rolf_malm_byline_banner_640x180
Opinion

Den svenska fejkpolitiken

Publicerad 2/14/2018
Annons

➤ KRÖNIKA  Sverige är på väg mot diktatur. Regeringen ska nu införa censurlagar som berövar oss det fria ordet. Det borde vara den ojämförligt viktigaste valfrågan för tänkande medborgare. Men som när det över huvudet på folket beslutades att Sverige ska vara ett mångkulturellt samhälle, kommer man att smyga igenom denna dramatiska grundlagsändring i skuggan av vilseförande fejkdebatter.

Lite debatt om sjukvården, miljön och skatterna kommer väl för syns skull med på ett hörn. Men de flesta verkliga ödesfrågorna kommer att förbigås med tystnad. Regeringens politik präglas av kortsiktiga paniklösningar på område efter område. Allt för att som politisk adel sitta kvar vid köttgrytorna. Potemkinkulissen om Sverige som det evigt rika och blomstrande lyckolandet kommer att hållas vid liv med konstgjord andning och oblyg verklighetsförvanskning.

Vänstern gör diskussionen om vinster i välfärden till en huvudfråga. Harmset menar man att privata företag inom skola och vård inte ska få dela ut vinst eftersom de stöds av skattepengar. Men egentligen är det ju ett krig mot privat företagsamhet i allmänhet. Ett krig som kommunismen – avundsjukans ideologi – alltid fört. Skulle detta genomföras på alla områden, skulle snart halva befolkningen stå utan jobb.

På olika sätt stöds en lång rad andra privata verksamheter också med skattepengar. Stat och kommun köper tjänster av vaktbolag, parkeringsföretag, bemanningsföretag, sjuktransporter, färdtjänst, hemtjänst, flyktingboende, bussföretag, elbolag, bostads- och arbetsförmedlare, tolkföretag, utbildnings-företag, järnvägstransporter etc etc.

Näringsfriheten hotas. Skulle vinstbegränsningslagar spridas – vilket man inte kan utesluta – skulle t.ex. Volvo halvera sin vinst och med säkerhet lämna Sverige. Det går ju att bygga Volvobilar även i Kina.

Den råa verkligheten har dämpat de styrandes försäkringar om att Sverige är tryggare än någonsin. Var och en som läser en tidning kan konstatera motsatsen. Nu tvingas politikerna istället övertrumfa varandra med krav på hårdare tag mot brottsligheten och övriga katastrofala effekter av integrationsfiaskot. Fler poliser, strängare straff, mer övervakning, militärinsatser i utsatta områden, fler utvisningar etc. Allt utom att erkänna det historiska misstaget att förklara Sverige som ett mångkulturellt samhälle.

Aldrig så många poliser, aldrig så mycket hårdare straff kommer att hjälpa så länge man inte inser kulturkrockarnas destruktiva, historiska krafter. Vi har naivt och välmenande importerat omvärldens etniska och religiösa, brutala motsättningar och förkastat och hånat vår egen homogena kultur. Istället för att exportera stabilitet har vi importerat motsatsen. Det står oss nu allt dyrare.

Det är mänskligt och hedervärt att ömma för utsatta flyktingars grymma öden. Gripande berättelser om fattiga, förföljda familjer väller plågande över oss i media. Men sällan ser vi berättelser om alla de svenska medborgare som drabbats av våldtäkter, mord, rån, överfall, bränder, stölder, terrordåd och välfärdens bristande resurser. Vi ska hjälpa hela världen – även om vi själva hjälplöst går förlorade. Till ingen nytta eftersom den grymma, orättvisa världen lär bestå oavsett.

Den lilla möjligheten till påverkan Sverige som gott exempel på ett rättvist, demokratiskt, fungerande samhälle tidigare möjligen haft har vi förstört genom att vi nu betraktas som ett land i kris och ett varnande exempel. Mer känt för laglöshet, islamisering och judeförföljelse än det Sverige som representerades av t.ex. Dag Hammarskjöld.

Annie Lööfs (c) förvirrade resonemang kring ensamkommande flyktingbarn beskriver väl hur politikerna trampar vatten för att hålla näsan över ytan. 9000 unga män från Afghanistan har kommit hit som barn under 18 år. Några har direkt avslöjats som uppenbart vuxna. Ytterligare 7000 av dem har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket. Merparten har alltså ljugit om sin ålder. Men regeringen med Miljöpartiet som pådrivande vill ge dem en ny chans till uppehållstillstånd om de lovar att studera.

Enligt Annie Lööf ska detta självklart inte gälla dem som ljugit om sin ålder. Skulle lagen följas skulle alltså de flesta utvisas. Men Annie Lööf mumlar om att de 7000 som fått åldern uppskriven nog inte ljugit medvetet? De har alltså förstört sina identitetshandlingar och uppgivit fel ålder i barnsligt oförstånd?

Det är patetiskt och farligt med folkvalda som inte själva kan skilja på sant och osant. 9000 utbildningsplatser skulle kosta ett antal miljarder skattekronor och innebära stora problem i lärarbristens Sverige. Vilket naturligtvis skulle gå ut över dagens svenska elever. Men fortfarande hävdas av faktaresistenta folkvalda att invandringen är lönsam för Sverige.

Valrörelsen kommer inte att handla om de för Sverige verkligt viktiga frågorna. Om de snabbt ökande klyftorna. Om växande parallellsamhällen. Om invandrarnas överrepresentation i brottsstatistiken. Om det växande antalet fattigpensionärer. Om att vi fullständigt saknar krisberedskap. Om hur vi ska öka vår självförsörjningsgrad. Om att datorer och robotar snart tar över en stor del av dagens arbetsplatser. Om islamiseringen av Sverige. Om att allt fler lever illegalt under jorden. Om vårt snabbt försämrade rykte hos grannländerna och övriga omvärlden. Om det ökande politikerföraktet och ständiga myndighetsskandaler. Om hur vi ska klara nästa lågkonjunktur. Om hur Sverige militärt och ideologiskt ska försvaras etc etc.

Oändligt många viktiga frågor kommer att sopas under mattan med populistiska utspel och upptrissade pseudodebatter om politiskt hanterbara detaljfrågor. Vi kommer att hjärntvättas och tvingas sila mygg och svälja kameler. Eller snarare elefanter. Som hotet mot det fria ordet och mot grundlagen om att all politisk makt i Sverige ska utgå från folket. Järnridån har i Sverige ersatts av den politiska dimridån. Väl så ogenomtränglig som Berlinmuren.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons