I början av oktober uppmärksammade Samnytt att Djurgårdens fotbollsspelare Amadou Doumbouya häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt i Stockholm. Nu åtalas den 19-årige guineanen för flera brott.

Det var den 2 oktober som Amadou Doumbouya greps misstänkt för våldtäkt som ska ha ägt rum i hans bostad på exklusiva Skeppargatan på Östermalm. Detta bara timmar efter att han hade spelat en fotbollsmatch.

LÄS ÄVEN: Djurgårdens Amadou Doumbouya begärs häktad för våldtäkt

På fredagen åtalades fotbollsspelaren misstänkt för våldtäkt, kränkande fotografering och ringa narkotikabrott. Offret som utsattes för våldtäkten ska vara en kvinna i 20-årsåldern.

Det framgår av stämningsansökan att Amadou Doumbouya ska ha misshandlat kvinnan samtidigt som han genomförde vaginalt samlag. Vidare är han misstänkt för kränkande fotografering vid sju tillfällen.

DIF: ”Mångsidig offensiv talang”

Amadou Doumbouya kom till Sverige tidigare i år och har ett femårskontrakt med Djurgården. Djurgårdens IF, som på sin hemsida beskriver honom som en ”mångsidig offensiv talang från Guinea”, har stängt av spelaren under polisutredningen.

– Vi har inga kommentarer sen senast förutom att det är otroligt allvarligt det han åtalas för, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren till Expressen.

Fotbollsspelaren nekar till brotten. Rättegången hålls en 9 november i Stockholms tingsrätt.