polisbil polisbuss blåljus
Inrikes

Dödsskjutning i Gävle – två tonåringar anhållna

Publicerad 11/6/2022
Annons

På lördagskvällen blev en man i 25-årsåldern ihjälskjuten i Gävle. Det är årets 57:e dödsskjutning i Sverige. Två minderåriga män har nu anhållits för mordet.

Omkring klockan 20:30 på lördagskvällen inkom ett larm till polisen. Höga smällar hade hörts i stadsdelen Sätra i Gävle och när polisen anlände till platsen visade det sig handla om en skottlossning.

En man i 25-årsåldern påträffades skjuten vid campus i Sätra – men till en början ville inte polisen yttra sig om skadeläget. Några timmar senare bekräftade polisen att mannen var skadad och hade förts till sjukhus med ambulans. Klockan 03 på natten mot söndagen bekräftade Åklagarmyndigheten att mannen hade avlidit av sina skador.

Två tonåringar anhållna

– En förundersökning om mord är inledd och leds av åklagare. Anhöriga till den döda är underrättade, säger Robin Simonsson, kommunikatör vid Åklagarmyndigheten, till Aftonbladet.

Nu har två unga män, båda under 18 år, anhållits. De båda är på sannolika skäl misstänkta för mord. Enligt åklagaren kan det inte uteslutas att det finns fler gärningsmän som varit inblandade i mordet.

Polisen skriver på sin hemsida att de misstänker att mordet är relaterat till ”den kriminella miljön”.

LÄS ÄVEN: Polischefens lösning på rekordskjutningar: ”Vi behöver samtala med gängen”

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
581Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons