Genrebild.

Trebarnsfar dog av skador efter försök att släcka bilbrand i ’utsatt’ område

6.1K Shares

Det invandrardominerade och ’utsatta’ området Bäckby i Västerås har under flera år plågats av ständiga bilbränder. Nu har bränderna skördat sitt första dödsoffer.

Det var natten till onsdagen i förra veckan som en man skadades i samband med att han försökte släcka två bilar som stuckits i brand av ungdomar i området. Mannen andades under försöket in så mycket giftiga gaser från branden att han fick föras till sjukhus med ambulans.

Nu rapporterar lokala VLT (19-08-19) att mannen avlidit av sina skador. Mannen var pappa till tre barn som nu blivit faderlösa på Facebook riktar mannens sambo sedan 25 år tillbaka en kritisk fråga till ansvariga politiker och myndigheter om det inte är dags att sätta stopp för bilbränderna nu.

Bilbränderna på Bäckby har idag skördat sitt första dödsoffer – vi har idag fått säga farväl till mannen som släckte…

Posted by Petra Ärlsjö on Sunday, August 18, 2019

Såvitt Samhällsnytt erfar har inga kondoleanser eller offentliga uttalanden kommit från vare sig kommunledningen eller regeringen som svar på händelsen och den sörjande kvinnans fråga vars sambo ryckts bort. Några åtgärder för att stoppa bilbränderna förefaller heller inte ha vidtagits – så sent som natten till måndagen brann på nytt flera bilar i Bäckby.

6.1K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.