bil
Inrikes

Döms för ofredande efter att ha tutat utanför förskola varje dag

Publicerad 1/11/2022
Annons

Två gånger om dagen körde kvinnan förbi förskolan och tutade. I tingsrätten friades kvinnan men hovrätten ser på saken annorlunda.

Det var under perioden september 2020 och mars 2021 i Västerhaninge den 53-åriga kvinnan åkt förbi målsägandes, ett pars, bostad och tutat med en personbil. Paret bor på en gård där det finns stall med hästar och kvinnan driver en förskola i en byggnad på gården.

Målsägandena har uppgett att de blivit störda av det ständiga tutandet och upplevt att det varit riktat mot dem utan att förstå varför. De har även känt oro för säkerheten för barnen och hästarna.

Kännbar fridskränkning

I Södertörns tingsrätt ansåg man dock inte att agerandet nådde upp till den kvalificerade nivå som krävs för straffansvar. Men Svea hovrätt gör en annan bedömning av om agerandet också har utgjort en kännbar fridskränkning.

Man anser att det inte finns någon annan rimlig förklaring till kvinnans agerande än att hon av någon anledning ville trakassera målsägandena genom att störa dem och deras verksamheter. Sammantaget anser hovrätten att agerandet har utgjort en kännbar fridskränkning och åtalet ska därför bifallas.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons