i Sverige , då kallas det för ”värdegrund ” något ingen förklarar vad det är, typ som man sa förr, ”gud”. Nu har man skapat en ny överhet som får inte trotsas, för då du…

 45. Word! som hiphopparna säger. Det stora problemet i Sverige är maktkartellens (politikerkasten + gammalmedia + kulturmarxistiska agitatörgrupper) självgoda och verklighetsfrånvarande agerande. För folket kommer uppvaknandet att bli brutalt. Vi kommer inte att få ett tjusigt, spännande, harmoniskt multi-kulti-samhälle. Sverige är axeln som måste brytas för att splittra Norden, enligt plan.

 46. Huvudet på spiken! Sverige har blivit en skyddad verkstad för inbördes beundran, åtminstone vad gäller våra obildade politiker. Resten av världen ser med förfäran vad som pågår i Sverige.
  Det är främst Bonnierpressen som döljer sanningen om vad som händer i landet. SVT fortsätter ljuga svenska folket rätt upp i ansiktet och tror att det går hem hos svenska folket. Vi har en odugling till statsminister som blivit EU´s pålitliga budbärare och andemeningen är förstås att ha ett välbetalt jobb inom ”bankvärden” efter avslutad ”karriär”. Svenska folk! Vakna för h-vete upp innan det är försent. Tendenser finns redan att vi befinner oss i dårarnas paradis.

 47. Vinster i välfärden? Vad sägs om de vinster som uppstår i andra skattefinansierade verksamheter som bedrivs av SAAB, Bofors, Hägglunds och alla andra otaliga leverantörer av mat, pennor, papper, skolmöbler, böcker, Whiteboard, röntgenapparater, bilar, blöjor, etc etc etc?

  Finns det någon som kan förklara varför dessa leverantörer ska få ha vinst men inte en friskola t.ex.?

 48. ”Vi ska hjälpa hela världen – även om vi själva hjälplöst går förlorade. Till ingen nytta eftersom den grymma, orättvisa världen lär bestå oavsett.”

  Tack Rolf ! Bland det bästa du slkrivit, bland alla dina artiklar av hög kvalité.
  Synd är bara att innehållet är så sorgligt – men sant . . . : (

LÄMNA ETT SVAR